Balık tutana para cezası geliyor

Hükümet, Su Ürünleri Kanunu'nda değişiklik yapıyor. Tasarı hazırlandı ve Meclis gündemine geldi. Şaka gibi gelen ama hiç şakası olmayan bu tasarı nereden çıktı dersiniz?

Balık tutana para cezası geliyor
Balık tutana para cezası geliyor
GİRİŞ 25.04.2008 06:53 GÜNCELLEME 25.04.2008 06:53
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Balıkçılığa da AB standardı geliyor. Hükümet, Su Ürünleri Kanunu'nda değişiklik öngören tasarıyı TBMM'ye gönderdi. Tasarı yasalaşırsa, Boğaz dahil deniz, göl ve ırmak kenarlarında izinsiz olta atılıp balık tutulamayacak.


Hafta sonlarında oltayı kapıp deniz, göl, ırmak kenarlarına inenleri ve tabii profesyonel anlamda balıkçılık yapan vatandaşlarımızı uyarıyoruz...

Su Ürünleri Yasası'nda AB'ye uyum sağlamak amacıyla değişikliğe gidiliyor. Hükümet, değişiklik öngören tasarıyı TBMM'ye gönderdi. Yasalaşması ile özellikle İstanbul'da Boğaz'da görmeye alışık olduğumuz balık tutma sefası bitiyor.

100 YTL CEZA

Profesyonel ve hobi olarak balıkçılık yapan vatandaşlar ceplerinde izin kağıdı bulunmadan hiçbir yerde olta atamayacak. İzin belgesi olmadığı halde balık avlayan vatandaşlar 100 YTL para cezası ödemek zorunda kalacak. Türk karasuları ve iç denizlerinde yabancı ülke vatandaşlarının balık avcılığı yapamayacağına ilişkin hükmün de yasadan çıkarılması öngörülüyor.


Yabancı karasularında avlanacak gemiler, ilgili bakanlıktan izin alacak. Balıkçıların kurallara uyup uymadığı uydulardan takip edilecek. Şu anki yasada, 'Yunus avcılığını teşvik için Tarım Bakanlığı tüfek ve fişek verir' hükmü bulunuyor. Bu madde de değiştirilecek. Yunus avı yasaklanacak.

YORUMLAR 8
  • alper tunga 16 yıl önce Şikayet Et
    vaybee. madenlerimiz ve tarımdan sonra balıklarımızıda yabancılar götürecek demekki türk e yaşamak haram.. niye uğraştırıyorlarki kimliğe yazalım ab dinede hristiyan olsun bitsin...
    Cevapla
  • MURET GUREL 16 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış uygulama. AB yasaları veya uygulamaları sebeb gösterilerek insanların haftasonları aileleri ile veya yanlız biraz nefes almak için ve kafa dinlemek için hobi haline getirdikleri amatör kıyı balıkçılığının yasaklanması veya birtakım izinlere tabi tutulması son derece yanlıştır.Diyelim ki kendim için izin belgesi aldım eşim ve çocuklarım balık tutamayacaklarmı?hepsine ayrı izin belgesimi alacağız, şaçmalıktan başka birşey değil.Lütfen, insanların sosyalleşmelerini engelleyecek bu yasayı tekrar gözden geçirsinler.Sayg.
    Cevapla
  • Mustafa OVACIKLI 16 yıl önce Şikayet Et
    un akıtan işini bilir. syn unktn işinizi bilirsiniz. Bu izin kağıtlarını alabilmek için acaba yıllıkmı para alacaksınız yoksa aylıkmı yoksa günlükmü haa? kesinlikle bu işin altında bu adam yatıyor arkadaşlar.Hiç boşuna araştırmayın niye diye devlet vatandaşı soyacak yeni bir kapı bulmuş kaçırırmı hiç.
    Cevapla
  • amorisla 16 yıl önce Şikayet Et
    Bilmeyen Arkadaşlara!. Yorumumlardan anladığım kadarı ile siz amatör balıkçı değilsiniz. Olsaydınız bunun Avrupa\'da yıllık ortalama 300€ ücretle yapıldığını,ülkemizde de zaten Tarim ve Köyişleri Bknlığı tarafından il teşkilatlarında Amatör balıkçılık belgesinin verildiğini, sularımızdaki balıkları koruma için bir sirküler olduğunu, bu sirkülerde av yasağı dönemlerini, ağ ve tırıvırının yasak oluşunu, belgesi olmayanın zaten avlanamayacğını, en önemlisi de denetimle sorumlu olan Jandarmanın çok şey yapmadığınıda bilirdiniz.
    Cevapla
  • eyvahh eyvallah 16 yıl önce Şikayet Et
    . ben amatör balıkçıyım tamam hafta sonu denizde balık tutmak için izin alacam. izni kimden nasıl neye karşılık alacam bu konuda açıklama yok. yarın bir gün ceza kesmeye başladıkları zaman izni kimin nasıl verdiğı hakkında bir bilgi olmadan mı ceza kesecekler acaba...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe: Sorumluluğu üstüme alıyorum
Ankara skandalında o detaya dikkat! 'Bu tuzağa düşmemek lazım'