Erdoğan'ın ilginç Ergenekon tespiti

Başbakan Erdoğan, sendika liderleriyle yaptığı görüşmede yargının Ergenekon soruşturmasıyla Danıştay saldırısı arasında bağı görmek istememesinden söz etmiş.

Erdoğan'ın ilginç Ergenekon tespiti
Erdoğan'ın ilginç Ergenekon tespiti
GİRİŞ 03.05.2008 16:02 GÜNCELLEME 03.05.2008 16:02
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Milliyet gazetesi yazarı Derya Sazak'ın köşesine taşıdığı yazıya göre Başbakan Erdoğan, Ergenekon'da bütün delillerin Danıştay suikastına çıktığını söylüyor. Sazak, hükümetin 1 Mayıs konusundaki bu denli katı tutumunda 'Ergenekon' kuşkusunun önemli bir etken olduğunu belirtiyor.

Sazak'ın yazısında: 'Sendika liderleriyle Ankara'daki görüşmesi sırasında Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin içinden geçmekte olduğu hassas süreçten, partisiyle ilgili kapatma davasından ve yargının 'Ergenekon' soruşturması ile Danıştay saldırısı arasında bağ kurmak istemeyen tutumundan söz ediyor. Toplantıda içişleri ve çalışma bakanları da bulunuyor. Erdoğan, sendikacılara 'Ergenekon'da bütün deliller ve kanıtlar, Danıştay suikastına çıkıyor. Bütün bilgileri gönderdik ama nedense yargı bu bağlantıyı kurmaktan kaçındı' diye yakınıyor.' ifadelerini kullanıyor.

Derya Sazak yazısının devamında ise Ergenekon yapılanmasının 1 Mayıs bağlamında AK Parti yönetimini iki şekilde etkilendiğinden bahsediyor: '1-Cumhuriyet mitinglerine benzer bir organizasyon olma ihtimali, dolayısıyla sadece iktidarın suçlanacak olması, 2-Taksim'de provokasyon yaşanması, kan dökülmesi ve 1 Mayıs 1977 benzeri bir katliamda çok sayıda insanın ölmesi halinde faturanın AKP'ye çıkacak olması. Başbakan Erdoğan, sendikacılara AKP'nin kapatılmasıyla ilgili davadan duyduğu rahatsızlığı da anlatarak, 'Siyasete girerken her şeyi göze aldık. Onun için beyaz gömlek benzetmesini yapmıştım' diyor.'

YORUMLAR 12
  • halil yarbaşı 15 yıl önce Şikayet Et
    . Emre kardeş o kadar güzel yazmışsınki bunun üzerine kesinlikle yorum eklenemez syn başbakanımız böylesine kenetlenmiş bir halk ile yürüse dünyayı yine alır saygılar.
    Cevapla
  • Metin Yazar 15 yıl önce Şikayet Et
    . Sonunda Milliyet\'ten Derya Sazak bile isyan etti. Kartel medyasında Ergenekon hakkında yazı yazan,bu konuyu ciddiye alan,üç beş kişiden biridir. Derya Sazak,Erdoğan\'ı en az diğer Kartelciler kadar sevmez. Buna rağmen suskun kalamıyor. Daha önceki ve bu yazısı onun meslek geçmişine şeref olarak yazılacak. Bu karanlık günler geçtikten sonra geride utanacak bir şeyi olmayanlardan olacak. Solun şerefini kurtarmak ona düştü. Birileri gibi,önce Ergenekonu savunup,sonra kıvırarak,Ergenekon yok demedi.
    Cevapla
  • emre genc 15 yıl önce Şikayet Et
    Chp\'nin Ergenekonu, Baykalın Devlet Oligarşisine emanet ettiği, ismet inönünün Ülkeyi Abd\'ye sattığı dönemde yapılanan Amerikan menşeili Türk Derin Devleti, 1 mayısta umduğu baskıyı kuramadı hükümet\'e.... Yürü BAŞBAKANIM ardında bir ülke yürüyor, Ben yürüyorum, Yüreğimde bir halk geleceğe yürüyor, Yüreğimde bir halk uyanmakta, Bir halk yürüyor büyük bir aşkla, Yüreğimde yıkık bir geçmişin enkazı yanmakta; Yüreğimde yıkık bir aşkın yarası kanamakta, Bir halkın aşkı darağacında sallanmakta, Bir halk ki umutları ipin ucunda, Bir halk ki cesetleri hıçkıra hıçkıra ağlamakta aşkının enkazına, Lejyonerler darbe hazırlığında Üç kuruşluk bir lejyon halkımın enkazını yakmakta, YÜRÜ,ARDINDA BİR ÜLKE YÜRÜYOR
    Cevapla
  • özdemokrat 15 yıl önce Şikayet Et
    bu hakimlerden kurtulmadıkça. kimse adalet beklememeli
    Cevapla
  • Eyüp Selahattin DOĞAN 15 yıl önce Şikayet Et
    O Kararı Verenlerde. Zaten vicdan sahibi adalet dağıtan hakimler bunca görünen köye klavuz aradıklarına göre bazı yargıçların kime çalıştıkları belli olmuyormu adaletemi bu hukukçularla asla güvenmiyor ve inanmıyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadınların futbol maçında kavga çıktı! 7 kişi yaralandı...
Fatih Altaylı’dan 1 Mayıs'taki provokasyona tepki çeken yorum!