Coca Cola'da kansorejen madde

Sudan sonra en çok tüketilen Coca Cola'da bulunan E211maddesinin siroza neden olduğu ortaya çıktı. DNA bozukluğuna da yol açan E211 ürünlerden çıkarılacak.

Coca Cola'da kansorejen madde
Coca Cola'da kansorejen madde
GİRİŞ 27.05.2008 02:09 GÜNCELLEME 27.05.2008 02:09
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Piyasaya çıktığı ilk günden beri içerisindeki katkı maddelerini bir sır gibi saklayan Coca Cola firmasının sırrı sonunda çözüldü. Yapılan araştırmalarda Coca-Cola'nın içerisinde E211 (Sodyum Benzoat) maddesinin bulunduğu saptanmış, firma uzun süre bu iddialara karşı sessiz kalmıştı. Sodyum Benzoat maddesi siroz, parkinson gibi hastalıklara davetiye çıkarıyor, hiperaktivite bozukluğuna neden oluyor ve DNA'ya zarar veriyor.

KÜFLENMEYİ ÖNLÜYOR

Genel olarak gazlı içeceklerin birçoğunda bulunan ve küflenmeyi önleyen bu maddenin C vitaminiyle karşılaşınca kansorejene dönüştüğü belirtildi. Coca Cola firması ilk olarak Diet Colalar'dan bu maddeyi çıkartacaklarını ve yıl sonuna kadar tamamen kullanımdan kaldıracaklarını açıkladı. Firma sözcüsü bu maddeyi kullanmayı bırakacaklarını açıklasa da Sodyum Benzoat'ın yerini tutacak başka bir bileşen bulamadıklarını da itiraf etti.


bugün

YORUMLAR 23
  • Kerem Bilgiç 15 yıl önce Şikayet Et
    Sodyum Benzoat. Sodyum benzoat\'ın bazı besin maddelerinde koruyucu olarak kullanılmakta olduğu doğrudur. Ancak bu madde haberde bahsi geçen Coca cola\'da kesinlikle bulunmaz. Coca-cola üretiminde bugüne kadar hiçbir koruyucu madde kullanılmamıştır.
    Cevapla
  • fetullah doğantekin 15 yıl önce Şikayet Et
    . sadece içmemekle kalmayın gogle den araştırın coca cola gerçegi diye neler okuyacaksınız
    Cevapla
  • Şanlı FENERBAHÇE 15 yıl önce Şikayet Et
    Almayııııııııııııınnnnnnnnnnnnnnn. biz almıyoruz zaten aman Allah Korusun...
    Cevapla
  • ömer özcan 15 yıl önce Şikayet Et
    içmez tabiki. bile bile zarara girene bizim toplumumuzda mal diyorlar. zararı olduğunu bildiğin cola veya diğer ürünleri içmekle bile bile zarara girmiş olmazmıyız. ne cola turka sı. coca meselesi ayrı zaten. metal_fırtına gibi soyu belli olmayan arkadaşlar kaldıramayabiliyor ama olsun. ekmekten bile kaçınmak lazım demişiz,adam cola turka diyor. hey ALLAHIM ne insanlar var yaa
    Cevapla
  • ibrahim demir 15 yıl önce Şikayet Et
    Daha İyisini yapsınlarmış!!!. Sanki Çok lüzumlu nefsimden gecemiyorum demiyor da! Bir de müslümanlar alsa için dermiş falan filan saçmalıkları.. Çoluğunu çocuğunu kendi sağlığını düşünen asitli içeceklerin hiçbirisini içmez kardeşim. Vücut sağlığına dikkat etmek de farzdır malum. Yani onu içmeyin cola turka vs için diyen de yok artık. aklınıza mukayyet olun neslinize mukayyet olun. E211 soda da dahi var. yapay olan şeylerden sonuna kadar kaçamazsınız ama kaçabildiğiniz kadar kaçın. kendi prensipleriniz olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Devletimizin Kuzey Siyaseti İlham Alınan Kavrama Dair
İsmailağa liderini yurt dışına götürmeye çalışmışlar! İkinci Gülen vakası böyle önlenmiş