Kurt sürüsünün dizilişindeki ilginç sistem

Kurt sürülerinin zorlu doğa şartlarında yaşamlarını sürdürebilmek için inanılmaz bir sistem içinde çalıştıkları ortaya çıktı.

Kurt sürüsünün dizilişindeki ilginç sistem
Kurt sürüsünün dizilişindeki ilginç sistem
GİRİŞ 20.04.2015 16:03 GÜNCELLEME 20.04.2015 16:05
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Vahşi doğada hayatta kalmak zor. Biz insanlara göre normal olarak karşılanabilecek bazı durumlar, hayvanların hayatta kalabilmeleri için büyük önem taşıyor. Kış aylarında yaşamlarını sürdürebilmek için en büyük mücadeleyi veren canlılardan biri de hiç kuşkusuz ki kurt sürüleri.

Önde sürünün en zayıf, hasta 3 kurdu gider. Pusuda ilk onlar ölecekler. Diğer görevleri de arkadan gelenler için karda ilk yolu onlar açarlar.

DİŞİLER SÜRÜNÜN ORTASINDA İLERLER

Ardından en tecrübeli 5 savaşçı kurt gider. Ortada 11 'dişi kurt' korunma düzeninde yürürler. Dişileri, sürünün arkasından sorumlu 5 deneyimli savaşçı kurt izler.

SÜRÜNÜN LİDERİ ARKAYI KOLLAR

En arkada sürüden mesafeli olarak yürüyen ise sürünün lideridir. O, sürekli olarak sürünün tamamını görmeli, izlemelidir. Herhangi bir saldırı anında lider kendini ön plana atarak savunma durumuna geçer. Kurt sürülerindeki bu inanılmaz hiyararşi bilim adamlarını da şaşkına uğratıyor.

YORUMLAR 58
  • Murat Öğretmen 9 yıl önce Şikayet Et
    Realist arkadaşında dediği gibi bu tür stratejik durumlar bütün hayvanlarda var. Hiçbir canlı başı boş değildir. Bütün canlılar Yüce Rabbimizin kontrolü altındadırlar. Bu sıralama ile hareket etmeleri kurtların zekasıyla değil Allah (C.C.)'ın onlara verdiği içgüdü ile olmaktadır.. ŞAŞILACAK BİR DURUM DEĞİL..
    Cevapla
  • Bilimle alakası yok 9 yıl önce Şikayet Et
    Evrimlerinden önceki halleri daha akıllı...
    Cevapla
  • emre 9 yıl önce Şikayet Et
    Alanım dışı olmasına rağmen az biraz bilgimle bu duruma şaşırmadan bir iki cevap verebiliyorum. Bilim adamları neden şaşırsın arkadaşlar? Hem hangi bilim adamları bunlar. Hayali olmasınlar?
    Cevapla
  • realist 9 yıl önce Şikayet Et
    Böbürlen mek için iyi bir yazı olmaz.bazılarını hoşuna çok girmiştir.Zira tüm hayranların kendilerine göre çeşitli stratejileri vadir bunu veren de ALLAH tir.Ama mesele kurt olunca herkes döktürmüş maşallah.
    Cevapla
  • cihan 9 yıl önce Şikayet Et
    38 senedir bilim adamı olarak çalışıyorum.çok şaşırdım.halada şaşırmaya devam ediyorum.arkadaşlarımda öyle.hepimiz çok şaşırıyoruz.
    Cevapla
  • kartal 9 yıl önce Şikayet Et
    adam bilim adamı diyor. Türkçe öğretmeni veya edebiyatçı değil. En devrik en savruk yazıları yazanlardır. Bilimciler doktorlar. Vanlı sen uzaya üs kuran teknolojinin kullanıldığı bu zamanda kelimenin büyük ünlü uyumuna uyup uymadığını bulmaya çalışanlardansın galiba. Merak ettim de ünlü uyumuna uyan kelimeler ve uymayan kelimeler şeklinde koleksiyon yapıyor musun :)
    Cevapla
  • kerim 9 yıl önce Şikayet Et
    Van'lı kardeş Cihan'ın yazım kurallarında yaptığı hataları eleştirmiş ve şaşırmış. Bunu yaparken kendisi de birçok yazım kuralı hatası yapmış. Ben de buna çok şaşırdım.
    Cevapla
  • Vanlı 9 yıl önce Şikayet Et
    Bende sizin Yazım Kurallarını "Türkçe yazım kuralları" bu denli hunharca kullanmanıza çok şaşırdım. 38 Yıllık bir "Bilim Adamı"'na yakışmayacak kadar kuralsız bir yazı.:-)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...
Başkanlık koltuğunu oturan Nisa'dan 'başıboş köpekleri toplayın' talimatı