Haber 7 online sınavları sürüyor

Haber7.com, İhlas Koleji öğretmenleri ile birlikte orta öğretimdeki tüm öğrencileri kapsayan ücretsiz online sınav sisteminin üçüncüsünü gerçekleştiriyor. İşte ayrıntılar:

Haber 7 online sınavları sürüyor
Haber 7 online sınavları sürüyor
GİRİŞ 06.05.2008 17:15 GÜNCELLEME 06.05.2008 17:15
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış
 

Haber7.com online sınav sistemi ile tüm öğrencileri sınavlara hazırlıyor. İhlas Koleji öğretmenleri tarafından hazırlanan ve ilköğretimden lise son sınıfa kadar tüm öğrencileri çok yakından ilgilendiren sınav sisteminde yok yok.



Online Sınav Sistemi ile, ÖSS, OKS, SBS’ye hazırlanan öğrencilerin pratikleri artırılacağı gibi tüm öğrencilere, eksikliklerini anında görme imkanı sunuluyor.



İşte ücretsiz başlatacağımız sınav sistemiyle ilgili tüm ayrıntılar ve sınav tarihleri:



GERÇEK SINAV ORTAMI



MEB ve ÖSYM tarafından düzenlenen sınavlarda kurallar ve sınav şekli nasılsa, Online Sınav Sistemi de aynı şekilde işlemektedir. Bu sistemde sınav ekranı üç bölümden oluşmaktadır.







MEB ve ÖSYM tarafından düzenlenen sınavlarda kurallar ve sınav şekli nasılsa, Online Sınav Sistemi de aynı şekilde işlemektedir. Bu sistemde sınav ekranı üç bölümden oluşmaktadır.



 1.BÖLÜM:

Solda, sınav derslerinin listelendiği, testler arası geçişin yapılabildiği 'Sınav Bölümleri'dir.








2.BÖLÜM
Ortada, sınav sorusu ve cevaplarının bulunduğu, cevabın kaydedildiği, ileri ve geri geçişlerin yapıldığı bölümdür.




3.BÖLÜM



Sağda, cevap anahtarı, sınavı bitir butonu, kalan zamanı gösteren kronometrenin bulunduğu bölümdür.


ANINDA DEĞERLENDİRME



Sınavı bitiren üye, ayrıntılı karne ile durumunu anında görebilir. Sınav türüne göre puanını, sınavda doğru ve yanlış yaptığı konu ve alt konuları, derslerdeki durumunu grafiksel olarak inceleyebilir.






KONU ANALİZLİ KARNE



Online Sınav Sitemine giriş yapılan her tür sınav için sorulabilecek soruların konu ve alt konuları tespit edilerek sisteme girilmiştir.


Sınavı bitiren üye, ayrıntılı karnesinde, doğru ve yanlışlarının hangi konulardan olduğunu görebilir, bu listeyi inceleyerek eksik olduğu konuları çalışabilir. Okullar veya dershaneler, sınava giren öğrencilerinin durumlarını inceleyerek, eksik olduğu konuları bire-bir ders vererek tamamlayabilir.




ZENGİN SINAV ARŞİVİ


Üyeler, SBS, OKS ve ÖSS denemelerine ücretsiz olarak birden fazla girebilecektir. MEB ve ÖSYM tarafından düzenlenen sınavların gerçekleşeceği tarihe kadar adaylar sitemizden pek çok deneme sınavına ulaşabilecektir.






SINAV ZAMANI ESNEKLİĞİ
Sistemi kullanan her üye, istediği sınava, isteği zaman girebilir, sınav devam ederken ayrılabilir, kalan bölümünü başka bir bilgisayardan süresi içerisinde tamamlayabilir. Üyeler, 'SINAVI BİTİR' butonuna bastıktan sonra aynı sınava bir daha giremezler.




SINAVA GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR 6
  • yunus emre 16 yıl önce Şikayet Et
    deneme güzeldi amaa. ben matematiğini çözdüm ve sorulan sorular arasında oks de çıkmayacak konular var bence sorularda bazıları eski mantıkla hazırlanmış daha orijinal olabilirdi...
    Cevapla
  • erzıncanlı görkem 16 yıl önce Şikayet Et
    yeter yaaa. Hemen hemen bütün eğitim sitelerin de bu tür hizmetler var zaten,sanki çok farklı bişey yapıyorsunuz da gün aşırı bunun reklamlarını izletiyorsunuz millete....
    Cevapla
  • halil demirel 16 yıl önce Şikayet Et
    . ne demek oyuna gelmiş ya ne alakası var.burda haber7 ve ihlas koleji eğitime katkıda bulunmaya çalışıyor siz ne diyorsunuz. oksde çıkan din kültürü soruları çok mu eğitici öğretici bilgilendirici? sadece olsaydı daha iyi olurdu ve bir dahaki sınavda olmasını isteriz deseniz yeterliydi bence.bir şeyi de beğenin ya...teşekkürler haber 7 ve ihlas koleji...
    Cevapla
  • ahmet yağmur 16 yıl önce Şikayet Et
    DİN KÜLTÜRÜ. İlköğretim sınavlarında neden Din Kültürü soruları yok.acaba sizler de din kültürü dersinin kaldırılmasından mı yanasınız.halbuki normal sınavlarda sosyal bilgilerin sonunda Din kültürü soruları olur.bu sınavların derhal düzeltilmesini veya kaldırılmasını istiyoruz.yazıklar olsun haber 7 ye.nasıl da oyuna gelmiş.
    Cevapla
  • Dilâra Çamlıbel 16 yıl önce Şikayet Et
    Editör, belki buraya yazdığımı bu sistemi kuranlara iletirsiniz diye yazıyorum. kendimi bir sınavdan geçirdim ama yanlış yaptığım soruların hangisi olduğunu göremedim (bir kaç taneydi ama olsun, herkes benim gibi mi canım :) ) bir zahmet iletiverseniz yanlış yapılan soruları ve doğru cevaplarını da görebilsek ekranda, karne işi hoş olmuş ayrıca öss 1 ve 2\'ye de ayrı ayrı süre verilirse güzel olur, öss 1\'i bitirdim, sınavı bitir\'e bastım daha sonra 2\'den devam edeyim dedim olmuyor, başka bir posta adresiyle yeniden üye oldum sınava öyle devam edebildim. Düzeltsinler ki rahat olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hükümetten yeni TOGG kararı! Hepsine yasak getirildi
Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Listeyi gören inanamadı