Aspirin'den 10 kat daha güçlü ağrı kesici meyve!

On yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biri. İşte müthiş meyve kirazın faydaları...

Aspirin'den 10 kat daha güçlü ağrı kesici meyve!
Aspirin'den 10 kat daha güçlü ağrı kesici meyve!
GİRİŞ 26.05.2008 21:29 GÜNCELLEME 26.05.2008 21:29
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biri olan kirazın güçlü bir ağrı kesici olduğu belirtildi. 20 kirazda 12- 25 miligram arası antosiyanin maddesi bulunuyor ve bu maddenin ağrı kesici etkisi Aspirin'den on kat daha fazla. Dr. Mustafa Şahin kirazın kolesterolü ve kan şekerini düşürdüğünü kabızlığı da giderdiğini vurguladı.

Şahin, kirazda bulunan flavanoidlerin vücuttaki zehri temizlediğini ve antioksidan etki yaptığını kaydetti. Kirazın nikotinin vücuttan atılmasına yardımcı olduğunu bildiren Şahin, 'Böbreklerin taş ve kum yapmasını önler ve varsa zamanla döker. Safra kesesi taşının dökülmesine de yardımcı olur. Ayrıca yüzde oluşan sivilcelerin giderilmesini sağlamaktadır' dedi.


YORUMLAR 7
  • Ahmet Raşit Olgun 15 yıl önce Şikayet Et
    Yazım hatası. Editöre...Sağlık bölümünde, Aspirin\'den 10 kat daha güçlü ağrı kesici meyve! başlıklı yazıda: On yaz aylarının... diye başlayan yazının -O yaz aylarının...- olarak düzeltilmesini editöreden rica ederim..
    Cevapla
  • ÇG UZMANI 15 yıl önce Şikayet Et
    Yorumculara. Bu haberdeki kiraz ile ilgili yazılan bilgiler (ağrı kesici özelliği sivilcelere iyi geldiği vs vs)zaten daha öncedende biliniyodu.Sanki adam kalkıp hepsini uydurmuş gibi konuşuyosunuz yok kanserede iyi geliyomu yok bunlar reklam kokan haberler falan tarzında bide yorum yapıyosunuz.Araştırırsanız öğrenirsiniz kirazla ilgili verilen bilgilerin atmasyon olmadığını
    Cevapla
  • hamza salman 15 yıl önce Şikayet Et
    mevsimine göre haberler:). dikkatimi ceken de hep nedense mevsimi gelince ve nerde pahali olan meye varsa bi doktor cikar faydalarini siralar öyle ki inan hayati boyunca meyve yese hic hasalanmiyacagini düsünür:) yani arkadaind dedigi gibi bu tür haberler bence anlsmali yapiliyor üreticilerle her sene bi meyva moda olur ya suyu ya kabug revasta olur kisin portakal suyu cok faydali derler ama fiyatindan habe rermezler yada papaya kim yiyorsa:) hurmaninda cok faydalari var ama kimse bahsetmez nedense:)
    Cevapla
  • Azra Yılmaz 15 yıl önce Şikayet Et
    . Kilosu 5 Ytl anlaşılan satışları düşük böyle bir haber yapıldığına göre.
    Cevapla
  • Ali Bayraktar 15 yıl önce Şikayet Et
    pes kardeşim pess\'in devamı.... ilaç şirketlerinin neden kirazın içinde bulanan maddeleri tip 2 diyabet hastalıkları için ilaç haline getirmediklerini bi zahmet izah etsin. Yok böle bi doktor yoksa ve bu haber uydurmaysa lütfen bu haberi hazırlayan arkadaş haber 7 okuyucularından özür dilesin. Bu şekilde kaynağı ve yazarı meçhul ciddiyetsiz haberlere yer vermemenizi bir okuyucu olarak sitenizden talep ediyoruz. Lütfen Türk halkıyla dalga geçmeyin... Noldu turfanda kiraz mı satmak istiyorsunuz nedir anlamadım... Manavınız mı var yoksa...?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı