AK Parti 'yeni rota belirledi' iddiası

AK Parti'nin anayasa değişiklikleri için parlamentoda geniş zeminli mutabakat arama kararı aldığı iddia edildi.

AK Parti 'yeni rota belirledi' iddiası
AK Parti 'yeni rota belirledi' iddiası
GİRİŞ 07.06.2008 00:25 GÜNCELLEME 07.06.2008 00:25
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Anayasa Mahkemesi'nin üniversitelerde başörtüsü serbestliği öngören anayasa değişikliğini iptal kararını masaya yatırdı. Alınan bilgiye göre, Anayasa Mahkemesi'nin yetkisini aştığı ve parlamentonun yasama yetkisine müdahalede bulunulduğu görüşünü benimseyen kurul, anayasa değişiklikleri için parlamentoda geniş zeminli mutabakat arama kararı aldı.


AK Parti, bu süreçte kuvvetler ayrılığı ilkesini güvence altına alan ve güçlendiren bir anayasa değişikliği için muhalefetin nabzını yoklayacak. İddiaya göre, bu konuda ilk çağrıyı TBMM Başkanı Köksal Toptan yapacak.


Toptan, basın toplantısında Meclis'te temsil edilen tüm siyasi partilere çağrıda bulunarak, kapsamlı bir anayasa değişikliği için düğmeye basacak.


AK Parti'nin genişletilmiş Merkez Yürütme Kurulu toplantısında üyelerin büyük bölümünün Anayasa Mahkemesi'nin kararının partinin kapatılmayacağının göstergesi olduğu yorumlarını yaptığı; Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in ise hiçbir somut adım atmadan savunmayı verip sonucu görmeyi teklif ettiği ifade edildi.


Toplantıda kaleme alınan MYK bildirisinin, Başbakan Erdoğan'ın konuşma metninde detaylandırılacağı bildirildi.


Anayasa Mahkemesi kararının ardından tartışılan 'erken seçim' ve 'sine-i millet' seçeneklerinin siyasi sonuç getirmeyeceği gerekçesiyle kurulda kabul görmediği; kurulda AK Parti'nin savunma vermeme seçeneğini de gündemine aldığı iddia edildi.


Öte yandan, Başbakan Erdoğan'ın da salı günü yapacağı grup konuşmasında Anayasa Mahkemesi kararına karşın parlamentoyu göreve çağıracağı öğrenildi.


İHA

YORUMLAR 37
  • tolga ceyhan 15 yıl önce Şikayet Et
    yorumlar içinden gençliğn yorumu yeter. atatürkün gençliğe hitabesini ezbere biliyordur tüm halkımız şu dönem yavaştan yavaştan kişisel çıkarların gözetildiği bi dönem olmaya başladığı herhalde kimsenin gözünden kaçmamaktadır. buradanda gençlerimiz kendilerine mutlaka bir görev çıkaracaktır. bu görev devletin herkademesinde görev alan tüm gençliği harekete geçirecektir bu öyle 80lerin hareketi gibi sokaklarda değil ilimle bilgiyle olacaktır. çünkü okdemeler kimseye babadan kalmadı gençlik oraya geldiğinde vazifesini elbet yerine getirecektir.
    Cevapla
  • ahmet arslan 15 yıl önce Şikayet Et
    yargıtaycıları halk seçsin. olmaz mı ? kafa derimiz çokmu kalın seçemezmiyiz ?
    Cevapla
  • ALİ ÜNLÜER 15 yıl önce Şikayet Et
    ASKERİN DARBE YAPMASINI İSTİYORUM. Ama bu sefer,demokrasi ve özgürlük için,kanun ve hukuk tanımayanları temizlemek için,milleti ve devleti hiçe sayanlar için,milli ve manevi değerlere saldıran ve yok etmeye çalışanlara karşı olmalı Bu saydıklarıma karşı ordu içinde duyarlı subaylarımız mutlaka vardır ve çoğunluktadır.Bunu umuyor ve bekliyoruz
    Cevapla
  • turk1453 15 yıl önce Şikayet Et
    ne genis taban lı mutabakattan bahsedşyorsunuz. 411 tane millet vekilinde olusan mutabakatten daha mı genisini bulacaksınız
    Cevapla
  • Efe Erdem 15 yıl önce Şikayet Et
    Satırları değil hepsini okuyun. Ey Türk gençliği ! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti\'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dahilî ve harici bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklâl ve Cumhuriyet\'i müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok namüsait bir mahiyett
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek