Yargıtay Başkanının 'dinleme' çıkışı

Yargıtay Başkanı Gerçeker, Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Paksüt'ün dinlenildiğine ilişkin iddialarının, basit bir iddia olmadığını belirterek, şu talepte bulundu:

Yargıtay Başkanının 'dinleme' çıkışı
Yargıtay Başkanının 'dinleme' çıkışı
GİRİŞ 21.05.2008 16:19 GÜNCELLEME 21.05.2008 16:19
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt'ün bir emniyet aracı tarafından takip edildiği ve bu araçtan dinlenildiğine ilişkin iddiaların, basit bir iddia olmadığını belirterek, "Bunu takip etmekle görevli kişiler tarafından gereği yapılmalı, ciddiye alınmalı" dedi.

Gerçeker, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkan Vekili Kadir Özbek'in annesi Vahide Özbek'in Kocatepe Camii'ndeki cenaze töreni sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Paksüt'ün dinlendiği iddialarının hatırlatılması üzerine Gerçeker, "Böyle bir iddia varsa mutlaka ciddiye alınmalı. Basit bir iddia değil. Bunu takip etmekle görevli kişiler tarafından gereği yapılmalı, ciddiye alınmalı" dedi.

Gerçeker, Yargıtay Başkanlar Kurulu bildirisindeki "Yargı Reformu Strateji Taslağı"na ilişkin değerlendirmelerle ilgili eleştirilerin hatırlatılması üzerine de "Bizi doğrudan ilgilendiren bir konu. Bizim de açıklama yapmamız en doğal hakkımız ve yetkimiz" dedi.

YORUMLAR 22
  • ERDEM ESİN 15 yıl önce Şikayet Et
    SİZ DİNLERKEN İYİ DE DİNLENİRKEN KÖTÜ MÜ?. Suçüstü basılmak hoşunuza gitmiyor mu? Ergenekoncuları ya içinizden temizleyin ya millet yargıyı temizlemesini bilecektir. Bu milletin sizin aklınıza ihtiyacı yoktur ya işinizi layıkıyla adam gibi yaparsınız ya da bu millet, onu yapacabilecek olanları getirir.
    Cevapla
  • Halil ŞAHİN 15 yıl önce Şikayet Et
    . Hepiniz siyasi düşünüyorsunuz ve vereceğiniz kararlarda siyasi olacaktır.Ama biz Millet olarak bunun değerlendirmesini en ayrıntılarına kadar yapıyoruz ve Sandıkta da cevabını veriyoruz. Bu Ülkenin insanının verdiği hakka saygınız yoksa bu milleti yok sayın ve azınlığın tahakkümünü getirin.
    Cevapla
  • YAVUZ KAYAALP 15 yıl önce Şikayet Et
    Yargı kararları dinlemeyi gerektirr.. Yargıtayda Ergenekon ve Uzanlar lehine öyle kararlar çıktı ki kargalar bile güler. Şimdi bu yargıtay üyeleri nasıl dinlenmez.
    Cevapla
  • sakir cetin 15 yıl önce Şikayet Et
    bagimsizmislar. yargi eger bagimzida nicin her zaman deniz baykalin dedigini yapiyorsunuz??????????? gecn seneki baykalin sozu: ANAYASA MAHKEMESI 367 SARTI ARAMAZSA CATISMA CIKAR.anlayamadigimiz bir sey var bu catismada kimler catisacak ahmet ile mehmet mi??????
    Cevapla
  • ahmet yılmaz 15 yıl önce Şikayet Et
    Dürüst İnsan neden korksun ?. Bu korkularının sebebi vardır muhakkak.Ne dalavereler çeviriyorlar kim bilir ?Korku boşuna degildir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu