Bunun adı eğlence değil vahşet

İspanya'da, boğa güreşi sırasında arenaya sürülen genç boğanın karşısına bu kez bir matador yerine iş makinası sürdüler. Sonra da binlerce kişinin zevk çığlıkları geldi.

Bunun adı eğlence değil vahşet
Bunun adı eğlence değil vahşet
GİRİŞ 17.05.2008 19:45 GÜNCELLEME 17.05.2008 19:45
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Boğa, 10 tonluk dev makinanın, üzerine geldiğini görünce kendini savunmaya çalıştı, sonra kaçtı. O kaçtıkça, buldozer üstüne gitmeye devam etti. Buldozer önce genç boğaya vurdu, kepçeyle kaldırmaya çalıştı. Korkudan deliye dönen boğa daha sonra aldığı darbelerden öldü. Bütün bunlar olurken arenadakiler alkışladı. Buldozeri kullanan kişi, hayvanı kovaladıkça zevkten kahkahalarla güldü.

İspanya'nın Pinar kentinde meydana gelen barbarlık, İspanyolları etkilemedi. İngiliz The Sun gazetesi bu görüntüleri yayınlayınca, uzun zamandır boğa güreşine karşı olan hayvanseverler ayağa kalktı. Ama İspanyollar, adını 'geleneksel spor, geleneksel eğlence' koydukları bu barbarlıktan vargeçmedi.

Buna karşın, Kurban Bayramı'nda dini kurallar yerine getirilerek tek darbeyle, eziyet edilmeden yapılmasına dikkat edilmesine rağmen, kurban kesilmesi, Avrupa'da hala eleştiriliyor.

BOĞA GÜREŞİ NE KADAR 'DELİKANLI'

Boğa güreşi pek çok kitapt ve filmde anlatıldı. Matador ya da boğa güreşçilerine kahraman olarak bakılıyor. Ancak oyunun kuralları tamamen boğanın aleyhine. Asıl matador arenaya çıkana kadar, hayvan, bir grup tarafından iyice yoruluyor. Boğaya saplanan kılıçlarla kan kaybından iyice güçsüz hale gelmesi sağlanıyor. Aldığı darbelerden ve kesiklerden acıyı hissetmesi sağlanıyor. Matadora saldırması durumunda, kenardan köşeden boğayı oyalayacak birileri çıkıyor. Matadora ise genellikle yorgun hayvana sadece ölümcül darbeyi vurmak kalıyor.


YORUMLAR 17
  • Tümer Özüşen 15 yıl önce Şikayet Et
    ey. ey bizim avrupalı hayranları işte bak gördünüz dedeleriniz neler yapıyor hala bu sapıkların peşindenmi gideceksiniz ha barbarlık işte bu olsa gerek zavallı modern avrupa
    Cevapla
  • Şenyurt KEÇİLİ 15 yıl önce Şikayet Et
    mehmet eken hangi cüretle?. Müslümanları bu aşşağılık insan bozması ne idiğü belirsiz iki bacaklı yaşayan ölülere benzetirsin? Bütün müslümanlar birleşse bunların birinin yaptığı zulmü yapamaz...
    Cevapla
  • ali aydın 15 yıl önce Şikayet Et
    Timsah . timsah gözyaşı dökme mehmet eken etin en güzel yerini yersin ama kurbanı eleştirirsin kurban allahın cc bir emridir bunu anlamak icin önce inanmak lazım
    Cevapla
  • mehmet eken 15 yıl önce Şikayet Et
    . bundan daha beter görüntüler Kurban bayraminda bizde yasaniyor.
    Cevapla
  • esat kara 15 yıl önce Şikayet Et
    Anlayana.... Kisa ve oz yaziyorum arif olan anlar... Bu gun gucleri bogaya yetiyor sonuc malum yarin gucleri bize yeterse ne olacak???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim