Ajanslara göre 'AK Parti darbe yedi'

Anayasa mahkemesinin türban kararını iptal etmesi dünyada da yankı buldu. Ajanslar gelişmeyi flaş olarak geçti. Reuters'ın karara yorumu ise ilginçti:

Ajanslara göre 'AK Parti darbe yedi'
Ajanslara göre 'AK Parti darbe yedi'
GİRİŞ 05.06.2008 18:51 GÜNCELLEME 05.06.2008 18:51
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Dünyanın önemli haber ajansları Anayasa Mahkemesi'nin türban kararını flaş olarak verdi. Ajanslar mahkemenin yasayı laikliğe aykırı bulduğu için iptal ettiğini belirtti.

Reuters: Reuters haber ajansı da Türk Anayasa Mahkemesi'nin kadınların üniversitelere türban takarak girmesi için anayasada yapılan değişiklik kararını iptal ettiğini belirtti. 

Reuters, Anayasa Mahkemesi'nin yasayı iptal kararında laikliğe aykırı olduğu vurgusunu yaptığını duyurdu. Reuters kararı AKP'ye büyük darbe olarak değerlendirdi.

AFP: Fransız haber ajansı AFP, Anayasa Mahkemesi'nin üniversitelerde türbanın serbest bırakılması için anayasada yapılan yasal değişikliği laikliğe aykırı bularak iptal ettiğini duyurdu.

YORUMLAR 14
  • sedat özçiçek 15 yıl önce Şikayet Et
    bu günlerde bir gün tarih olacak. 1960, ben daha yoktum, Adnan menderes diye biri vardı 1993, ben vardım, Özal diye biri vardı 2008, ben varım, Erdoğan diye biri var 2008, ben varım, hukuk yok, laiklik var, deniz var, 2025, ben yokum, hukuk var, laiklik yok, deniz yok, 367 yok, ırkçılık yok, komünizm yok, terör yok, ayrımcılık yok, bölücülük yok, irtica safsatası yok, avrupa birliği yok, belki abd yok, adaletsiz hakimler yok, siyasetçi bürokrat yok olmak varmış 2025 te. neyseki çocuklarımız şanslı
    Cevapla
  • ali celik 15 yıl önce Şikayet Et
    Asıl darbeyi chp yiyecek. %67 olayındada başta sevinmişlerdi.Ama sonra nooldu. Hak şerleri hayreyler zannetmeki gayr eyler.Mevla görelim neyler neylerse güzel eyler.
    Cevapla
  • rumeysa karakoc 15 yıl önce Şikayet Et
    Göreceğiz.... Biz yıllardır sabrediyoruz, bu karar sonunda da sabretmeye devam edeceğiz,biz sabrımızla büüyoruz ama onlar hızla tükeniyorlar...Kendi kendilerini tüketiyorlar..
    Cevapla
  • enver şahin 15 yıl önce Şikayet Et
    Doğru bir karar... Anayasa mahkemesinin verdiği bu karar son derece doğru ve yerindedir.. Türkiye laiktir laik kalacak..
    Cevapla
  • bahadır bayram 15 yıl önce Şikayet Et
    asıl darbeyi seçimde gene inadınıza yapacağız ki belki akıllanasınız, ama nerdeeeee. chp bulanık suda balık avlamaya çalışıyor ama artık zırnık yok onlara.bu darbe millete yapılmıştır.mesele akp meselesi değil milletin iradesinin hiçe sayılması meselesidir.bizlerde millet olarak cevabını vereğiz.bekleyin seçimde görün.illa ki chp nin dediği olacak diye bu boktan kararlara artık yeter.yenilen pehlivan güreşe doymazmış misali güreşiyorlar.ama biz onlardan hep bir oyun fazla biliyoruz haberleri olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den ateşkes açıklaması: Anlaşmaya varamadık!
Türk SİHA’ların ‘yerli’ gözü: Milyar dolarlık mesele