'Öcalan da Ergenekon üyesi'

Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu, yabancı güçlerin Türkiye'deki ajanları ve Ergenekon olayındaki hassas noktalara dikkat çekerek, PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın da 'Ergenekon' üyesi olduğunu iddia etti.

'Öcalan da Ergenekon üyesi'
'Öcalan da Ergenekon üyesi'
GİRİŞ 17.05.2008 14:29 GÜNCELLEME 17.05.2008 14:29
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

İlkadım Belediyesi tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde 16-17 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen 'Osmanlı'dan Günümüze Eşkıyalık Ayrılıkçı Hareketler ve Terör' sempozyumu sürüyor. 20 üniversiteden yaklaşık 40 bilim adamının katıldığı 2. İlkadım Sempozyumu'nda Eski İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu, 'Yakın Tarihimizde Terör Olayları ve Türkiye' konulu konferans verdi.

Türkiye'de iç ve dış tehditlere, ülke içinde dış güçler için çalışan ajanlara dikkat çeken Orakoğlu, her kurum içerisinde hata yapan insanların olduğunu vurguladı. Orakoğlu, Türkiye'de şuan 32 ülkenin psikolojik harekatı olduğunu ve ülke üzerinde kültür, ekonomi, güvenlik, sosyal olgu gibi birçok konu üzerinde yıpratıcı çalışmaların yapıldığını belirtti. Psikolojik harekatlar sonucu ülkenin kutuplaşmalara itildiğini ve çeşitli kurumlar içerisindeki ajanların bulunduğunu ileri süren Orakoğlu, '32 ülke bizim ülkemizde çeşitli şekillerde ajanlar temin ediyorsa, 'devletin güçleri ne yapıyor?' sorusu akla geliyor. Görev MİT'e düşmektedir. MİT'te İstihbarata Karşı Koyma (İKK) birimi vardır ama şuan daire başkanlığı seviyesinde kalmıştır. Bu birim mutlaka takviye edilmelidir, güçlendirilmelidir. Dünyada Siyonizm derin ABD'nin, derin İngiltere'nin toplam 4-5 milyon ajanından bahsediliyor. Türkiye ciddi anlamda hedef olduğu düşünüldüğünde, Türkiye'de 1 tane mi ajan vardır? Türkiye'de sadece Kıbrıs harekatı sırasında, Türkiye'yle ilgili Kıbrıs planlarını ABD'ye verirken bir albay yine MİT tarafından yakalandı. Bunun dışında Türkiye Cumhuriyeti kurumları içerisine sızmış hiçbir ajan yakalanamamıştır. Bu Türkiye'nin en önemli zafiyetlerinden biridir. Kendi kırmızı çizgilerimizi çizmeliyiz. Bizim eleştirilerimiz kesinlik Türkiye Cumhuriyeti kurumlarının kendileri için değildir. Bu kurumlar içerisine sızmış yabancı ülke ajanlarıyla ilgilidir. Türkiye bunları bulup çıkarmak zorundadır' diye konuştu.

Gerçekleştirilen Ergenekon operasyonunu eski bir istihbarat daire başkanı ve elindeki bilgilere göre değerlendiren Bülent Orakoğlu, Ergenekon'un 27 Mayıs 1960 ihtilalinden sonra kurulduğunu, ABD, İngiltere ve İsrail derin devletlerinin Türkiye karşı uyguladığı bir harekat olduğunu ileri sürdü. Oluşumun uzun yıllar ayrılıkçı Kürt hareketlerini kontrol ettiğini ifade eden Orakoğlu, 'Abdullah Öcalan, Ergenekon üyesidir, Mahir Çayan finanse etmiştir. Ama buradaki nisanların büyük kısmı bu ülkeye hizmet ettiklerini zannetmişlerdir. Uzun yıllar arkasındaki perdeyi görememişlerdir. Esas amaç bizimle mücadeledir. Varşova Paktı'na karşı kurulmuştur. Ama Türkiye bu yapılarken aşırı sol ve sağ guruplar birlikte finanse edilmiş desteklenmiştir. Ayrı noktalarda irtibata geçmişlerdir. Bu zaman zaman ülkeyi karıştırma politikalarından biridir' şeklinde konuştu.

'Ergenekon operasyonuna birtakım çevreler eli uzatmasaydı şuan Türkiye birçok şeyden kurtulmuştu' diyen Orakoğlu, 'Türkiye'nin bu tür süreçlerden kurtulması mümkün. Bu çok sağlam iradelerle olacaktır. Milletin iradesini ortaya koymak gerekli. Ergekon isimi ne savcılık ve ne de polis verilmiştir. Kendileri vermiştir. Eski Ergenekon destanı. Derin NATO, derin Pentagon ve CIA örgütlenmesidir. Türkiye bağımsız olsun, milli olsun diye ortaya çıktılar ama maalesef bunların çok ciddi yabancı güçlerle, PKK, Hizbullah'la ilişkileri oldukları ortaya çıkmıştır. Bu operasyon ülkenin şansıydı. Birileri çok profesyonelce senaryoları ortaya koydu. Bir tarafta Ergenekon operasyon yapılıyor, bazı kesimler operasyonu küçümsüyor. Bir olay ne kadar gizli soruşturulursa o kadar derin gidilir. Bilgileri basına ne kadar sızdırılırsa, operasyon orada kalır. Birileri medyaya sızdırıyor. İddianame çıksın. 'Birileri hukuk dışına çıkarız' diyor. Hiç kimse hukuk dışına çıkamaz. Bırakalım Ergenekon savcıları görevini yapsın. Türkiye Cumhuriyeti'nin önemli olayıdır. Şiddet terör sarmalarının devam etmesini istiyorsak, tüm adliyeyi yıpratalım. Basit bir operasyon değil bu' dedi. Orakoğlu, PKK'yı derin devletler konsorsiyumunun kurduğunu da hatırlattı. Orakoğlu, geçmiş dönemdeki Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı'nın tespit ettiği 'Batı Çalışma Grubu', EMASYA oluşumu hakkında da bilgi verdi.

