Denizanası ısırdı kanseri yendi!

Kanser hastası dalgıç, bir denizanasının saldırısına uğradı. Üzücü olaydan sonra, beklenmedik bir gelişme oldu. Gencin kanserli hücreleri hızla iyileşti. Tıp dünyası şaşkın.

Denizanası ısırdı kanseri yendi!
Denizanası ısırdı kanseri yendi!
GİRİŞ 18.05.2005 10:06 GÜNCELLEME 18.05.2005 10:06

Uzmanlara göre, Els adlı dalgıcı ısıran denizanasının zehri, kanserli hücreyi öldürüyor ve yerine yenisinin oluşmasını sağlıyor. ABD'nin Miami kentinde yaşanan bir olay, tıp dünyasına bomba gibi düştü. Els Buttler adlı 28 yaşındaki ABD'li dalgıç, geçtiğimiz yıl kanser olduğunu öğrendi. Ancak ne olursa olsun normal hayatına devam etme kararı alan Els, deniz altında araştırmalarına devam etti. 5 Mayıs tarihinde, Miami açıklarında araştırma yapan dalgıç Els'e, bir denizanası saldırdı.

1 HAFTA İÇİNDE AYAĞA KALKTI
Arkadaşları tarafından hastaneye kaldırılan Els'in, zehirli bir denizanası tarafından ısırıldığı ortaya çıktı. Yapılan müdahaleler sonucunda, Els 1 hafta içinde ayağa kalktı. Buraya kadar olanlar, birçok dalgıcın başına gelen olayların bir benzeri. Fakat önceki gün yapılan tetkikler sonucunda, Els'in kanserli hücrelerinin büyük bir hızla iyileştiği saptandı. Doktorlar, adeta bir şok yaşıyordu. Miami'de bulunan kanser uzmanları toplandı ve Els'i inceledi.

12 FARKLI DENİZANASI VAR
Uzmanlara göre, denizanasının zehri, kanserli hücreleri öldürüyor. Bu gerçekten yola çıkılarak, kanser hastalığının tedavisi bulunabilir. Els'i ısıran denizanasının türü henüz bilinmiyor. Deniz araştırmacıları, Miami açıklarında 12 denizanası türünün yaşadığını belirtiyor. Şimdi, bu 12 tür denizanası bulunacak ve zehirleri kanserli hayvanlar üzerinde denenecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor