Şahin'nden sert 1 Mayıs uyarısı!

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'den, sendikaların 1 Mayıs'ı Taksim Meydanı'nda kutlama ısrarına sert mesaj. Şahin yarınki kutlamalar için sendiklara anayasa uyarısı yaptı.

Şahin'nden sert 1 Mayıs uyarısı!
Şahin'nden sert 1 Mayıs uyarısı!
GİRİŞ 30.04.2008 10:32 GÜNCELLEME 30.04.2008 10:32
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, İstanbul'da açık hava toplantılarının nerede yapılacağının, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası, buna bağlı yönetmelik ve İstanbul Valiliğinin kararında açıkça belli olduğunu belirterek, "Bu böyle olduğu halde, 'Ben yasayı, yönetmeliği tanımam, Valiliğin kararını da tanımam, ben bildiğimi okurum' denirse bu açıkça Türkiye'deki mevcut anayasal düzene bir başkaldırı olarak da değerlendirilir" dedi.


Ankara Sanayi Odası Meclis Toplantısı'na katılan Şahin, girişte gazetecilerin, 1 Mayıs kutlamalarının Taksim'de yapılması için sendikalar ile hükümet arasındaki anlaşmazlığa ilişkin soru üzerine, bir ülkede toplumun huzurunun kurallara uymaktan geçtiğini söyledi.


Toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkının, anayasal bir hak olduğunu, bu hakkı düzenleyen ilgili yasanın, açık hava toplantılarının nerede, nasıl ve ne şekilde yapılacağını düzenlediğini belirten Şahin, her ilin açık hava toplantılarının nerede yapılacağının yıllar itibariyle tespit edildiğini ve bunun kamuoyuna açıklandığını anlattı.


İstanbul'da açık hava toplantılarının nerede yapılacağının da Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası, buna bağlı yönetmelik ve İstanbul Valiliğinin kararında açıkça belli olduğunu kaydeden Şahin, şöyle devam etti:


"Bu böyle olduğu halde, 'Ben yasa tanımam, yönetmeliği tanımam, ben Valiliğin kararını da tanımam, ben bildiğimi okurum' denirse bu açıkça Türkiye'deki mevcut Anayasal düzene bir başkaldırı olarak da değerlendirilir. Ben binlerce işçiyi ve çalışanı temsil eden konfederasyonların ve sendikaların başkanlarını yasal çerçevede hareket etmeye davet ediyorum.


Eğer İstanbul Valiliği Taksim'i bir gün açık hava toplantılarına açtığını ilan ederse o zaman orası için de başvurabilirsiniz. Gerginliklere yol açmak meydan okumak 'Biz gireceğiz, karşımıza hiçbir güç çıkamaz' demek bir konfederasyon başkanına, sendika başkanına asla yakışmaz. Herkesi sorumlu olmaya davet ediyorum."


1 Mayıs'ın, "Emek ve Dayanışma Günü" olarak ilan edildiğini, bugünün tatil olması, bayram ilan edilmesi gibi konuların yasal düzenleme gerektirdiğini anımsatan Şahin, "İleride inşallah bunlar da gerçekleşir. Merdivenler basamak basamak çıkılır. Emek ve Dayanışma Günü ilanı bir adımdır. Sendikalar ve konfederasyonlarımızın bu adımın değerini bilmeleri ve takdir etmeleri gerekir" dedi.


Mehmet Ali Şahin, bu yıl İstanbul'da açık hava toplantılarının yapılacağı alanlardan birinin tercih edilebileceğini ifade ederek, "Önümüzdeki yıllarda bir basamak daha çıkılabilir, belki yasal düzenleme gerçekleşir ve daha farklı mekanlarda 1 Mayıs'ı kutlamak mümkün olabilir. Kimse devlete ve devlet erkini kullanan mercilere meydan okumasın, devlet kendisine meydan okutmaz" diye konuştu.

YORUMLAR 12
  • oku yorum 16 yıl önce Şikayet Et
    yine sap karışmış samana bu ne biçim iştir bu ne biçim zamane! kafiyeli oldu :). taksim ısrarı anarşist bi tavra dönüşüyor! bu olacak şey değildir sırf bu inatları yüzünden bile bu satten sonra taksimde asla miting yapmamalıdır bu kendini bilmez kanun ve erk tanımazlar!!! ben yaparım kimse karışamazda ne demek!! ayrıca valilğin böylesi bir organizasyon için heraçıdan uygunsuz bulduğunu açıkladığı taksim meydanı ısrarı ancak anarşizmle açıklanabilir! git çağlayanda yap git orda yap burda yap kimse sana yapma demiyor ki!!! şimdi tam sırası nede olsa fesat çıkarmanın!..
    Cevapla
  • ALİ ÜNLÜER 16 yıl önce Şikayet Et
    İŞTE ONLARIN İÇ YÜZLERİ. CHP de dahil bütün sol kesim kanun ve yönetmelik dinlemez bir tavır içinde hareket ediyorlar,sonrada kalkıp bizlere anayasa veya kanun dersi vermeye çalışıyorlar.Bunlar iki yüzlü iyi niyetten uzak,kanunları işlerine geldiğinde dikkate alan kasıtlı hareket eden kesimler.Bu zihniyet malesef yargının ve askeriyenin içinde de var.Devletimizin niçin bugüne kadar ilerlemediğini şimdi daha iyi anlıyoruz
    Cevapla
  • Serdar KILIÇKAN 16 yıl önce Şikayet Et
    ...devamı. Allah aşkına, üç beş yasa ezberlemekle nasıl adalet gibi üst düzey bir mevki shibi olunur. yol geçen hanı gibi, her gelen a. bakanı olabiiliyor. bir önceki dönemde başka bir akpli bakan vardı, o da binlerce kez tecavüze uğramış ve kendisinden yardım istemiş bir kızımız vardı, \"ya benim yerimde kızınız olsaydı\" diyerek yardım istemişti. tabi sayın bakanımız da \"benim kızım asla senin yerinde olamaz\" diye yardım elini ittirmişti. İTİMADIM SİZE HİÇ OLMADI AKP, ALLAH\'IN İZNİYLE ÜMİT DE BESEMİYORUM SİZE KARŞI...
    Cevapla
  • Serdar KILIÇKAN 16 yıl önce Şikayet Et
    anlamadım gitti, iyisi mi siz de gidin.... he valla, işinden anlamayanı getirip başımıza vekil ve bakan tayin edersen olacağı da budur. 8 mehmetçik esir düştü ve geri döndü hain dedi bazıları, keşke ölseydiniz dedi bazılar. EFENDİ, O SENİN EVLADIN DEĞİL, SENİN CİĞERİN DEĞİL. taksimde çok sayıda saçma mitingler yaşandı, hatta akp aleyhine de. onlara izin var... ama bir gün kendini sıkan işçi bu ülkeyi çöktürebilecek güçteyken nasıl işçilere kafa tutulur hayret ediyorum. ben bu sistemi anlamadım gitti. kimse olması gereken yerde değil.
    Cevapla
  • Yakup Özarslantürk 16 yıl önce Şikayet Et
    Demokrasi. ve özgürlüklerden bahseden hükümete yakışır. 1977 katliamı kotrgerila ve devamı olan ergenekoncular tarafından 1 mayıslar yapılmasın diye yapıldı. Bu hükümetde yaptırmıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugaylarının keskin nişancısı İsrail askerini böyle avladı
BM'nin tarihi Filistin kararı İsrail'i çıldırttı! Kürsüde antlaşmayı parçaladı