Bahçeli: Yara daha da derinleşti

MHP lideri Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'nin başörtüsü düzenlemesinin iptaliyle ilgili kararının toplumda cepheleşme sürecini hızlandıracağını savundu.

Bahçeli: Yara daha da derinleşti
Bahçeli: Yara daha da derinleşti
GİRİŞ 05.06.2008 19:05 GÜNCELLEME 05.06.2008 19:05
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, "Anayasa Mahkemesi'nin kararların kesin olduğunu ve buna herkesin saygı duymak durumunda olduğunu" ifade etti.

"Ancak, Türk milletinin duygularına tercüman olan bizlerin bu konudaki gerçekleri dile getirmesi de siyasi sorumluluğumuzun bir gereğidir" diyen Bahçeli, "Yükseköğretim kurumlarında başörtüsü sorununun toplumsal bir huzursuzluk konusu olarak kanayan bir yara haline geldiğinin bilinen bir gerçek olduğunu" kaydetti.

TBMM'nin bu sınırlı amaçla Anayasa'nın 10. ve 42. maddelerinde yaptığı değişikliklerin, bu soruna toplumsal hoşgörü anlayışıyla makul bir çözüm bulunması amacına yönelik samimi bir çaba olduğunu ifade eden Bahçeli, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Bunun devletin temel ilkelerine yönelik bir hareket olarak değerlendirilmesi siyasi açıdan kabul edilemez.

Anayasa Mahkemesi'nin bu kararı, çözümsüzlüğe itilerek kanayan bu toplumsal yarayı derinleştirmiştir. Bu kararla milli vicdan yara almıştır. Sorun bu şekilde hukuki bir sonuca ulaştırılmış olsa da bunun milli vicdanda nasıl çözüleceği konusu açıkta kalmıştır. Bu kararın çok yönlü sonuçları olması kaçınılmazdır.

Bu karar, korkarız ki, Türk toplumunun inanç temelinde bölünmesi ve cepheleşmesi sürecini hızlandıracaktır. Milletle devleti, devletle milleti karşı karşıya gibi gösterecek bu karar, bu yöndeki istismar çabaları için değerli bir zemin teşkil edebilecektir.

Anayasa Mahkemesi'nin kararı hukuki değil siyasidir.

Anayasa Mahkemesi'nin yetkisi, Anayasa değişikliklerini sadece şekil bakımından inceleme ve denetleme ile sınırlıdır. Anayasa'da açık olarak belirlenen bu yetki aşılmış ve konunun esasına girilerek Anayasa değişiklikleri iptal edilmiştir.

Mahkemenin bu kararının AKP'nin kapatılması davası üzerindeki muhtemel etkileri hakkında görüş bildirmek doğru değildir. Ancak, iddianamenin özünü oluşturan başörtüsü konusundaki Anayasa değişiklikleri iptal edildiğine göre, davanın esasının ortadan kalkmış olup olmadığı da üzerinde durulması gereken bir husustur.

Sonuç olarak, MHP, milli vicdanı yaralayan bu siyasi kararı Türkiye'nin geleceği açısından büyük bir üzüntü ve endişe ile karşılamıştır."

YORUMLAR 60
  • Temu Sert 15 yıl önce Şikayet Et
    Ayıp Be. MHP\'yi insafsizce eleştirenler , sizde hiç mi Allah korkusu yok be. Baş örtüsü yasağını MHP getirdi diyen bile var. Yazıklar olsun yav. Bu kadar mı cahilsiniz be. MHP elinden geleni yapmıştır. Sezer\'i seçenler arasında Bülen Arınç gibi birçok akp li de vardı , hatırlatırım bay cahiller.
    Cevapla
  • ahmet okutan 15 yıl önce Şikayet Et
    SEÇİM ZAMANI DİNCİ,SEÇİMDEN SONRA AB Cİ,BOP ÇU OLANLAR ŞİMDİ YİNE DİN İSTİSMARI YAPACAK ZEMİN BILDULAR... Bahçeli bu karar siyasi demiş.kötü bir laf mı etmiş..yani hukukun çiğnendiği ve siyasi bir karar alındığına katılmıyormusunuz...TÜRKİYENİN DÜŞMANLARI İLE DOST OLANLARIN BAHÇELİYE DÜŞMAN OLMASINI NORMAL KARŞILIYORUM..
    Cevapla
  • mustafa çelik 15 yıl önce Şikayet Et
    PAVLOVUN DENEYİ DOĞRULANDI.. nerde mhp ülkücü bahçeli ocak bucak lafı görseler ağızları sulanıyor hemen de saldırıyorlar. alıştık artık.
    Cevapla
  • osman biçici 15 yıl önce Şikayet Et
    Benim liderim... Benim liderim sen olamazsın sayın devlet bey MHP ye evet ama sayın devlete hayır.Sadece ben böyle düşünmüyorum benim tüm arkadaşlarım 1970 den beri mücadele veren ülküdaşların da böyle düşünüyorlar.Senin kafa yapın CHP ile aynı Zaten kendi agızınla demiştin benim babamda CHP liydi diye Sen git orda siyaset yap lütfen yeter artık bu müslümanlara eziyet ettiginiz Onlarında SON çırpınışları.
    Cevapla
  • II. Fatih Sultan Mehmet 15 yıl önce Şikayet Et
    Başörtüsünü yasaklayan kim? Meslek liselerine katsayı karar alan kim? Apo asılmasın diye kararın altına imza atan kim? Yürü git vicdansız adam.. Sen sus bahçeli. Senin gibi ikiyüzlü siyasilerin konuşmaya bile hakkı yok. Sen varya içten içe sevinmiyorsan ben insan değilim. Sen ne sinsi, ne içten pazarlıklı bir hainsin. Senin yüreğini bilirim ben. Malesef partililerin ve sana oy verenlerde aynı senin gibi. Yüzsüz adam Anasol-meeeee hükümetin dönemindeki pislikleriniz 9 yıl oldu hala temizlenmedi. Zamanında erkek gibi masaya yumruğunu vurup ecevitin ardında değil halkın yanında olsaydın bugün bu sıkıntıların yarısı olmazdı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'