Adam öldürmeye vergi cezasından hafif ceza

Ehliyetsiz şekilde araç kullanan 31 yaşlarındaki bir kişi, ters yola girerek baba-oğul iki kişinin ölümüne neden oldu. Zanlı 16 ay hapis cezası alınca İsveç mahkemesinin verdiği karar tartışma konusu oldu...

Adam öldürmeye vergi cezasından hafif ceza
Adam öldürmeye vergi cezasından hafif ceza
GİRİŞ 10.05.2008 13:25 GÜNCELLEME 10.05.2008 13:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Uyuşturucunun etkisinde ehliyetsiz bir şekilde araç kullanan 31 yaşlarındaki bir kişi, ters yola girerek baba-oğul iki kişinin ölümüne neden oldu. Yargılama neticesinde, sanığa, 16 ay hapis cezası verdi. Kazada ölen babanın büyük oğlu Ove Hjort, 'İsveç'te zimmetine para geçirmek, insane hayatından daha ağır cezaya çarptırılıyor.' diyerek isyan etti.

Sanık savunmasında, 'Radyoyla uğraşıyordum, bir anda başka yola geçmişim' diyerek kendisini savundu. Karara isyan eden Hjort, Expressen gazetesine, 'Bu ülkede ekonomik suçlar, insan öldürmekten daha ağır cezalandırılıyor. bu tam tersi olmalıdır.' şeklinde konuştu.

En ufak bir borç halinde İsveç'te birisi bir anda yasaklı durumuna düşebiliyor ve yıllarca birçok resmi haktan mahrum hale gelebiliyor. Ama bir adam öldürme durumunda ise çok hafif cezalarla kurtulmak söz konusu olabiliyor. Bu olayın bir benzeri de yakın bir zamanda yaşanmış ve Riccardo isimli bir genç 4-5 genç tarafından dövülerek öldürülmüş ve gençlerin birisi serbest kalırken, diğerleri birkaç yıllık cezalarla kurutulmuşlardı. Bu karara da Ove gibi isyan eden Riccardo'nun babasının sözleri gazetelerde geniş yer almıştı.

YORUMLAR 2
  • zeynix 1 15 yıl önce Şikayet Et
    . insanlık ucuz da ondan.her şey artık maddi tarafı ile ilgi görüyor.....
    Cevapla
  • faruk ayd 15 yıl önce Şikayet Et
    . Hangi ülkede olursa olsun cezalar caydırıcı olmalıdır. Aksi halde ülkemizde olduğu gibi psikopatlar elini kolunu sallayarak gezebilir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz