Alparslan Türkeş dualarla anıldı

MHP lideri Bahçeli ve oğul Türkeş, Alparslan Türkeş'in kabrine memleketi Pınarbaşı'dan getirilen Türk bayrağına sarılı toprağı serpti, kırmızı beyaz karanfiller bıraktı.

Alparslan Türkeş dualarla anıldı
Alparslan Türkeş dualarla anıldı
GİRİŞ 04.04.2008 15:26 GÜNCELLEME 04.04.2008 15:26
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) merhum Genel Başkanı Alparslan Türkeş, ebediyete intikalinin 11. yılında mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.
Merhum Türkeş'in Beşevler'de bulunan anıt mezarı sabah saatlerinden itibaren Türkiye'nin çeşitli ilerinden gelen binlerce MHP ve Ülkü Ocakları mensuplarıyla doldu. Anma töreninde Kur'an-ı Kerim okunarak, dualar edildi.


Törene MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve MHP yöneticileri de katıldı. MHP lideri Bahçeli, Türkeş'in kabrine memleketi Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinden getirilen Türk bayrağına sarılı toprağı serpti. Mezara kırmızı beyaz karanfiller bırakarak, bir ibrikten su döken Bahçeli, dua ettikten sonra törene katılanlara hitap etti.


Milli başarıların yüreği milleti için yanıp tutuşan, bu uğurda cefa çekmeyi göze alan ve inançlarını sadakatle savunan büyük insanların mücadelesinin eseri olduğunu belirten Devlet Bahçeli, toplumların tarihi başarılarını kırılmaz çizgilerinin işareti olan yüksek iradeye ve sarsılmayan inanca sahip bu insanların liderliği altında yakalayabildiklerini söyledi.


Bahçeli, 'Bu itibarla 1900'lü yılların başından bugüne, Türk milliyetçiliğine gönül vermiş dava adamlarının arasında en önemli mevkii, kuşkusuz merhum Türkeş Bey'e aittir. O, milliyetçilik tarihinin önemli bir bölümüne yakından tanık olmuş, varlığı ve aksiyonu ile bu mücadeleye yeni ve farklı bir anlam ve kuvvet kazandırmış bir tarihi şahsiyettir. Türklük için verdiği mücadele hayatında karşılaştığı engellere rağmen dava ve devlet adamlığının bütün hasletlerini göstererek, her ortamda metanet ve sükunetini korumasını bilen bir ülkü adamıdır. Ne yolundan bir an için dönmüştür ne de ülküsünden en küçük bir taviz vermiştir. Bu milleti karşılıksız seven dava arkadaşlarının her zaman en başında, ömür boyu dimdik ve gerekirse yalnız başına yürümesini bilmiştir' dedi.


Merhum Türkeş'in geleceği okuyabilen liderliği, stratejik düşünce derinliğinin Türkiye ve Türk milliyetçilerinin düşünce dünyaları için kılavuz olduğunu vurgulayan Bahçeli, 'Gerek yaşadığı dönemde ve gerekse vefatından sonraki küresel gelişmeler, onun teşhislerini hep haklı çıkarmıştır' diye konuştu.
Gençlik yıllarında başlayan mücadele hayatının bir fani için rastlanmayan istikrar ve dik duruşla asla kesintiye uğramadan son nefesine kadar sürdüğünü ifade eden Bahçeli, şöyle devam etti:
'Milliyetçilik, onun siyaset yeteneği ile yalnızca aydınlara hitabeden bir değer olarak kalmamış, buna ilave olarak sürekli büyüyerek Anadolu'daki yüz binlerce ailenin ocağında sağlam ve emin bir zemin bulmuştur. Türk milliyetçiliği onun rehberliğinde halkla kucaklaşmış, yetiştirdiği nesillerle de gelecek kuşaklara aktarılan dinamik bir güç haline gelmiştir.'


