Köylü kadınlardan imama dayak!

Sakarya'ya bağlı Sütalan Köyü kadınları imamın raporlu olması yüzünden kocalarının namaz kılamadığı gerekçesiyle imamla tartıştı. Kavgada imamla birlikte 4 kişi yaralandı.

Köylü kadınlardan imama dayak!
Köylü kadınlardan imama dayak!
GİRİŞ 17.05.2008 23:45 GÜNCELLEME 17.05.2008 23:45
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ellerindeki taş ve sopalar bulunan kadınlar, bunu delil için cep telefonuyla fotoğraf çeken imama saldırdı. Çıkan arbedede kadınlar ve imam yaralandı.

Sütalan Köyü Elmaderesi Mahallesi'nde 4 yıldır imamlık yapan Salih Savaş (54) köylüler arasındaki sözlü tartışma kavgaya dönüştü. Kaza geçiren imamın 4 aydan beri raporlu olması sebebiyle imama tepki gösteren köyün kadınları 'Niye rapor aldın, kocalarımıza niye namaz kıldırmıyorsun' diye dün cuma namazı öncesi imamla sözlü olarak tartışmaya başladı. Tartışmanın taşlı sopalı kavgaya dönüşmesiyle imam ile birlikte H.K., E.T., ve E..D. isimli kadınlar yaralandı. Geyve Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavisi yapılan kadınlar ve imam Geyve Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Kadınların şikayetçi olduğu imam Savaş ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

İmam Salih Savaş, yaptığı açıklamada, köylülerin kendisine huzur vermediğini söyledi. 4 ay önce motosikletle kaza geçirdiğini ve raporlu olması sebebiyle namaz kıldıramadığını ifade eden Savaş ' 4 ay gibi uzun bir süre rapor almak zorunda kaldım. Köylüler 'Bu köyden git' diye bana baskı yaptılar. Ben devlet memuruyum nasıl kafama göre giderim. Tartışmalar böyle sürdü. Rapor aldığım için köylü bana düşman oldular. Kadınlar önümü kesip köyden gitmemi istediler. Bu defalarca oldu. Cuma namazlarını öteki mahelleye gidip kılıyorlardı. Ben de onlarla gidip yaralanmam sebebiyle kılabildiğim kadarıyla cuma namazı kılıyordum.

Tek başıma cuma namazı kılamazdım. Dün de cuma namazından önce köylü kadınları ellerinde taş, sopalarla kapıma gelip 'Sen neden namaz kıldırmıyorsun, kocalarımız niye başka camiye gidiyorlar' diye bana bağırmaya başladılar. Ben de bağırmamalarını istedim. Ellerindeki taş ve sopalarla vurmaya başladılar. Ben de kendmi korumak zorunda kaldım. Ellerindeki taş ve sopaları almaya uğraşırken o arbedede yaralandık. ' diye konuştu.

CEP TELEFONUYLA ELLERİNDEKİ TAŞ SOPALARI ÇEKTİM

Savaş, 'Kadınların fotoğrafını çeken imama kadınlar saldırdı' şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek fotğrafı niçin çektiğini şöyle açıkladı: 'Kadınların ellerinde sopa ve taşlar vardı. İşin ciddi olduğunu düşündüm. Zaten sürekli rahatsız edilmem sebebiyle savcılıkta delil olsun diye kadınları ellerindeki taş ve sopalarla cep telefonumla fotoğraf çektim. Fotoğraf ben de mevcut. İsteyen herkese verebilirim. Fotoğraf meselesi bu. Başka yönlere çekmeleri beni çok üzdü. Neden dudup dururken kadınların fotoğrafını çekeyim.'

Geyve Müftüsü Hüseyin Duran'da imamın sözlerini doğruladı. Duran, köylünün istemediği imamı başka yere atamak için imamı olmayan boş cami aradıklarını, ancak bu zamana kadar bulamadıklarını söyledi.

Duran, imamla köylü arasında yaşanan olaya çok üzüldüğünü belirterek, imamın tayin işini hızlandıracaklarını kaydetti.

YORUMLAR 4
  • mehmet sağlam 15 yıl önce Şikayet Et
    imam. memlekette her olay olabilir.hatalı bir kişi tüm meslek grubunu temsil edemez.hatalı olsa bile.milleti dinden soğutanlarıda arayın bakın kaç misyoner var.hangi yıllarda kilise açılmış sayısında artış olmuş.hangi dönemde.misyonerler ülkede artmış.hangi dönemde katlanmış .
    Cevapla
  • nazmi kelem 15 yıl önce Şikayet Et
    dayağı hak eden imamlar. hay ellerine sağlık o bayn kardeşlerimin inanın bu imam efendi çok hak etmiştir bu dayağı çünki bu dertten çok yer mağdur bu imamalara şikayette durdurmuyor istediklerini yapıyorlar istedikleri gibi hareket ediyorlar bu haberi gazetede görseydim keser duvara asardım belki ibret alırlar da akıllanırlar.ya öyle imamlar varki sabah namazına kalkmayan imam var gelde kızma görev yapmıyorlar ama maaşa gelince hiç aksatmıyorlar şikayet ediyorsun herkesi kandırıyor bir bahane buluyor Allah islah eylesin ne diyelim
    Cevapla
  • Servet Öz 15 yıl önce Şikayet Et
    Geyve. Zaten yesil Geyvemizin adı hayırlı bir iş ile icraat ile haber olmaz :S
    Cevapla
  • Cengiz Yuksel 15 yıl önce Şikayet Et
    hürriyet sitesinin haberine bak... Bu din düşmanı hurriyet sitesi aynı haberi bakın nasıl vermiş:(( İMAM EFENDİ KADINLARDAN DAYAK YEDİ SAKARYA\'nın Geyve İlçesi\'ne bağlı Sütalan Köyü\'nde 3 kadın, evlerinin önünde otururken cep telefonuyla görüntülerini aldığını ileri sürdükleri imam 53 yaşındaki Salih Savaş\'ın, buna karşı çıkınca kendilerini dövdüğünü ileri sürerek şikayetçi oldu. Bu kadarda olmazki ,insanlarımızı islam dininden uzaklaştırmak ve dinimizi kötülemek için herşeyi yapıyorlar...ALLAH sonumuzu hayıretsin..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi