Hitler'in arkasındaki Türk!

Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turgut Hitler ve Hitler'i ortaya çıkaran şartlara farklı bir açıdan baktı. İddiaya göre Nazizm'in temelleri İstanbul'da atıldı!

Hitler'in arkasındaki Türk!
Hitler'in arkasındaki Türk!
GİRİŞ 10.05.2005 08:38 GÜNCELLEME 10.05.2005 08:38

Serdar Turgut'un Akşam Gazetesi'ndeki yazısı:

HİTLER'İN ARKASINDA BİR TÜRK VATANDAŞI VARDI

İkinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinin 60'ıncı yıldönümünü kutlama törenleri Moskova'da yapıldığı için günün mana va anlamına uygun bir film seyretmeye karar verdim

Seçtiğim 'Der Untergang' adlı filmde, Hitler'in sığınakta ölümüne kadar geçen son günler anlatılıyordu.

Filmde benim dikkatimi çeken, son yaklaşırken Nazi önde gelenleri ve ailelerinin intihar ederken bile son derece disiplinli ve adeta gizli bir ritüele uygun davranmalarıydı.

Olaylara bizzat şahit olmuş olan Hitler'in sekreterinin yazdıklarına dayanıldığından film son derece gerçekçiydi. Bir belgesel değerindeydi.

İntiharlar sürecinde izlediğim ritüeller bana yeraltı örgütlerini hatırlattı ve bu konuyu irdelemeye başladım.

Uzun yıllardır okumayı ihmal ettiğim bir kitapta aradığım şifreleri buldum.

İsrailli ve Alman araştırıcıların bile, yeni bilgileri öğrendikleri 'Bilinmeyen Hitler' adlı İngilizce'ye de çevrilmiş bu kitapta (yazarı Aytunç Altındal) Hitler ile ilgili son derece ilginç ve hatta tüyler ürpertici gerçekler anlatılıyor.

Hitler'e ve Nazilere iktidar yolunu açan esrarengiz bir okült örgütü var. Bunun adı 'Thule Gesselscahft'.

İstanbul'da kurulan bu gizli örgütün kurucusu bir Türk vatandaşı olan Baron Rudolph Von Sebottendorf'tu.

Aynı zamanda Bektaşi ve Mason olan bu Baron Von Sebottendorf ile ilgili bilgilerin devlet arşivlerinde derin bilgi olarak saklandığı da araştırmacı Altındal tarafından öne sürülüyor.

Ben tarihin gerçekten yazılmamış olduğunu, çünkü bu tür gizli bağlantıların atlanmasının tercih edildiğini düşünürüm. Hitler ile İstanbul'da bir Türk vatandaşı tarafından kurulmuş gizli bir örgütün bağlantısı tarihe tamamen farklı gözlerle bakmamıza yol açacak kadar önemli bir gerçek. Tarih aslında bu tür bağlantılar ve gizli ilişkiler tarafından yazılıyor, ama resmi tarih inceleyicileri bunları gözden kaçırmayı yeğliyorlar.

Onların bu tavrı nedeniyle resmi tarihte birçok açıklanamayan nokta ortada kalıyor.

Araştırmacı Altındal, kitabında Hitler'in aile ağacını çıkarmış ve orada görüyorsunuz ki; Hitler'in anne ve babasını bile keşfedebilmek son derece zor iş. Çünkü gizli örgüt el atmış onun yaşamına ve dünyaya bela getirecek bir lider oluşturmaya başlamış Hitler daha doğmadan önce bile...

Tarihçiler Hitler'in filmde de gösterildiği gibi, o saklanmakta olduğu sığınakta öldüğünü kabul eder. Oysa Sovyetler Birliği yıllar sonra fark etti ki ellerindeki ceset Hitler'e değil, onun dublörü olan Gustav Mahler'e aitti. Hitler o sığınakta değil, 15 yıl kadar sonra ölmüştü. Arada geçen yıllarda neler olduğu, ne tür bağlantılar kurulduğu; bu arada İstanbul'da kurulmuş olan gizli örgütün neler yaptığı gibi konularda, hala daha tatmin edici açıklamalar yok.

Alternatif sorular sormadan, Avrupa medeniyetinin yeraltı örgütlerinin tarihine girmeden bu tür sorulara cevap veremeyiz, tarihi de doğru biçimde yazamayız.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...