Merhum Alparslan Türkeş'in iki büyük eseri olduğunu söyleyen Bahçeli, 'Birincisi Türk siyasi hayatında milliyetçiliğin yegane politik gücü olan Milliyetçi Hareket Partisi; ikincisi ise üzerine titrediği, büyük umutlar beslediği ve geleceği emanet ettiği ülkücü Türk gençliğidir. Bu iki anıt eser, milliyetçileri ve ülkücüleri, toplumun herhangi bir ferdi olmaktan çıkarmış, onları bir kimliğe, bir aidiyete ve bir sevdaya yönelterek siyasal şahsiyet kazandırmıştır. Bu eserleri, merhum Başbuğumuzun liderlik ve
teşkilatçılık yeteneklerini göstermesi bakımından istisnai bir değere ve örnek alınacak bir öneme sahiptir ve unutulmaları, ihmal edilmeleri asla ve asla mümkün değildir' diye konuştu.


'Ne üzücüdür ki, vefatının 11. yılında bir ömür, tüm varlığı ile mücadelesini verdiği büyük Türk milletinin esenliği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası bugün tehdit altına girmiştir' diyen Bahçeli, Türkiye'nin sosyal, siyasal, ekonomik, kültürel bir buhrana adım adım sürüklendiğini savunarak, 'Bunlardan daha da vahimi ise Türk milleti, bin yıllık kardeşliğini sorgulama ve sadakatini sınama noktasına kadar itilmiştir. Bu gerçekler Milliyetçi Hareket Partisi'ne ve ülkücü gençliğe bugün daha büyük sorumluluk yüklemekte, milletimizin geleceğinde söz sahibi olabilmek için daha fazla inisiyatif alınmasını kaçınılmaz hale getirmektedir' ifadesini kullandı.


Milliyetçilerin Türkeş'in sağduyulu siyasetini izleyeceğini, içte ve dışta yazılmış hiçbir senaryonun Türk milletinin kardeşliğini bozmasına izin vermeyerek devletin önüne konan tuzaklara düşmesini, gösterecekleri basiret ve dirayetle mutlaka önleyeceklerini belirten Bahçeli, 'Şüphe yok ki, bizim için bu konuda da, geçmişte yaşanan buhranlarda gösterdiği soğukkanlılık ve yapıcı fikirleriyle eşsiz bir rehber olan merhum Türkeş Bey'in yeri ve önemi çok büyük olacaktır' şeklinde konuştu.



ANMA TÖRENLERİNDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR 14
  • Cengaver Osmanli 16 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHin RAHMETi ÜZERiNE OLSUN BASBUGUM.
    Cevapla
  • mehmet yavuz 16 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin.... bizim inanışımızda ölülerin arkasından kötü konuşulmaz...bu yüzden türkeşi eleştirmeyeceğim..fakat türkçülük safsatasıyla dinimizde yeri olmayan ırkçılık yapan ve özellikle kafatasçı geçinen ülkücüleri görse heralde türkeş kahrolurdu...
    Cevapla
  • hacer yardım 16 yıl önce Şikayet Et
    yuh yani bu kadar olur. cenazede bile siyaset yapıyor bahçeli valla tvden izlerken yuh dedim. bukadar olur.
    Cevapla
  • yusuf kenan 16 yıl önce Şikayet Et
    Mekanın Cennet Olsun... Bu ülkede belli bir emeği olan merhum Alparslan Türkeş e Allahdan rahmet diliyor şimdiki ülkücülerede dava yolunda O nun gibi olmalarını öğütlüyoruz.. partimikapatma.com ekibi
    Cevapla
  • fazıl mahmut kırıcı 16 yıl önce Şikayet Et
    chp=mhp söylem farklı icraat aynı yöne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Merhum TÜRKEŞ mhp nin bugünkü çizgisini,ATATÜRK chp nin bugünkü çizgisini görmüş olsalardı partilerin başına gelen duruma üzülür ve bu hale getirenlerden hesap sorardı,ama nedense insanlarımız bu ölen liderlerin kullanılmasına çok kolay kanıyor ve sonra gelenleri aynı çizginin adamı sanıyorlar ama çok yanılıyorlar,bunu anlayabilen basiretli insanlar zaten hemen o partinin peşini bırakıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail ordusu Gazze’deki BM binasını bombaladı
İsrail Refah'ta katliam yaptı: Şehit ve yaralılar var