İşte kene kabusunu yokedecek kuş

'Kenenin en büyük düşmanı' Türkiye'nin en büyük sülün üretme istasyonu olan Gelemen Sülün Üretme Tesisleri'nde bu yıl 20 bin sülün üretilerek doğaya salınacak.

İşte kene kabusunu yokedecek kuş
İşte kene kabusunu yokedecek kuş
GİRİŞ 09.06.2008 22:36 GÜNCELLEME 09.06.2008 22:36
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Karadeniz Bölgesi'nde kenenin artması ve çok sayıda insanın hayatını kaybetmesi üzerine keneye çözüm sülünle bulundu.


 Karadeniz Bölgesi'nde yaşayan sülünlerin günde 300 tane kene yemesini göz önüne alan Çevre ve Orman Bakanlığı, Gelemen Sülün Üretme Tesisleri'nde bu yıl 20 bin sülün üretme kararı aldı. Üretilen sülünlerin bir kısmının anaç olarak kalacağı ve yaklaşık 18 bin tanesinin bu bölgede doğaya salınacağı bildirildi.


Hayvancılık ve tarımsal üretim yapan kişilerin keneye karşı sülünlerin etkili olması nedeniyle sülün satın almak için yoğun talepleri olduğunu vurgulayan yetkililer, yetişmiş sülünlerin 25 YTL'den satıldığını ifade etti.


Çevre ve Orman Müdürü Kadir Kılıç, sülünlerin çok sayıda kene tüketmesi nedeniyle bu yıl sülün üretimini artırdıklarını belirterek, üretilen sülünlerin Çevre ve Orman Bakanlığı'nın belirlediği illerde doğaya salınacağını kaydetti.


İHA

YORUMLAR 3
  • ensar2606 15 yıl önce Şikayet Et
    Kuşların Laneti. 3-5 gram et için avlanan keklik, sülün gibi kuşcağızların laneti bu keneler...Allah\'ın saat gibi yarattığı doğanın bir küçük parçasını çıkarınca sistem bozuluyor işte.Ama umarım bu kuşların çoğaltılması bu derde bir çare olur.Böyle giderse her sene yazın 50-100 vatandaşı kaybedeceğiz kırım-kongo kanamalı ateşi denen lanet hastalık yüzünden.Bu kuşların avlanmaması içinde halk bilinçlendirilmeli.
    Cevapla
  • esat kara 15 yıl önce Şikayet Et
    . yahu bu ne millet cildirmis doganinda bir dengesi var pire icin yorgan yakilirmi bu sulunler sadece hasta keneleri yerse sorun yok ama oyle degilki bunlar kenelerin yogunluk dengesini bozarsa eminim yeni sorunlar cikacaktir dogayla oynanmaz unutulmamalidir ki kainat muazzam bir duzene sahip bu konuda bence dikkatli olunmasi gerekiyor.
    Cevapla
  • Elvan Çelebili 15 yıl önce Şikayet Et
    insanın kendine ettiğini kimse etmezmiş!.... sen önce bu hayvancağızların kökünü kurut,kene ısırınca da sülün çiftlikleri aç. walla bence habersiz uçurun sülünleri. şu bizim kahraman türkler bu haberden haberdar olurlarsa varyaaa!... pompalıyı kapan doooru dağa çıkar alimallah! düşmanımın düşmanı benim dostumdur atasözünden yola çıkarak artık sülün kardeşlerle dost olmanın zamanıdır. Ey Türk! titre ve kendine gel! akıllı ol!...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Stopaj oranları yenilendi! Resmi Gazete'de yayımlandı
Şampiyonlar Ligi'ni kazanmıştı! Hasan Arat dünyaca ünlü teknik adamla görüşecek