Mutlu reklam için Bakana diz çöktü!

90'lı yıllarda yayın yönetmeni olduğu Sabah'ta Bakan Güneş Taner'i sinirlendiren Vatan'ın patronu Zafer Mutlu, reklam almayınca Taner'in önünde bakın nasıl diz çökmüş...

Mutlu reklam için Bakana diz çöktü!
Mutlu reklam için Bakana diz çöktü!
GİRİŞ 26.05.2008 10:55 GÜNCELLEME 26.05.2008 10:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Vatan Gazetesi patronu Zafer Mutlu 90'lı yıllarda yayın yönetmeni olduğu Sabah'ta Ekonomiden Sorumlu Bakan Güneş Taner'i kızdırdı. Mutlu'nun, kamu bankalarından ilan alabilmek için Taner'den makam odasında diz çökerek özür dilediği ortaya çıktı

Halkbank'ın ilanlarının dağılımı konusunda haksızlığa uğradığını haber yapan Vatan gazetesinin patronu Zafer Mutlu, 90'ların başında Sabah'ın Genel Yayın Yönetmeni iken yine kamu bankalarından ilan alamadığı gerekçesiyle zamanın Ekonomiden Sorumlu Bakanı Güneş Taner'in makam odasında diz çökerek özür dilediği ortaya çıktı. 'Halkbank'tan Vatan'a reklam ambargosu' başlığı atan Vatan'ın şimdiki patronu Zafer Mutlu 1990'ların başında Sabah Genel Yayın Yönetmeni iken kamu bankalarının Sabah'a ilan vermeyi kesmesi üzerine zamanın Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Güneş Taner'in Ankara'daki makam odasında diz çökerek özür dilediğini unutmuş gözüküyor. Barlas olayı dünkü köşesinde şöyle aktarıyor:

1990'ların başında, Sabah'ın o zamanki sahibi Dinç Bilgin gazetedeki odama girdi...

- Kamu bankaları Sabah'a ilanları kesti. Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Güneş Taner için yaptığımız haber yüzünden kamu bankaları bize artık ilan vermeyecek. Durum çok ciddi, dedi. Özür dilendi

İki gün önce Güneş Taner hakkında gerçekten asılsız ve uygunsuz bir haber Sabah'ın manşetinde yayınlanmıştı.

Dinç Bilgin'in çok endişeli hali beni üzmüştü. Arkadaşım olan Güneş Taner'i telefonla aradım ve bir gazeteye kamu bankalarının ilan boykotu uygulamasının basın özgürlüğü ile bağdaşamayacağını söyledim.

Güneş Taner gazetenin manşetinden uğradığı haksız saldırının aile hayatında yarattığı krizi anlattı... Sonra, 'Bu haberin sorumlusu olan Zafer Mutlu Ankara'ya gelsin, bakanlıktaki odamda benden özür dilesin' dedi.

Ben Taner'in bu sözlerini Dinç Bilgin'e naklettim. O da, Sabah'ın o dönemdeki Genel Yayın Yönetmeni Zafer Mutlu'yu hemen Ankara'ya gönderdi. 'Diz çökülerek' özür dilendi ve ilan boykotu sona erdi.

Özal'dan da Emlakbank ilanı istemiş

Barlas, Basın-İktidar ilişkileri konusunda bir çarpıcı örnek daha veriyor.

1987 yılıydı. Özal Başbakan'dı ve Davos'taydık. Biz barda otururken, Sabah'ın Genel Yayın Yönetmeni Zafer Mutlu'nun, Can Pulak'ın eşliğinde Özal'ın odasına gittiğini gördüm.

Akşamüstü Özal'ın odasına gittim.

Sordum ona:

- Erol Simavi'yle ve Zafer Mutlu ile ne konuştunuz?

Özal anlattı:

- Erol Bey'in sahip olduğu bir sigorta şirketi zor durumdaymış, onu kamunun satın almasını istedi. Zafer Mutlu da, Emlak Bankası'nın Ataşehir Projesi'nin tanıtım ve pazarlama kampanyasının Sabah'a verilmesini istedi.

YORUMLAR 1
  • Hüseyin 15 yıl önce Şikayet Et
    bunlarda gazeteci güya. ne diyelim kabahat bunların gazetelerini okuyanlar da başkasında değil
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bir reklam ile yüz milyonlarca lira vurgun! Firma sahibi İzmir’de yakalandı
Atama kararları Resmi Gazete'de