Süleyman Çelebi’ye bir kaç soru?

Haşmet Babaoğlu, Çelebi’ye sordu: ve 'Merak ediyorum. Kahrolmadınız mı? Ne oluyor, hangi oyunlara alet edilmeye çalışılıyoruz, diye pişmanlığa kapılmadınız mı?

Süleyman Çelebi’ye bir kaç soru?
Süleyman Çelebi’ye bir kaç soru?
GİRİŞ 05.05.2008 09:50 GÜNCELLEME 05.05.2008 09:50
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Haşmet Babaoğlu'nun köşe yazısı


Sayın DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi...

Merak ediyorum...

1 Mayıs’tan bu yana “merkez medya”nın işçilerin Taksim’e çıkışına izin verilmemesine ateş püsküren yayınlarına bakıp bakıp içinizden “daha önceleri neredeydiniz?” diye soruyor musunuz?

Hani şarkıdaki gibi...

“İçimde uyanan eski bir arzu

dedi ki yıllardır aradığım bu

şimdi soruyorum büküp boynumu daha önceleri neredeydiniz?”


***

Yoksa haklı olarak bir yandan sinirden yumruklarınızı kemirirken, bir yandan da “yok, yemezler!” diye geçiriyor musunuz içinizden?

Hiçbir gün emekten yana tavır koymamış; her zaman

1 Mayıs kutlamalarından en az Başbakan kadar, en az İstanbul Valisi kadar, en az turizmciler kadar korkmuş, hatta tiksinmiş medya yöneticilerinin şimdiki emekten yana hallerine buruk ve fena halde bıyık altı bir gülümsemeyle bakıyor musunuz?

Öyle olmasını umardım.

1 Mayıs günü ekranını

1 Mayıs marşlarıyla dolduranların bunu işçilere yakınlıktan mı yoksa marş sevdasıyla mı yaptığını sorgulama fırsatınız oldu mu hiç?

Size anlattılar mı acıklı gülünçlüğü?

Onların bundan sonraki yayınlarının da emekten yana olup olmayacağını takip edecek misiniz?

Mesela bu “şanlı

1 Mayıs”çıların iş yerlerindeki sendikalı gazetecilerin durumu nedir, bir bakacak mısınız?

Ve tabii ki düş kırıklığına uğrayacaksınız, bunu biliyor musunuz?


***

İktidar dökülüyor, muhalefet dökülüyor.

Siyasal delikanlılık, insanî samimiyet, asgari düşünsel dürüstlük epeydir yerlerde sürünüyor.

1 Mayıs biber gazıyla, copuyla, tekmesiyle, gazetesiyle, televizyonuyla bu gerçeğin turnusol kağıdı oldu.

Samimiyet sıfır, hesapçılık yüz numara!

Peki siz...

Bu uyanık, hin, fırsatçı şamatacılara...

1 Mayıs 1977’den sonra ne yaptınız, hâlâ ne yapıyorsunuz  o karanlığın dağıtılması için diye...

Ne oldu da böyle birdenbire 1 Mayıs’çı kesildiniz, bu gerçeği açıkça halkla paylaşmayı göze alıyor musunuz, diye soracak mısınız?

Bunun da göreviniz olduğunu düşünüyorum.


***

Sayın Süleyman Çelebi...

Geçen gün bir örgütlenmeden bildiri mail’leri geldi bana. “Elbette 1 Mayıs 2008’in de hesabı sorulacak” yazıyordu bu bildirilerin başında.

Hazırlayanlara ve üsluplarına bakınca 1 Mayıs 1977 komplocularına, Taksim’i kana bulayıp sonra karanlık kuytularına kaçanlara çok benzediklerini fark ettim.

Hatta onlarla akraba olduklarını!..

Size de gelmiştir bu bildiri-mail’ler.

Okuyunca ne düşündünüz?

Merak ediyorum.

Kahrolmadınız mı?

