İçimizdeki Danimarkalı; Önder Sav!

Bir partilinin hacca gitme arzusuna alaycı bir üslupla, 'Boş ver, Araplara para kaptırma' diye karşılık veren CHP'li Sav’ı partisinin vekilleri korurken, Sarıgül karikatür krizini hatırlattı...

İçimizdeki Danimarkalı; Önder Sav!
İçimizdeki Danimarkalı; Önder Sav!
GİRİŞ 19.05.2008 11:40 GÜNCELLEME 19.05.2008 11:40
Bu Habere 128 Yorum Yapılmış

Elmadağ Belediye Başkanı’nı ziyareti sırasında yanına gelen partili Mustafa Ünal'ın hacca gitme arzusu ile ilgili sözlerine alaycı bir üslupla, 'Boş ver, Araplara para kaptırma' diye karşılık veren Sav’ın; Ünal’ın “80’e geldim. Bir ayağım çukurda…” şeklindeki sözlerine ise aşağılayıcı bir ifadeyle “Bakarsın orada Muhammed bırakmaz seni, buraya göndermez. Onun için sen yine şey yapma” cevabını vermesine yönelik tepkilerden en anlamlısı “Bu, karikatür krizinden de kötü bir olay” diyen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’e aitti.

SARIGÜL: CHP’NİN HALKI NEDEN KAYBETTİĞİ ANLAŞILIYOR

Konu hakkında görüşlerini almak istediğimiz CHP’li milletvekilleri, Sav’ın çirkin sözleri hakkında konuşmak istemediklerini belirtirken; Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’den çok sert tepki geldi.

“Çok önemli bir konu bu. Görüntüleri izledim, çok büyük saygısızlık” diyen Sarıgül, olayın Türkiye içinde yaşanması hasebiyle ‘Danimarka’daki o saygısız karikatüristin yol açtığı karikatür krizinden daha büyük bir olay’ olduğunu söyledi. Sarıgül, şöyle devam etti: “Böyle bir şey olamaz. Bir partinin genel sekreterinin inançlara saygı duyması lazım. Yok, ‘giderse Araplara para kaptırırmış’ yok (hâşâ) ‘Muhammed belki bırakmazmış, orada tutarmış’. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i bu şekilde ağzına alması kabul edilemez. İnançlarımızı hakir görmek ve inançlarımızla dalga geçmekten başka bir şey değil bu. Bunu şiddetle kınıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin neden bir türlü ilerleyemediği de bu şekilde daha iyi gözüküyor. CHP’li yöneticiler, halk ile aralarına ördükleri yapay duvarı daha da yükseltme gayretindeler. Bilinçsiz, bilgisiz ulu orta söylenen sözler yurttaşlarımızı partiden soğutuyor. CHP halkın partisidir. Halkın olduğu yerde inançlar da vardır. Halkımız inançlarıyla, kültürüyle bir bütündür. İnançlar ve kültür ortadan kalkınca halk diye bir şey kalmaz. İnançlara saygısızlık halka saygısızlıktır. Oyların neden bir türlü yükselmediği, giderek azaldığı işte ortadadır. Bunu söyledikten sonra yarın halkın önüne çıkıp, ‘Artık bizim de inançlarımız var’ falan diyemezsiniz. CHP Genel Sekreteri’nin bu sözleri şaka yollu bile olsa söylemiş olması büyük bir gaf ve büyük bir talihsizliktir. CHP, halkımızı, bu yöneticiler yüzünden kaybediyor. Yazık.”

CHP’LİLER, SAV’IN KENDİNİ ELE VERMESİNE ŞAŞIRDI

Partililerde ise yüksek siyasi tecrübeye sahip olan Önder Sav’ın kameralar önünde iç dünyasını ele verme gafletinin şaşkınlığı yaşanıyor.

