Sigara baz istasyonundan zararlı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çetin Çelenk, baz istasyonlarının zararlı olduğunu, ancak bir dal sigaranın yaydığı radyasyonun bir baz istasyonun yaydığı radyasyondan daha fazla olduğunu söyledi.

Sigara baz istasyonundan zararlı
Sigara baz istasyonundan zararlı
GİRİŞ 24.05.2008 16:04 GÜNCELLEME 24.05.2008 16:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ordu Tabipler Odasının düzenlendiği radyoloji kursunda konuşan Çelenk, günlük yaşantıda insanların çeşitli nedenlerle radyasyona maruz kaldıklarını belirtti.

Baz istasyonları, cep telefonları hatta sigaranın da radyasyon yaydığına işaret eden Çelenk, radyasyonun etkilerinden korunmak için bazı önlemler alınabileceğine işaret etti.

Her şeyden önce, bedensel açıdan sağlıklı olunması gerektiğini vurgulayan Çelenk, sağlıklı beslenmenin yanı sıra sigaradan uzak durulması gerektiğine dikkati çekti.

"Baz istasyonları zararlıdır, ancak bir dal sigaranın yaydığı radyasyon bir baz istasyonun yaydığı radyasyondan daha fazladır" diyen Çelenk, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Baz istasyonları temelde zararlı olmasına rağmen ben açıkçası fazla büyütülmesinden yana değilim. İnsanların artık günlük yaşantılarında yanlarından ayırmadıkları birçok iletişim aracı da baz istasyonları kadar insan salığına zararlıdır. Buna rağmen cep telefonlarımızı yanımızdan hiç ayırmıyoruz. Baz istasyonlarına yakın veya devamlı altında yaşamak zararladır. Uzak bir yerde yaşamak daha güvenlidir. Ama altında yaşayan vatandaşlarımız için de abartılacak bir zararı yoktur. Baz istasyonlarından daha tehlikeli teknolojik aletlerinin ve özellikle sigaranın olduğunu unutmamalıyız."

Baz istasyonlarından korunma yollarının olduğunu ve yolların mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini belirten Çelenk, baz istasyonlarının insanların yoğun olarak yaşadığı veya alışveriş merkezi gibi sürekli kalabalığın olduğu alanlardan uzak yerlere konulması gerektiğini bildirdi.

Cep telefonlarının da hamile kadınlardan ve çocuklardan uzak tutulmasını isteyen Çelenk, gece yatarken de cep telefonlarının uzakta bırakılması gerektiğini kaydetti.

Sigara yasağını memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Çelenk, sağlıklı yaşam için önce sigaranın bırakılması gerektiğini sözlerine ekledi.


(aa)

YORUMLAR 1
  • Turgut YILDIRIM 15 yıl önce Şikayet Et
    YASAK. Tamamen satışını yasaklasın o zaman hükümette tam olsun. Böylece herkes sigarayı zorla da olsa bırakmış olur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sokak köpekleri Ardeşen'de vatandaşların hayvanlarını telef etti
Türkiye'den yeni hamle... İsrail'i zor günler bekliyor!