Yargıda Birlik Platformu dernek oldu

Yargı mensuplarınıYargı mensuplarını bir araya getiren Yargıda Birlik Platformu, dernekleşerek tüzel kişilik kazandı.

Yargıda Birlik Platformu dernek oldu
Yargıda Birlik Platformu dernek oldu
GİRİŞ 27.03.2015 17:24 GÜNCELLEME 27.03.2015 17:24

Ankara Başsavcı Vekili İlhan Ayaz, derneğin kuruluşu dolayısıyla düzenlenen törende, Yargıda Birlik Platformunun uzun vadeli hedefler belirlediğini ve tüzel kişilik kazanarak dernekleştiğini belirtti.

"Bugün ülkemiz ve yargı camiası için tarihi bir gündür" diyen Ayaz, amaçlarının yargıda güveni yeniden tesis etmek olduğunu söyledi.

Ayaz, platformun yargı mensuplarının özlük haklarının iyileştirilmesi ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) yeniden yapılandırılmasındaki katkısının büyük olduğunu vurguladı.

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

Derneğin kuruluş felsefesinde yer alan birlik ruhunun sürekli korunacağının altını çizen Ayaz, şöyle devam etti:

"Unutmamak gerekir ki bağımsızlık ve tarafsızlık ancak hesap verebilirlik mekanizmalarıyla demokrasiye uygun bir hüviyet kazanmaktadır. Derneğimiz yapılanmasında olduğu gibi amaç ve faaliyetlerinin her alanına bu açıklık ve şeffaflık yansımıştır. Yönetim ve deneyim mekanizmaları da bu ilke çerçevesinde teşekkül etmiştir. Biliyoruz ki yargının sorunları çoktur ve yolumuz uzundur. Ancak geldiğimiz süreç göstermiştir ki birlik ve beraberliğimiz sayesinde her türlü sorunun üstesinden gelebiliriz."

Ayaz, derneğin geçici yönetim kurulu üyelerinin isimlerini şöyle sıraladı: "Ayhan Akyürek, İlhan Ayaz, Ali Çalık, Şerafettin Elmacı, Cafer Ergen, Mehmet Gökpınar, Musa Heybet, Birol Kırmaz, Harun Kodalak, Abbas Özden, Gürsel Özkan, Erhan Özkaya, Hakan Pektaş, Fethi Sayın, Hakan Yüksel."

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ VURGUSU

Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Birol Kırmaz da AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk yargısı için çok önemli bir gün yaşadıklarını dile getirerek, "Zira hayata farklı pencerelerden bakan ve hukukun üstünlüğüne inanan yargı mensupları bir araya geldiler ve bir ebru projesi oluşturdular" dedi.

Ebru projesinin, adaletin terazisinde gerçekleştiğini belirten Kırmaz, hukukun üstünlüğüne inanan yargı mensupları olarak, 1 yıllık projenin sonunda dernekleşip tüzel kişilik kazandıklarını kaydetti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Konya Büyükşehir ve Karatay Belediyesi’nden tarihi proje
İYİ Parti'nin İBB adayı Kavuncu CHP-DEM ittifakına değindi ve asıl amaçlarını açıkladı...