Bahçeli'den Ülkü Ocakları'na neşter

Milliyetçi Hareket Partisi olası tahriklere karşı önlem almaya başladı. Bahçeli, son dönemde yaşanan ‘provokatif’ ve ‘tahrik edici' eylemlere karşı radikal adım atıyor.

Bahçeli'den Ülkü Ocakları'na neşter
Bahçeli'den Ülkü Ocakları'na neşter
GİRİŞ 01.05.2008 03:00 GÜNCELLEME 01.05.2008 03:00
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Düzgün Karadaş'ın haberi

Bahçeli'nin talimatıyla Ülkü Ocakları'nın büyükşehirlerdeki mahalle ve semt temsilcilikleri kapatılmaya başlandı.Antalya başta olmak üzere üniversitelerde yaşanan çatışmalar, Sakarya'daki linç girişimi ve 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasına ilişkin gerginliğin doruk noktasına çıktığı bir dönemde MHP lideri Devlet Bahçeli, yine herkesi şaşırtacak, ‘sağduyunun sesi olacak' bir adım attı.

‘KAPATIN’ TALİMATI

Bahçeli, Türkiye'de son dönemde yaşanan ‘provokatif’ ve ‘tahrik edici' eylemlere karşı önlem alınması amacıyla Ülkü Ocakları'nın büyükşehirlerdeki mahalle ve semt temsilciliklerinin kapatılması talimatını verdi. Bahçeli'nin isteğini hemen hayata geçiren Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Harun Öztürk, büyükşehirlerdeki temsilciliklerine bir ‘genelge' yollayarak, semt ve mahalle ocaklarının kapatılması talimatını verdi.

KİLİT VURULUYOR

Öztürk'ün talimatı doğrultusunda İstanbul'daki 52 ülkü ocağından 20 semt ve mahalle ülkü ocağının kapısına kilit vurulmaya başlandığı bildirildi. Kapatma işleminin ardından İstanbul'da Ülkü Ocakları'nın 32 taneyle sınırlandırılacağı öğrenildi. Ülkü Ocakları'ndaki yeni yapılanma çeçevesinde İzmir'de geçtiğimiz hafta içinde 5 tane semt ve mahalle ülkü ocaklarının kapısına kilit vurularak, kentteki ocak sayısı 7 ilçe teşkilatı ile sınırlandırıldı. Yine Ankara'da semt ve mahalle yapılanmasıyla birlikte 36'yı bulan ocak sayısının, her ilçede bir tane bulunacak şekilde aşağıya çekileceği kaydedildi. Üniversite olaylarıyla gündeme gelen Antalya'da da benzer bir uygulamaya gidileceği öğrenildi.

BAYRAK DEĞİŞİMİ

Ülkü Ocakları'ndaki yeniden yapılanma mahalle ocaklarının kapatılmasıyla sınırlı kalmayacak. Ülkü Ocakları'nda “dönemsel genel başkanlık” görevinin kökleşmesini sağlamak amacıyla, 2007 sonbaharından itibaren “Bayrak değişimi devam ediyor' sloganıyla Ülkü Ocakları İl Başkanlıkları’na da yeni atamalar yapılıyor. En son Çankırı, Afyon, Van, Elazığ ve Sivas Ülkü Ocakları Başkanları değiştirildi. Bahçeli, ocak başkanlarının üniversite öğrencilerinden seçilmesini istiyor.

SOKAKLARDA OLMAYACAĞIZ

MHP lideri Devlet Bahçeli, Antalya'da yaşanan öğrenci kavgasının ardından 11 Nisan’da bir genelge yayınlayarak, 'Tahrik ve tertipler ne derece büyük olursa olsun, Milliyetçiler, hiçbir zaman sokakta olmayacak” demişti.


BUGÜN

YORUMLAR 48
  • mimiga mimiga 15 yıl önce Şikayet Et
    Kendini de kapat.
    Cevapla
  • emre genc 15 yıl önce Şikayet Et
    Bahçeli ocakları kapatacağına.... türk milletinin örf adetlerine gelenek ve göreneklerine 5000 yıllık tarihine yakışır, bilgili bilinçli tam donanımlı bir türk gençliği yetiştirmek amacıyla yeniden örgütlesenize hadi! türk milliyetçiliğini derin tarihsel mirasımıza uygun bir zemine getirsenize hadi.. kapatın da gençler sokaklarda caddelerde onun bunun oyunlarına alet olsun...
    Cevapla
  • ilhami ilhami 15 yıl önce Şikayet Et
    ülkesini düşünen tek lider. koalisyondayken kaybedeceğini bile bile. Ülke menfaadi için seçim kararı aldırdı(bir anlamda partimden önce ülkem gelir dedi) şimdide mhp nin can damarlarını ülke zarar görmesin diye kapattırabiliyor.
    Cevapla
  • ZAFER KURT 15 yıl önce Şikayet Et
    bahcelide kimn oluyor. yaav gülüyorum ve geçiyorum.artık mhp bitmiş şimdide can damarlarını kesiyorlar.hepsini kilit vurulsun chp yanaşsınlar eskiden bir görüş vardı bir direnc vardı şimdi oda yok.vay vay mhp nehale gelmiş..artık ulusalcular ve işçi partisinin jargomnlarını söylüyorlar.yazılar olsun ...hem bahçeli hakkında rahmet li başbup alparslan türkeş ne demişdir biliyomusunuz.mit ajanı...alın size uğurlar olsun mhp ye ...yarın oy avcılığı yapmaya bailadığınız zaman halk size soracak bunun hesabını..sevgi ve selam ile...
    Cevapla
  • ulkucu osman 15 yıl önce Şikayet Et
    dersimli?????. dersimli genc ben almanyada cok tandigim dersimli var adamlar ülkü ocaginin önünden gecmeye bile cekiniyorlar bize laf bile söylüyebilser hadi neyse ama burda biz dersimlileri iyi taniriz özelikle ülkücüler görünen köy kilavuz istemez biz gördügümüzü söylüyüoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı