Erdoğan, Bahçeli'ye yeşil ışık yaktı

İsrail-Suriye ilişkilerini değerlendiren Başbakan Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin parti kapatmaya karşu sunduğu teklifi değerlendirdi ve Bahçeli'ye teşekkür etti.

Erdoğan, Bahçeli'ye yeşil ışık  yaktı
Erdoğan, Bahçeli'ye yeşil ışık yaktı
GİRİŞ 26.04.2008 09:45 GÜNCELLEME 26.04.2008 09:45
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Türkiye-Suriye Ekonomik Forumu Birinci Toplantısı'na katılmak için bu ülkeye harekeden eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan havalanında bir basın toplantısı düzenledi.


İsrail'in Golan tepesinden çekilmesi ile atılan barış adımını değerlendiren Başbakan Erdoğan yaptığı açıklamada bölge için, ilkeli aktif ve canlı bir politika sürmekte olduklarını açıkladı.

AK Parti Hükümeti olarak göreve geldikleri günden beri bölge için gösterdikleri çabanın somut veriler verdiğini ifade eden Erdoğan, Göreve geldiğimizden beri aktif bir Ortadoğu politikası yürütüyoruz. Bölegede bize olan güven, arabulucuk görevini de beraberinde getirdi.Umarız arabulucuk sonra arzu edilen netiyece ulaşır.' diye konuştu.

BAHÇELİ'YE TEKLİF TEŞEKKÜRÜ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 23 Nisan Resepsiyonunda 'kesinleşmiş mahkeme kararı olmadan partilerin kapatılmasını önleyen' teklifi yeniden gündeme getirmesine de değerlendiren Başbakan Erdoğan, teklifinden dolayı Bahçeli'ye teşekkür ederek şunları söyledi: 'Sayın Bahçeli'nin yaklaşımını olumlu bir yaklaşım olarak değerlnediriyor ve kendisine teşekkür ediyorum. Fakat böyle bir dönemde bu adımı atmak ne kadar doğru olur onu detayı ile görüşmek gerekir. Biz bu süreçte savunmaya yönelik adaımı atalım mı atmayalım mı onun kararını vereceğiz. Yani süreci hızlandıralım mı bakımından. Ama ben bu süreçte milletvekili arkadaşlarımla görüşmelere devam ederek görüşmeleri de bitirmiş olacağım.'

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 23 Nisan resepsiyonunda, 57. Hükümet döneminde gündeme gelen ve parti kapatmada kesinleşmiş mahkeme kararı arayan teklifin arkasında durduklarını söylemişti.
 'MHP'nin ondan geri kalan adımı yok. Şimdi onu korurken, bir adım daha atmayı gerektiren şartlar var.' diyen Bahçeli, ülkedeki gerilime işaret ederek 'Bir taraftan hukuki süreç devam ederdi, diğer taraftan sorunu Meclis'in nasıl çözeceği tartışılırdı.' sözlerini sarfetmişti. Bahçeli'nin bu sözleri Ankara'da büyük yankı buldu.








KONUYLA İLKİŞKİLİ HABER


Bahçeli'nin yeni açılımı tartışılıyor
Devlet Bahçeli, 'kesinleşmiş mahkeme kararı olmadan partilerin kapatılmasını önleyen' düzenlemeyi 23 Nisan'da yeniden gündeme getirdi. Teklife hangi parti nasıl bakıyor?

YORUMLAR 35
  • Mehmet YAZICI 16 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş sana bir Dost tavsiyesi. Bahçelinin ipiyle kuyuya inilmez haberin ola. Gel sen Millete bırak bu işi.
    Cevapla
  • tufan kalkan 16 yıl önce Şikayet Et
    Devlet\'e Bey gerek.... İşte görüyorsunuz lider nasıl olunur.Sn. Bahçeli ve mhp seçimden önce dediklerini yapıyorlar sırf muhalefet olsun diye eleştirip sırf millete yaranmak için kanun teklifi vermiyor.Biz ülkemizi,vatanımızı,milletimizi çok seviyoz ondan önce ülkemiz sonra partimiz diyoz.He yorum yazan arkadaşlardan bazılarına söylüyom:bizim nereye yrm yazacağımız sizi ilgilendirmez hele müslüman mısınz diye bir soruyu ülkücülere yöneltmek abesle iştigaldir ve de art niyettir.Biz başkaları kaçarken şehitlerimizle bunu kanıtladık
    Cevapla
  • hacer yardım 16 yıl önce Şikayet Et
    . yok başbakan yalvarıyormuş bahçeliye kapatırsalar kapasınlar ak partiyi bir parti gider diğeri gelir ve odaha güçlü gelir.
    Cevapla
  • semsi ozer 16 yıl önce Şikayet Et
    Yorum yazan arkadaslar!. Ya gozlugunuz yok yada okuma-yazmaniz.Sn. Bahceli AKP icin yeni kanun onergesi sunmak istiyor.Yani MHP AKPye yardim etmek istiyor.Burada yorum yapan bazi arkadaslar AKPyi yalakalikla sucluyor.AKP MHPden bisey istemiyor.MHP destek veriyor.Buradan MHPli kardeslerime sesleniyorum.Bugun TR icin mucadele ediyorsaniz konulara dogru teshis koyun.Tum sag partilerin bugun dayanisma icinde olmasi lazim.Aksi takdirde hepimiz -solcular dahil- ergenkoncularin yemi olacagiz.Birlik zamani, kavgayi sonra ederiz.
    Cevapla
  • fatih kaya 16 yıl önce Şikayet Et
    Tayyip yumuşamış. Daha düne kadar bunlara selam verilmez diyordu. Bugün ağlamaklı bir sesle Sayın Bahçeli\'ye teşekkür ediyor. Bırakın bunları. Biz gayet iyi biliyoruz düştüğünüz kuyudan çıkmak için bi yalvarmadığınız kaladığını. Gerçi abye ve abd ye nasıl yalvardığınızı bütün dünya duydu ama neyse.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki