'Türk futbolu milliyetçiliği besliyor'

Dünyaca ünlü Nobel ödüllü Türk yazar Orhan Pamuk’tan ilginç bir iddia.. Pamuk, Türk futbolunun Türkiye’de milliyetçiliği ve yabancı düşmanlığını beslediğini söyledi.

'Türk futbolu milliyetçiliği besliyor'
'Türk futbolu milliyetçiliği besliyor'
GİRİŞ 02.06.2008 03:28 GÜNCELLEME 02.06.2008 03:28
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Cengiz TANIK'ın haberi


Nobel Edebiyat ödüllü Türk yazar Orhan Pamuk, Alman dergisi Der Spiegel ile yaptığı söyleşide, futbolun Türkiye’de “milliyetçiliği, yabancı düşmanlığını ve otoriter düşünme tarzını” üreten bir makine haline geldiğini söyledi.


Söyleşide, 2005 Kasım ayında Türkiye-İsviçre arasında oynanan 2006 Dünya Kupası eleme maçına da değinen Pamuk, maçtan sonra her iki tarafın oyuncularının ve görevlilerinin kavga ettiğini hatırlattı.


Maçın ardından Türk gazetelerinin hakemleri suçladığını ve komplo teorilerini ürettiğini söyleyen Pamuk, bu tutumu “etik olmayan ve kabul edilemez” olduğunu söyleyerek eleştirdi.


Türk milli takımının teknik direktörü Fatih Terim'inde “aşırı milliyetçi” olduğunu söyleyen yazar Pamuk, buna rağmen Euro 2008’de Türkiye’yi destekliyeceğini söyledi.


Haberin İngilizce metni için bakınız

YORUMLAR 67
  • damaroperasyonu 15 yıl önce Şikayet Et
    Orhan Pamuk Milliyetçilerden (Irkçılar bile deil) daha iyidir.. Orhan Pamuk zekasını kullanmış ve doğru bir tespit yapmış. Bu doğru tespiti yapması bütün söylediklerinin yada inandıklarının doğru olduğunu göstermez. Ama burda doğru söylemiş. Milliyetçiliği besleyen herşey İslama aykırıdır. Peygamberimiz Arap milliyetçisi değildi.
    Cevapla
  • osman koca 15 yıl önce Şikayet Et
    çok komiksin orhan:). Ya bu adam kim... Ben tanımıyorum... Milliyetçilik bir toplumun ayakta kalmasının en önemli nedenlerindendir. Ayrıca maçlarda İstiklal Marşının okunmasından gocunanlar: İstiklal Marşı kime aittir? Sorarım size...
    Cevapla
  • serdar taş 15 yıl önce Şikayet Et
    birazda milliyetçilik. ırka dayalı olmayan milliyetçilikde olsun.unutturdu bazları.türklük değil türkiyelilik gibi laflar vardı bi ara.alt kimlik üst kimlik diyenler vardı.tek kimlik var. ne mutlu türkim diyene!
    Cevapla
  • kerimkuzucu 15 yıl önce Şikayet Et
    Reşit HaKan . sen önce git nobel ödüllerinin neye göre verildiğini irdele nerde ülkesine karşı bişeyler yapmış kişi varsa nobel sahibi.
    Cevapla
  • Hasan Basri 15 yıl önce Şikayet Et
    Bazı arkadaşlar türkiye liglerinde (Diyarbakırspor ) olan olayları anlatmış ama orhan bey daha evrensel düşünüyo baksanıza:). Maçlarda Milli marşın okunması kimin zoruna gider söyleyim marşı olmayan kansızların, Diyarbakırın yuhalanmasını Diyarbakır\'ı kurtarılmış bölge olarak görenlere sorun. Neden yuhalanıyor? diye. Orasıda Milli takıma oyuncu gönderir yani bu kıyastan bakarsak Orhan Bey Süper lige değil milli olan şeylere takmış kafayı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bahçeli'den 28 Şubat tahliyeleriyle ilgili açıklama! Çetin Doğan'a tepki!
1 milyon TL altında 8 araç modeli kaldı!  İşte araçların listesi...