Sav’ın Türkiye’nin en deneyimli siyasetçilerinden biri olduğuna vurgu yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, muhabirimizin hatırlattığı olay karşısında şaşkınlığını gizleyemeyerek önce herhangi bir hedef gözeterek konuşmadığı tahmininde bulundu, görüntüleri hatırlatmamızdan sonra ise “O an için ağzından istemediği bir söz çıkmış olabilir” dedi. Ateş, “Özellikle dinî konularda son derece duyarlı bir arkadaşımız. Doğrusu ben de Elmadağ’da olmadığım ve görüntüleri de izleyemediğim için bir şey diyemiyorum, ama herhangi bir şeye karşı söylemiş olabileceğini zannetmiyorum. Çünkü Sav’ın dinî konulardaki hassasiyetini biliyorum. Kendisine sorarsanız daha iyi olur. O an için ağzından istemediği bir söz çıkmış olabilir ama Önder Bey hem deneyimli bir siyasetçi hem de toplumumuzun değer yargılarına son derece saygılı biri. Önder Bey insanları alaya alan biri değil” diye mazeretler üretmeye çalıştı. (Vakit)

CHP'li Önder Sav Hz. Peygambere işte böyle hakaret etti:














KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER HABERLER


Ahmet Hakan'dan, Sav'a hatırlatma
Hacca gitmek için yardım isteyen bir partiliye verdiği cevapla Hz. Peygamberle alay eden CHP'li Önder Sav'a tepki gösteren Ahmet Hakan, CHP'nin din de bizim afişini hatırlattı...


Sarıgül: İnanca saygısızlık halka saygısızlıktır
Mustafa Sarıgül, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın basına yansıyan hacla ilgili sözlerine ilişkin, "İnançlara saygısızlık halka saygısızlıktır. CHP'nin oylarının neden yükselmediği, giderek azaldığı Önder Sav'ın sözlerine bakıldığında ortadadır" dedi...


CHP'li Sav Peygamberle alay etti
CHP Denizli İl Başkanı'nın Paygambere yaptığı saygısızlıktan sonra CHP Genel Sekreteri Önder Sav da Hz. Muhammed'e (sav) ve hac ibadetine çok alaycı bir yaklaşımda bulundu.

YORUMLAR 128
  • fatih dogangunes 15 yıl önce Şikayet Et
    seve seve ye. bilim islamin acigina mi buldu ? bi tane ornek versene be arkadas bi tanecik hemen, gelmis gecmis o kadar bilim adami, o kadar koministi atesiti, din dusmani ozellikle ufacik bir hata bulsakta yayinlasak diye ugrasirken icinde gomulup gittiler o islamin guzel deryasinda, sen ne diyon be tam cahilmissin arkadas azcik oku oku,,,
    Cevapla
  • buket akalın 15 yıl önce Şikayet Et
    Ateist Önder Sav. CHP nin Atatürk ün mirası parti olmadığını açık seçik ortada.Dine saygılı peygamberini tanıyan Halkın Partisi olma vasfını bundan alan CHP.Malesef bugün hor gördüğü halkın dinine saldırmayı,başörtüsüne ve peygambere hakaret etmeyi kendine prensip edinmiştir.Düşmana ne hacet.
    Cevapla
  • mehmet ertekin 15 yıl önce Şikayet Et
    LAİKLİK BAHANE,İSLAM DÜŞMANLIĞI ŞAHANE BUNLARDA.... arasıra takke düşüp kel görünüyor... tek amaçlarıda milleti devlete küstürmek... T.C. de hiçbirşeyin tarafı değil bunlar... tek amaçları inançları ve yaşamları ile sürekli alay edildiği halde devletini seven ve sahip çıkan bu milleti küstürmek... chp+yargı+ünv.+doğan gurubunun tek amacı milleti devletten soğutmaktır... bu devlet kime hizmet ettiği belli olmayan bu zihinlere kalmayacaktır... milleti koyun gibi güdemeyeceksiniz artık... sonunuz yakındır artık,ayak oyunlarınızı yemiyoruz!
    Cevapla
  • alper türkoğlu 15 yıl önce Şikayet Et
    önder sav başından sav. \"düşünsenize bu adamlar türkiyeyi yönetiyormuş\" aman Allahım sadece kabusmuş ohhh beeeee...
    Cevapla
  • omer ozdemir 15 yıl önce Şikayet Et
    Laike bak çay demle. Nerde senin dine, inanca saygın din ve vicdan özgürlüğün belliki senin peygamberin değil peki nerde bizim peygamberimize saygın senin laikliğin buraya kadar mı? Ayrıca Arabistan\'da paraları araplar mı götürüyor sanıyorsun Kâbe\'nin etrafı yabancı otellerle dolu hatta Türk otelleri de var yabancı alışveriz merkezleri falan da var yani parayı araplar değil çoğu avrupalı yatırımcılar götürüyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek
Memleket Partili Belediye Başkanı'nın aracına silahlı saldırı