Son gazi ölmedi, Kadıköy'de yaşıyor

Gazi Yakup Satar'ın Eskişehir'de vefat etmesinin ardından 'son İstiklal gazisi de öldü' haberlerinin aksine Kadıköy'de 105 yaşındaki gazi Şekip Birgöl'ün yaşadığı öğrenildi.

Son gazi ölmedi, Kadıköy'de yaşıyor
Son gazi ölmedi, Kadıköy'de yaşıyor
GİRİŞ 04.04.2008 00:00 GÜNCELLEME 04.04.2008 00:00
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kadıköy'de yaşayan İstiklal Savaşı gazisi Birgöl'ün eşi Ayşe Birgöl (84), emekli albay olan Şekip Dede'nin, Çanakkale ve birçok cephede çarpıştığını, Mustafa Kemal Atatürk ile aynı masada yemek yediğini kendisine anlattığını söyledi.


Ayşe Birgöl, Eskişehir'de hayatını kaybeden İstiklal Savaşı gazisi Yakup Satar'ın vefatını öğrendiğinde çok üzüldüğünü belirterek, 'Dedeye söylemedim, haberi yok. Allah sizlere sağlık versin' dedi. Yaşlı kadının konuşurken zaman zaman gözlerinin dolduğu görüldü.


İstiklal gazisi eşiyle çektirdiği fotoğrafa bakarak konuşan Ayşe Birgöl, Türk askerlerine, Türk ordusuna dua ederek, kendi torununun da askerde olduğunu söyledi. Ayşe Birgöl, eşinin sağlık sorunlarıyla ilgili olarak da 'Kulakları fazla duymuyor. Bacakları da tutmadığı için ben kolundan tutup kaldırıyorum. Tekerlekli sandalyeye bindiriyorum, yemeğini yediriyorum' diye konuştu.


105 yaşındaki İstiklal gazisi Şekip Bingöl'ün 3 çocuğundan 2'sinin hayatını kaybettiği, yalnızca kızının yaşadığı öğrenildi.


YORUMLAR 4
  • mehmet ali çakır 16 yıl önce Şikayet Et
    . bu vatanda gaziler de bitmez kahramanlıklarda ....
    Cevapla
  • sedat karacaduralıoğlu 16 yıl önce Şikayet Et
    son gazi rahmetli oldu. hayatta olan gazi sahtekardır bundan evel tv programlarına çıktılar gaziyim diyerek fakat sahte oldukları ortaya çıktı haberdeki gazi 105 yaşındaysa ç.kale savaşına 12 yaşında katılması kurtuluş savaşına 18 yaşında katılması gerekir emk.lialbaysa enaz 20 yaşında subay çıkılır subay olarak 12 yaşında savaşa katılması lazım kayıtlarda,muharip gaziler derneklerinde kayıt yok istanbulda 2 tane dernek var niye üye olmamış kendisi veya aillesi yalan söylüyor gazi kartı ve madalyası olması lazım.muharp gazi
    Cevapla
  • HAYDAR BOZ 16 yıl önce Şikayet Et
    şekip dedeye allah şifa ve uzun ömür versin. devletimiz eğer maddi güçleri zayıf ise şekip dede gazimize yardımlarını esirgememesi gerekiyor.eskişehirdeki vefat eden gazimize allah rahmet eylesin.tüm gazilerimizle birkez daha gurur duyyoruz.şehitlerimizde nur içinde yatsın.çünkü onların varlığını bilmek bizlere güç ve kuvvet veriyor.yüce rabbimiz ülkemizi korusun.
    Cevapla
  • davut temur 16 yıl önce Şikayet Et
    Bu kesin mi?. Bu haberi koymuşsunuz da bu haberin doğruluğu kesin mi bilmek isteriz. öyle bir bayanın demesiyle olmaması lazım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İmamoğlu her şeyi paylaştı bir tek Eda'yı paylaşmadı
Süper Lig'de teknik direktör kıyımı! İnanılmaz rakam...