'AK PARTİ KAPATILIRSA KAOS OLUR'

AK Parti'ye yönelik kapatma davasını değerlendiren Orakoğlu, şunları söyledi: 'Ülkede ciddi bir oy almış bir partinin kapatılması gerçekleştirse, Türkiye çok ciddi bir bunalıma girer. Bunu bir takım istihbari bilgilere dayanarak söylüyorum. Hedef birlik ve beraberliğin bütünüdür. AK Parti'yi kapatırsanız, başka partiyi de kapatırsınız. İnsan hakları demokrasi yok.'

'Türkiye'de irtica olduğu' yönündeki söylemleri eleştiren Orakoğlu, Kutlu Doğum Haftası'nın bazı kesimlerce irtica tehdidi olarak gösterildiğine dikkat çekti. Orakoğlu, şöyle devam etti: 'En üst istihbarat görevinde bulundum. 'İrtica tehdidi var' diyorlar. Türkiye'de irtica tehditti yoktur. Türkiye'de dışarıdan dayatılan bir haçlı dayatması vardır. İrtica tehdidini ortaya koyanlar bunların ne olduğunu da açıklamalı. Bunlar Türkiye'nin içini karıştırmayı yönelik olaylardır. Özellikle yapılmaktadır.'

Orakoğlu, insan hakları ve demokrasinin ülkede yerleşmesinin istenmediğini, dış güçlerin Ortadoğu hesaplarının halen devam ettiğini, kritik süreçte çok dikkatli olunması gerektiğini de sözlerine ekledi. Toplantı sonunda İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Bülent Orakoğlu'na çiçek verdi. Orakoğlu daha sonra son kitabını katılımcılara imzaladı.

YORUMLAR 14
  • ahmet uzun 15 yıl önce Şikayet Et
    katılıyorum sayın orakoğlu. bu ülke garipmi garip kimin nerede oturduğu belli değil..
    Cevapla
  • Ahmet Çapar 15 yıl önce Şikayet Et
    Ergenekon\'un adı kullanılmasın diyenlere.... Türkler Ergenekon\'dan kurtulabilmek için destansı gayretler göstermiştir. İnşallah şimdi de Türkiye Cumhuriyeti ve halk bu etrafımızı saran yeni ergenekon belasını aşıp özgürlüğüne kavuşacaktır. Destana uyan bir operasyon benzetmesi olmuş. Kısaca isim cuk oturmuş.
    Cevapla
  • fatih mehmetoğlu 15 yıl önce Şikayet Et
    yeni mi uyandınız. eski istihbaratçılarımızın son zamanlarda birbir çıkıp bu tür açıklamalar yapması ne garip değil mi? pkk da, hizbullah da, dhkpc de, tikko da, dve diğer örgütlenmeler ile özellikle son yıllarda çok görülen çeteler (devlet görevlilerinden oluşanlar) hep aynı grubun oyunları. ergenekon bunun ne yazık ki sadece görünen kısmı birde görünmeyen kısmı var ki bu tamamen global bir oyunun sahnelenen eseri. ve binlerce yıldır bu oyun tıkır tıkır oynuyor. bizlerde izliyoruz
    Cevapla
  • ismail öney 15 yıl önce Şikayet Et
    BÜYÜKSAVAŞLARDA BİLE TÜRKİYE BUKADAR ÇIKMAZA GİRMEMİŞTİ. kurumlarımızın başında ülkemizi seven insanların buludugu tesellisini buluyorum,it izi kurt izine karışmış, yorumlarımız temelsiz duyumlara bağlı, cesaretimizi canımızdan alıyoruz, ve biz türkler mücadeleci bir Milletiz, şimdide pisikolojimizi sağlam tutaRAK MÜCADELE ETMEK GEREKİYOR,herşeye rağmen aşılamadık surlarımız varki onu elde etmeye uğraşıyorlar vermeyeceğiz inşallah sonuna kadar direnceğiz, ALLAH DEVLETİMİZİ KÖTÜLERİN ŞERRİNDEN KORUSUN..iyi insanlar yanınızdayız...
    Cevapla
  • Taha Eldem 15 yıl önce Şikayet Et
    Mesele Ergenekon üyesi olup olmamak değil. Mesele hangi amaca hizmet etmektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı