Yargıtay'a AP'den 'ilgisi yok' cevabı

Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten, AK Parti'nin kapatılma davasının yargının bağımsızlığı ile ilgisi olmadığını söyledi.

Yargıtay'a AP'den 'ilgisi yok' cevabı
Yargıtay'a AP'den 'ilgisi yok' cevabı
GİRİŞ 21.05.2008 16:25 GÜNCELLEME 21.05.2008 16:25
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Avrupa Parlamentosu'nda (AP) bugün Türkiye'ye ilişkin Hollandalı parlamenter Ria Oomen-Ruijten'in hazırladığı rapor görüşüldü. Görüşme sonrası Hollandalı parlamenterlerin hazırladığı rapor kabul edildi. Rapor, 62 'hayır' ve 61 'çekimser' oyuna karşı 467 oyla kabul edildi. Oylamanın ardından Oomen-Ruijten basın toplantısı düzenledi. AK Parti'ye açılan kapatılma davasına ilişkin konuşan Oomen-Ruijten, 'TBMM'de başörtüsüne özgürlük tanıyan yasa tartışılırken cumhuriyet savcısı, 'Bu yasayı geçirirlerse AK Parti'nin kapatılması için dava açarım' dedi. Cumhuriyet savcıları, Avrupa Birliği üyesi hiçbir ülkede Türkiye'de olduğu kadar bağımsız değil. AK Parti'nin kapatılma davasının yargının bağımsızlığı ile ilgisi yok. Yargının tarafsızlığı ile ilgisi var. Hakimler, hukukun üstünlüğü ilkesinin geçerli olduğu demokratik bir ülkedeki gibi yeterince tarafsızlarsa ve bununla beraber savcılar yorum yapıyorsa hukukun üstünlüğü olması gereken yerde olup olmadığından şüphe duyarım.' dedi.

YORUMLAR 6
  • Ahmet KOSE 15 yıl önce Şikayet Et
    Bir Padişah Vezirini Avrupaya gönderir;. Git bak bakalım bunlar dünya işlerinde nasıl böyle hızlı ilerliyorlar diyerek; Vezir gider, 3 ay boyunca Avrupa\'daki ülkelerde dolaşır misafir olur.. Geri döndüğünde hazırlamış olduğu rapor sadece 6 Kelimeden ibarettir.. \"İşleri dinimiz gibi, Dinleri ise işimiz gibi\" Anlayana bu 6 kelime o kadar çok şey ifade ediyor ki.
    Cevapla
  • Halil ŞAHİN 15 yıl önce Şikayet Et
    . Elaleme rezil oluyoruz.Sayelerinde her yerde Türkiyenin Yargısının tarafsızlığı bağımsızlığı tartışılır oldu.
    Cevapla
  • milletin ferdi 15 yıl önce Şikayet Et
    El aleme rezil olduk. Huzura, istikrara, geleceğe güvene, ekonomiye verilen zarar da cabası.. Bu hukukçu maskeli CHP’lilere ve verdikleri zarara millet katlanmak zorunda mı yahu! Yargı siyaset yapılacak yer olmamalı. Siyaset yapmak istiyorlarsa yerleri belli, CHP’ye gitsinler. Tuncay Özkan da parti kuracakmış, oraya da gidebilirler.
    Cevapla
  • mustafa sözen 15 yıl önce Şikayet Et
    dogru söze ne denir. anlamıyorum ki bu adamlar tam da \'çuk\' diye oturan bu dogru tesbitleri nasıl yapıyorlar
    Cevapla
  • sami akçiçek 15 yıl önce Şikayet Et
    Dünya anladı bizim yargının ne olduğunu. Türkiyede kanunları TBMM değil hakim ve savcılar yazıyor. Bu zihniyetteki insanlar devamlı surette Türkiyenin önünü tıkıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması