'Millet düşmanı İnönü'nün belgesi'

Tamer Korkmaz, TRT 1'deki yaptığı programda 'İsmet İnönü millet düşmanıdır' dediği için CHP milletvekillerinin büyük tepkisini çekti. Korkmaz bu sözünü belgelendirdi.

'Millet düşmanı İnönü'nün belgesi'
'Millet düşmanı İnönü'nün belgesi'
GİRİŞ 12.06.2008 19:15 GÜNCELLEME 12.06.2008 19:15
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış
Yeni Şafak yazarı Tamer Korkmaz, TRT-1'de Salı Akşamları yaptığı Erberbozan Programında 'İsmet İnönü millet düşmanıdır' dediği için CHP milletvekillerinin büyük tepkisini çekti. Korkmaz bu sözünü belgelendirdi. İşte o belge



Yeni Şafak yazarı Tamer Korkmaz, TRT-1'de Salı Akşamları yaptığı Erberbozan Programında 'İsmet İnönü millet düşmanıdır' dediği için CHP milletvekillerinin büyük tepkisini çekti, CHP'liler Meclis Genel Kurulu'nda kavga çıkardı.


Korkmaz, bu sözlerinin ne anlama geldiğini bugün açıkladı. 'İşte konuşmamın belgesi' dedi.


İşte bu yazıdan satırlar...


'Telekom belgesi, Turkcell belgesi derken…


İşte bu da “İsmet Paşa” Belgesi!


“Bu millet düşmanınızdır” diyen ben değilim, İsmet İnönü!


Kameralarımız, “İnönü Stadı”nda sayın seyirciler…


İsmet Paşa'nın hatıratında neler yazdığını birlikte okuyoruz…


İnönü, CHP'nin eski yayın organı Ulus gazetesinde yayınlanan anılarının 17 Mayıs 1968 tarihli kısmında, kendi ağzından aynen şunları söylüyor:


“Kafileyi durdurdum. Subayları bir kenara topladım. İçinde bulunduğumuz vaziyeti bilesiniz. Padişah düşmanınızdır. Yedi düvel düşmanınızdır. Bana bakın, dedim. Kimse işitmesin millet düşmanınızdır…”


İsmet Paşa, milletimiz aleyhindeki bu konuşmayı İkinci İnönü Savaşı esnasında Bursa'dan göçen, içinde subayların ve ailelerinin bulunduğu bir kafileye hitaben yapmıştı…


Kaynak kimmiş? İsmet Paşa'nın kendisi!


(Hatırattan İdris Küçükömer'in “Düzenin Yabancılaşması” adlı çok kıymetli eserinin 86 ve 87. sayfalarında da bahsedilir.)'


cafesiyaset

YORUMLAR 15
  • AGLAYIN SU YÜKSELSIN 15 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili Yıldıray 24. Senin kafana İnönü kadar kemre düştüğü için kendinde değilsin besbelli.
    Cevapla
  • Metin Yazar 15 yıl önce Şikayet Et
    . Korkmaz\'a ne diye kızıyorsunuz? İsmet Paşa bunu hatıratında yazmış. CHP\'nin yayın organı\"Ulus\"da yayınlanmış. Size düşen görev bu gazetenin o günkü nüshasını bularak,böyle bir şey yoktur demektir. Korkmaz\'ı rezil etmek istemiyor musunuz? Buyrun edin! Ben de sizinle beraber Tamer Korkmaz yalancının tekidir diyeyim. Babamın oğlu mu ki,demeyeceğim. 17 Mayıs 1968 tarihli Ulus gazetesini bulun ve bizi aydınlatın.
    Cevapla
  • iyidusun 15 yıl önce Şikayet Et
    Anlayışın kıt mı senin?. Adam \"biz millete düşmanız\" demiyor,millet bize düşman diyor ama o milleti kurtarmak için çabalıyor! Çünkü millet cahil ve senin gibi yalancılara inanıyor ona düşmanlık ediyor! Yaralı bir kedinin yarasını iyileştirmek için elini uzatsan seni tırmalar değil mi,çünkü seni düşman görür ama sen iyilik yapmaya çalışırsın ona düşman değilsindir...anlayışı kıt olanlara duyurulur! Editör lütfen yayınla bunu.
    Cevapla
  • mustafa demir 15 yıl önce Şikayet Et
    . kefereleri kimse sevmez
    Cevapla
  • alper türkoğlu 15 yıl önce Şikayet Et
    atatürk bile kovmuş bunu. chp nasıl bir zihniyete sahip belli değil atatürk bile kovmuş bu inönüyü ama chp hala sahipleniyor o zaman bunlar atatürkü sevmiyorlar atatürk düşmanı cehaplılar ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milli muharip uçak KAAN ikinci kez gökyüzü ile buluştu
'Yasal zorunluluk' diyerek açıkladı! 27 belediyeye kayyum geliyor