'Karar MİT'i de Emniyeti de bağlar'

Yargıtay'ın, jandarmaya Türkiye genelinde verilen teknik takip yetkisi kararını bozmasını değerlendiren Adalet Bakanı Şahin kararın MİT ve Emniyeti de kapsaması gerektiğini savundu

'Karar MİT'i de Emniyeti de bağlar'
'Karar MİT'i de Emniyeti de bağlar'
GİRİŞ 05.06.2008 10:45 GÜNCELLEME 05.06.2008 10:45
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, “Yargıtayın dünkü kararının oldukça kapsamlı olduğunu düşünüyorum. Kişisel değerlendirmem; kararın MİT'i ve Emniyeti de kapsayacağı şeklindedir” dedi.

Şahin, Hilton Oteli'nde düzenlenen Türkiye Noterler Birliğinin 37. Olağan Kongresi'ne katıldı.


Otele gelişinde, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şahin, Yargıtayın teknik takiple ilgili verdiği kararın sadece Jandarma Genel Komutanlığının dosyasına atfen verilmiş bir karar olduğunu ifade etti.


Emniyet Genel Müdürlüğü ve MİT'le ilgili herhangi bir dosyalı müracaatın henüz gelmediğini ama “Yargıtay'ın kararı incelendiğinde genel bir bakış açısıyla karar verildiği sonucunu çıkardığını” belirten Şahin, Adalet Bakanlığına, Emniyet ve MİT'le ilgili aynı konuyu kapsayan bir müracaat olması halinde bakanlığın bu konuda da gerekli değerlendirmeyi yapacağını kaydetti.


Mehmet Ali Şahin, “Yargıtayın dünkü kararının oldukça kapsamlı olduğunu düşünüyorum. Kişisel değerlendirmem; kararın MİT'i ve Emniyeti de kapsayacağı şeklindedir” dedi.



Terör örgütü üyesi Ayfer Kaya'nın Türkiye'ye iadesine ilişkin bir başka soru üzerine de Şahin, Kaya'nın Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesindeki dosyasının Almanca'ya tercüme edilerek Alman makamlarına Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliğince 30 Mayısta teslim edildiğini bildirdi. Alman mahkemesinin Kaya'yı serbest bırakma kararının gerekçesini ve Türkiye'nin iade talebinin Alman mahkemesince incelenip incelenmediğini bilmediğini dile getiren Şahin, Dışişleri Bakanlığı kanalıyla bu konuda ayrıntılı bilgi isteyen bir yazı yazdıklarını, bilgi geldikten sonra kamuoyuna açıklanacağını belirtti.

YORUMLAR 6
  • uğur demirci 15 yıl önce Şikayet Et
    soru . neden daha önceden alımadı yargıtayın bu kararı mesela 1998 yılında da adına ergenokon denilen soruşturmada alındı.ucu bir yerleremi dokunuyor yaralarımı var acaba aklıma bu tür acayip sorular geliyor bakkal uğurun aklına
    Cevapla
  • olgun kaya 15 yıl önce Şikayet Et
    gerek var... Dinlemeye nasıl gerek olmaz yedi düvel birbirini dinlerken.. Çok sevdiğimiz msn in tüm kayıtları abd hükümetince paylaşılırken nasıl dinlemeye gerek olmaz. İstihbaran ne edicek o zaman birisi gelip de şikayet bilgi sızdırma haber versin diye mi beklicek. Burası zimbabve deil arkadaşım burada istihbarat lazım o kadar düşmanın var ama dinleme olmayacak yok yaaa.. Gülerler öle işe.. Saygılarımla.
    Cevapla
  • ahmet okutan 15 yıl önce Şikayet Et
    DEVLETİN BÜTÜN KURUMLARI ÜZERİNE BASKI OLUŞTURULUYOR... Devletin bütün kurumları tartışılır hale geliyor...adalet,emniyet,asker,üniversite...bence burda hedef devletin kurumlarını iş yapamaz hale getirmek...zaafiyete düşürmek..herkesle kavgalı bir yapı Türkiyeyi istikrarsızlaştırıyor..Bu ülke bölücülükle,terörle mücadele ediyor..bunu göz ardı etmemek lazım..
    Cevapla
  • murat mutlu 15 yıl önce Şikayet Et
    ..... neden onlar sizin hilelerinizi izliyo diyemi
    Cevapla
  • TÜRK OĞLU 15 yıl önce Şikayet Et
    70000000 dinleniyor . örnek: amerika da yakınınız var ise arayın şu kelimeleri kullanın telefonda 1-bomba 2-terör 3-suikast 4-bin laden bunlar örnek şaka ile bile telefon görüşmesinde bu kelimeleri kullansanız otomatik olarak dinlemeye takılırsınız türkiye de bu sistemi kullanıyor bazen duyarız dinlemeye takılan örgüt çökertildi türkiye de örnek: 1-pkk 2-suikast 3-çete 4-baykal 5-chp bu kelimeleri kullan dinlemeye takıl durumun ciddiyetine göre izlemeye alınırsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!