Film gibi operasyon / Video

Urfa kalesi içerisindeki mağarada mahsur kalan 16 yaşındaki Mehmet Garip, polis, itfaiye, sivil savunma ve sağlık ekiplerinin 3 saat süren bir operasyonuyla kurtarıldı.

Film gibi operasyon /  Video
Film gibi operasyon / Video
GİRİŞ 29.03.2008 11:02 GÜNCELLEME 29.03.2008 11:02
Muhammet Taşçılar'ın haberi

Vatandaşlar Tarihi Urfa Kalesi'nin, Göller Mahallesi'ne bakan surlarının altındaki küçük bir delikten elini çıkaran bir kişinin yardım istediği ihbarını yaptı. Balıklıgöl'ün üst tarafındaki tarihi kaleye gelen polis, kalenin surlarının altındaki küçük bir delikte el sallayarak yardım isteyen kişinin kurtarılabilmesi için durum sivil savunma ve itfaiyeye bildirildi. İtfaiye ve sivil savunma görevlileri, içeride mahsur kalan şahsın tel örgüler ile çevrili olan yasak bölgeden kalenin ziyarete kapalı olan bölümündeki mağaralardan yukarı çıktığı belirlendi. Aynı mağaradan Garip'e ulaşmayı deneyen görevliler, bir süre ilerledikten sonra tünelin ağzının kapandığını gördü. Başka yol bulamayan görevliler bunun üzerine kalenin surlarının üzerine çıkarak, en son yaklaşık 10 metre aşağıdaki delikten görülen Garip'e ulaşmaya çalıştı.
Aşağı sarkıtılan ip merdiven ile iki görevli bellerine bağladıkları halat yardımıyla Garip'in bulunduğu deliğin yanına indirildi. Görevliler ile konuşan Garip, mağaradan girdikten sonra geçtiği yolun ağzının kapandığını söyledi. Surların üzerindeki itfaiye erleri tarafından aşağı ip yardımı ile gönderdiği demir keski ve çekici alan iki görevli, Garip'in mahsur kaldığı bölümdeki duvarı delmeye başladı. Bir kişinin geçebileceği alanın açılmasının ardından bir sivil savunma görevlisi içeri girerek, Garip'in beline halat bağladı.
Sarkıtılan yeni ip ile Garip, mahsur kaldığı yerden çıkarılarak, surlardaki görevlilerin yönlendirmesi ile yaklaşık 20 metre aşağıya indirildi. Görevlilerin çalışmalarını meraklı gözlerle izleyen çok sayıdaki vatandaş, Garip'in kurtarılışını alkışlayarak kutladı.
Burada bekleyen sağlık görevlileri tarafından ipi çözülen Garip, sedye ile bir süre taşındıktan sonra bindirildiği ambülans ile Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne götürüldü. 3 saat süren ve filmleri aratmayan operasyonla kurtarılan ve kontrol için hastaneye götürüldüğü açıklanan Garip, gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı. Öte yandan yapılan incelemede Garip'in, hırsızlıktan sabıkası bulunduğu belirtilirken, olayla ilgili soruşturma ise sürdürülüyor.


YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Bakan 'devrim niteliğinde' deyip duyurdu! Milyonları ilgilendiren hazırlık...
İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu ulaşım kararı!