Türkçe Olimpiyatları'nın final gecesi

6. Uluslararası Türkçe Olimpiyatı İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi'nde muhteşem bir açılışla başladı. Sakarya şiirine sıra geldiğinde salondakiler gözyaşlarını tutamadı..

Türkçe Olimpiyatları'nın final gecesi
Türkçe Olimpiyatları'nın final gecesi
GİRİŞ 01.06.2008 19:21 GÜNCELLEME 01.06.2008 19:21
Bu Habere 183 Yorum Yapılmış

Törene TBMM Başkanı Köksal Toptan, TBMM Başkan Vekili Meral Akşener, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Mehmet Sağlam, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, işadamı İhsan Kalkavan,TİM Başkanı Oğuz Satıcı, Orka Grup Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, futbolcu Hakan Şükür, Arif Erdem, sanatçılar Ferdi Tayfur, Necla Nazır, Bedia Akartürk gibi isimler katıldı.


Tören Atatürk ve şehitler için yapılan saygı duruşu ile başladı. Töreni izlemek üzere salonu binlerce davetli doldurdu. Olimpiyat Tertip Komitesi Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Sağlam bir konuşma yaparak organizasyonu anlattı. Daha sonra değişik ülkelerden öğrencilerin oluşturduğu halk oyunları ekipleri Anadolu'nun değişik yörelerinden oyunlar sergiledi.


SALONDAKİLER GÖZYAŞLARINI TUTAMAD


'Sakarya' şiirini okuyan Moğolistanlı öğrenci Dolgurma Bayer, salonda bulunanlara duygu dolu anlar yaşattı. Mükemmel Türkçe'siyle kendine hayran bırakan Sainbayar, izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

I. OLAN AZERBAYCANLI HATİCE ALİZADE
Ben Seni Sevdiğimi



MOĞOLİSTAN / SAKARYA ŞİİRİ



110 ülkeden gelen 550 öğrencinin gerçekleştirdiği Türkçe yarışmaları 13 dalda yapıldı. 12 dalda dereceye girenlere ödülleri daha önce dağıtılmıştı. Bugün şarkı dalında da ödüller sahiplerini bulacak. Şarkı dalında halk oyuna başvuruluyor. Oylama program boyunca devam etti.


BİZ DÜNYA ÇOCUKLARIYIZ

 


SENEGAL HALK OYUNLARI EKİBİ

HENRİQUE BAZAR - MOZAMBİK
SİYAHGÜL


 

IRAKLI ERDAL HÜSEYİN - ALTIN HIZMA




 ERZURUM YÖRESİ - IRAKLI DADAŞLAR



ABADEN HALMADOVA - DÖN GEL BİRTANEM

 



SAMUEL OLARA - KENYA
ALLAH YAR

YORUMLAR 183
  • adamınbirisi 15 yıl önce Şikayet Et
    HERKES HADDİNİ BİLSİN... Türkiyeyi tanıtmıştır, türkçeyi yaymıştır vs.vs. Güzel organizasyon bende beğenerek seyrettim velakin elinizi vicdanınıza koyun bunun islama hizmetle ne alakası var. Hele hele nur cemaatiyle ne alakası var. Gittiğiniz yol güzel-kötü ben bilemem ama Bediuzzaman Hazretlerinin yolu olmadığı kesin. Artık kabul edin Fetullah Hoca\'nın gittiği başka bir yol(iyi-kötü ayrı konu). Bediuzzaman, hizmet için ruhsat-ı şeriyyeyi bile kabul etmez iken... yani.. ne diyim..
    Cevapla
  • kerem burak 15 yıl önce Şikayet Et
    Bayram turan\'a. Bana OKU emrinden bahsediyorsun.Kendin daha okumayı bilmiyorsun.Burak yerine surekli budak yazmıssın.Amacın hakaret ise kendine olan saygısını kaybeden birinin hakareti bana zarar vermez.Uslubun cok yanlış.Düşüncelerimden dolayı benim kullandıgım rumuzla dalga gecmek saygısızlıktır.Sende hiddetlenmeden önce duzgun bir sekilde cevap yazmayı dene.Böle konusarak mensubu oldugun kurulusa zarar verirsin.Gercek hayatt da bölemisin merak ediyorum.Fikrini begenmedigin birinin adıyla dalga geciyormusun?
    Cevapla
  • ikincipele 15 yıl önce Şikayet Et
    olmazki. bence1.lik dön gel birtanemin hakkıydı.en iyi lazca değil en iyi türkçe seçilmeliydi.organizasyon için teşekkür edrim ama 1.lik dşn gel birtanemin olmalıydı
    Cevapla
  • egemen kara 15 yıl önce Şikayet Et
    fikri subasi ispatmi istiyorsun?. Liderlerinin amerika himayesinde olmasi en buyuk ispat ama sen ve senin gibiler kem kum eder yok sundan dolayi orda yok bundan dolayi orda diye.Hereye bir kilif bulursunuz.
    Cevapla
  • ali degirmen 15 yıl önce Şikayet Et
    Türkmenistan ın selda bagcanı. Gerçekten SELDA BAGCAN a da buna da bayıldım!!!Bir ses bu kadarmı güzel olur,bir insan bu kadarmı güzel yorumlar,güzelligide cabası.Ah güzel ülkem al sana uluslar arası bir sanatçı.Valla akıllı menejerler bunu kaçırmasın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!