Ne oluyoruz, hangi oyunlara alet edilmeye çalışılıyoruz, diye içten içe öfkeye ve biraz da pişmanlığa kapılmadınız mı?

Sizden bir karar vermenizi bekliyorum.

1 Mayıs 2008’de Taksim’e çıkmak için gösterdiğiniz ısrarcı enerjinin hiç değilse bir parçasını yeniden 1 Mayıs 1977 karanlığını dağıtmak için harcamaya var mısınız?

O zaman...

Her 1 Mayıs’ta...

Toplumun iliklerine işlemiş siyasal samimiyetsizlikle yüksek tepelere yuva kurmaktan vazgeçmeyen tezgâhçılığın kol kola gezmesi önlenir belki!

Ne diyorsunuz?


hasmetb@gazetevatan.com


(Vatan)

YORUMLAR 11
  • Zaza PALU 15 yıl önce Şikayet Et
    HAYRET. Yazısı çok güzel,ama yazdığı köşe vatan? Buda malum medya\'nın hem nala hem mıh\'a vur masının başka bir yüzü.Buda medya patronla- rının paradan başka bir siyasi düşünceleri- nin olmadığını gösteriyor. Tebrikler sayız yazar.
    Cevapla
  • tekin126 15 yıl önce Şikayet Et
    doğru söze ne denırkı. süleyman çelebı de bıraz haysıyet şeref varsa ıstıfa eder işçi temsılcımız işçilerımızı örgutlere kullandırıyor bukadar alçalma olamaz işçilerımızı sevıyoruz ama boyle devam ederse bu konuda duşunmek lazım işçilerımızde seçımlerde başkanlarını seçerken duşunsunler artık bu devlet hepımızın
    Cevapla
  • ismail öney 15 yıl önce Şikayet Et
    SOSYALİST EKONOMİLER YÜKSELİŞE GEÇTİ YENİ DURUMUN NE DOĞURACAĞI DÜNYA DEVLETLERİNİ ENDİŞELENDİRİYOR HERHALDE BU İŞİN AÇIKLAMASI BU OLMALI. kapitalizimle kominizim aynı gövdedeki iki başlı zehirli yılan gibi hem birbirinden korkuyor hemde dışardakileri korkutuyor,abd ve ab--çin,hindistan,rusya,iran öbür kutubutemsil etmesi türkiyenin de tam okyanusun ortasında kalma sıkıntısı var,olaylara ekonomik boyutla baktığım için en yüksek menfaat nerdeyse orayı tecih etmek isterim, bunuda uzman ekonomi ve siyaset bilimcileri önder olmalı DİREKT SAVAŞ ÇIKMAYINCA ne birini nede ötekini düşman sayarım,menfaatler ortamda dostlukta düşmanlıkta ebedi değil
    Cevapla
  • Cevdet Gedik 15 yıl önce Şikayet Et
    BÖYLE DÜŞÜNEN GAZETECİ VAR MIYDI?. Bu soruları kendine sorabilen zaten aklı selimi bulacak, ama nerdeeeeeee. Onda bu soruları sormak değil, anlama kapasitesi bile yok, cahil adam, maşa olmanın dışında hiç birşey olamaz, o vicdan muhasebesi yapacağına hala kendi dışında suçlu arıyor.
    Cevapla
  • tamer dağlar 15 yıl önce Şikayet Et
    doğan medyanın maskaralığı. önceki 1 mayıslarda çiçeği ezen, kaldırım taşlarını söken vs vs provakatörler manşet edilirken.. bu 1 myısta ne değiştide doğan medyasının işçi(?) severliği tuttu??? maksat sıkışan hükümete bir darbe daha vurmak!!! yoksa diskin yöeneticileri yıllardır milletvekili seçildi rıdvan budak ve bayram meral gibi, hükümette oldular o zaman neden taksimin yolunu açan adımlar atmadılar???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesindeki boş koltuğun perde arkası
Yıldızların altında tarihi yolculuk