Büyükanıt 'Böyle adisini' ilk kez gördü

Şimdiye kadar böylesine adi bir saldırıya uğramadığını söyleyen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, iki gazete hakkında toplam 4 dava açtığını söyledi.

Büyükanıt 'Böyle adisini' ilk kez gördü
Büyükanıt 'Böyle adisini' ilk kez gördü
GİRİŞ 28.05.2008 01:25 GÜNCELLEME 28.05.2008 01:25
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Birgün ve Vatan gazetelerine 4 ayrı dava açtıklarını söyleyerek, 'Kurumsal olarak ceza davası ve eşimle birlikte ayrı ayrı tazminat davası açtık. Bunca yıl boyunca birçok saldırıya uğradım ama bu kadar adisine uğramadım. Dedikoduyla adice suçlama olmaz' dedi.

Genelkurmay Başkanı Büyükanıt, katıldığı Azerbaycan'ın milli günü resepsiyonunda gazetecilerin AK Parti'nin kapatılması davasına ilişkin bir soru üzerine, 'Ben bu konuda bir şey söyleyemem. Kapatılma davasında hakkında nasıl konuşayım. Yargıya intikal etmiş bir konu' dedi ve Şemdinli olayına karışan astsubayı tanıdığını söylediği zaman bile büyük sorun yaşadığını hatırlattı.

Bir gazetecinin devletin kurumları arasında koordinasyon olmadığını iddia etmesi üzerine Büyükanıt, 'Devletin kurumları arasında koordinasyon yapmak Genelkurmay Başkanı'nın sorumluluğu değil, burada kimin sorumluluğu olduğu Anayasa'da bellidir' diye konuştu.

'Size bugün iki haberim var' diyen Büyükanıt, Birgün ve Vatan gazetelerine 4 ayrı dava açtıklarını söyleyerek, 'Kurumsal olarak ceza davası ve eşimle birlikte ayrı ayrı tazminat davası açtık. Bunca yıl boyunca birçok saldırıya uğradım ama bu kadar adisine uğramadım. Dedikoduyla adice suçlama olmaz. Mahkemenin huzuruna koysunlar yargının kararına saygılıyız' şeklinde konuştu.
Daha sonra resepsiyona katılan bir konuğun 'Karabağ'da PKK'lılar var' demesi üzerine Büyükanıt, 'Somut istihbarat olmadan konuşamam. Azerbaycan bizim canımız' dedi.

Yunan Genelkurmay Başkanı'nın son ziyaretine ilişkin bir soru üzerine ise Büyükanıt, 'Değişik faaliyetler var. Biz iki asker olarak Türkiye ve Yunanistan arasındaki sorunları çözemeyiz. Ama güven ortamı sağlarsak çözüme katkı sağlarız. Umarım olumlu adımlar atılır' diyerek kendisinin Türkiye'de destek gördüğünü ama Yunanistan'ın kendi içinde aşması gereken sorunları olduğunu belirtti. Bir başka gazetecinin kaçan PKK liderlerinin yerlerine ilişkin bir soru sorması üzerine de 9 Mayıs'ta yaptığı açıklamaya işaret eden Büyükanıt, 'O günkü açıklamamız geçerlidir' karşılığını verdi.

YORUMLAR 63
  • ramazan tarık ünsal 15 yıl önce Şikayet Et
    GÜÇLERİ YETİYORSA!!!. Haberde bir eksik farkettim.Sadece konuşmalarda farkediliyor.haberi verenler es geçti! Güçleri yetiyorsa özel görüşme yapan iki kişiyi mahkemeye çıkartıp konuştursunlar.GÜÇLERİ YETİYORSA!! Bunun ne anlama geldiğinibirisi açıklasın veya benim yanlış anladığımı söyleyin ne olur.Yani mahkeme isterse ifade vermeye gitmeyecekmisiniz.Buna bir açıklık getirirseniz sevinirim.Hiç kimse bizi mahkemeye çıkartamaz anlamında değildir herhalde.Tehditvari kendini hukuktan üstün görmeler falan.Ne oluyoruz.Hanidemokrattık
    Cevapla
  • YÖRÜK BERAT 15 yıl önce Şikayet Et
    . bir gazete şimdiye kadar istediği kişi hakkında yoruma veya değişik belgelere dayalı haberler yapıyor.Genelkurmay başkanı hakkında yorum yapılması da bence çok normal.bunun doğruluğu veya yanlışlığı üzerinde konuşulmalı bence.Mesela genelkurmay başkanımız neden haberden günlerce sonra açıklama yapıyor da ilk haberin yapıldığı günlerde tepkisini dile getirmiyor mesela
    Cevapla
  • Yıldız Öztürk 15 yıl önce Şikayet Et
    Millet. her gün görüyor böyle adiliği... Tepkisini sandıklarda patlamaya saklıyor. Al sana bal gibi sandık devrimi. Yine altında ezileceksiniz. Yüzdeciler kahrından çatlasın! Analitiğini düşünmüş lakin kritiğini es geçmiş. Ben düşüncenin analitik-kritik olanını severim.Gayrısı yavan oluyor.
    Cevapla
  • Serdar YILDIRIM 15 yıl önce Şikayet Et
    SAYIN GENELKURMAY BAŞKANIM. Atatürk\'ün yeri ayrı. Atatürk\'ü bu millet bağrına bastı. Artık bağrından da indirmez. Gelin ikinci bir Atatürk olun. Şimdiye kadar yapılanın tersini yapın ve Türk Tarihine adınız altın harflerle yazılsın. Adınız milletin yüreğine kazınsın. Gelecek nesiller hep sizden bahsetsin. Dünya size imrensin, gıpta etsin. Ne yapmalısınız? Dediğim gibi, şimdiye kadar yapılanların tersini yapın. Milletin inançlarıyla ters düşenlere ters yapın, Barışık olanlarla barışın. Ülkem kurtulsun, millet kalkınsın.
    Cevapla
  • taner gezmişoğulları 15 yıl önce Şikayet Et
    vah paşam vah. hani genel kurmayın akriditasyonu varya işte olay bu yalancıların mumu hiç yanmadiki, görünen ışık gerçek basının ışığını mumla ortaya yansıtmaktı. olur paşam buda geçer. bu memleket satılık kalemlri en alasınıda gördü.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen atamalarıyla ilgili duyuru
7 yıl sonra bir ilk! Türkiye'ye gelip kritik anlaşmalara imza atacak