Oğlunun ilk kez babacığım dediği an

Alkollüyken oğlum bana evin kapısını açmazdı. Bıraktıktan 3 ay sonra 17 yaşındaki oğlum ilk kez bana 'babacığım' dedi. Alkolü bıraktım, oğlumu kazandım. Bu bana yeter."

Oğlunun ilk kez babacığım dediği an
Oğlunun ilk kez babacığım dediği an
GİRİŞ 11.04.2008 07:37 GÜNCELLEME 11.04.2008 07:37
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Cezaevinin konferans salonunda, çoğunluğu uyuşturucu suçundan tutuklu ve hükümlülere, "Yolluk" adlı oyununu sahneleyen Yalçın Menteş, izleyicileri hem güldürdü hem de düşündürdü.

Oyuna, "Cezaevini ararken yarım saat geçti. Herkes kaçmak isterken ben cezaevine girmek için yarım saat uğraştım" sözleriyle başlayan Menteş, daha sonra alkol bağımlılığının getirdiği sıkıntılar ve kurtulmak için verdiği mücadeleyi örneklerle anlattı.

Menteş, bir sohbet havasında gerçekleşen buluşmada, alkol bağımlılığından 15 ay 17 gün önce vazgeçtiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bir televizyon kanalında programa çıktım. Orada hesap makinesiyle hesapladık. Ben 30 yılda 2 tanker içki içmişim. Alkolü bırakmaya karar verdiğimde, bir doktora gitmedim, hastanede yatmadım, bunun için ilaç kullanmadım. Sadece alkolizmin bir hastalık olduğunu kabul ederek, benim gibi kişilerle birbirimize terapi uyguladık."

"SANAT CAMİASININ YÜZDE 90'I ALKOL KULLANIR"

Uzun yıllar kullandıktan sonra alkolü bırakan tiyatro oyuncusu Yalçın Menteş, alkolizmden kurtuluşunun hikayesini Bursa H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu ve hükümlülerle paylaştı.


Alkol aldığı dönemlerde yaşadığı ilginç olayları da anlatan Menteş, "Bizim sanat camiasının yüzde 90'ı alkol kullanır. Çünkü bizim ortam müsait. Bir iş teklifi geldiği zaman biz sanatçılar öyle masası, koltuğu olan ofislere çağrılmazlar. Her şey meyhanede konuşulur. Barlara, restoranlara çağrılırlar. Orada içki içerken, 'Şöyle rol var, şu kadar para.. Çekiyor muyuz, çekmiyor muyuz' konuşulur" dedi.

Menteş, 25 Ekim 2005 yılında oğlunun doğum gününde alkolü bıraktığını ifade ederek, oyununu şu cümlelerle tamamladı:

"Oğlumla doğum günümüz aynı olsun diye bu tarihi seçtim. Yeniden dünyaya gelmiş gibi hissettim kendimi. Son 30 yılımı yaşamamış kabul ediyorum. Artık sağlıklı düşünüyorum, sağlıklı karar verebiliyorum. Alkollüyken oğlum bana evin kapısını açmazdı. Alkolü bıraktıktan 3 ay sonra 17 yaşındaki oğlum ilk kez bana 'babacığım' dedi. Alkolü bıraktım, oğlumu kazandım. Bu bana yeter."

Oyunun ardından Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Er, Yalçın Menteş'e plaket vererek teşekkür etti.


(Bugün)

YORUMLAR 3
  • EgitMen 16 yıl önce Şikayet Et
    Jean Waljana. İnsan gibi içilirse demişsin.İnsanların yararına bir şey olduğunu mu düşünüyorsun alkolün.İşin dini boyutunun yanı sıra vücuda olan bir tane yararını söyler misin?Bugün Avrupa alkol ve sigara illetinden kurtulmak için milyon dolarları harcıyor.Lütfen biraz akl-ı selim olun...
    Cevapla
  • jean waldjan 16 yıl önce Şikayet Et
    insan. Bu alkol konusu neden bu kadar büyütülüyor? İnsan gibi içilirse ne olabilir ki?
    Cevapla
  • Bugra Cetin 16 yıl önce Şikayet Et
    . Yalçın Menteş sizi tebrik ediyorum. Allah inşallah size bir daha o bataklığın içine döndürmeyecek.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Araç fiyatları değişti: Yine de kimse almıyor rekor geldi
İsrail Savunma Bakanı, karşılıklı esir takası mutabakat taslağını destekledi iddiası