Erdoğan: Küfür edecek kadar alçaktırlar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mersin yolunda uğradığı Adana'da konuştu. 'Dik dur eğilme Adana seninle' sloganlarıyla karşılanan başbakan Erdoğan coşkulu bir kalabalığa seslendi. Erdoğan Adanalılar'dan ilk dersi seçimde vermelerini istedi.

GİRİŞ 09.06.2013 12:24 GÜNCELLEME 09.06.2013 15:26
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Başbakan Erdoğan eşi Emine Erdoğan ve heyetiyle birlikte Adana havaalanına indi. Erdoğan kendisini karşılayan binlerce kişiyi selamladıktan sonra bir konuşma yaptı. 

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları...

Erdoğan'ın konuşmasını sık sık 'dik dur eğilme Adana seninle' sloganları kesti. 

BU CAN BU TENDE OLDUĞU MÜDDETÇE...

Tüm Türkiye'yi kucakladıklarını ve 76 milyonun partisi olduklarını söyleyen Erdoğan, "Siz bizimle yürüdüğünüz müddetçe milletin rotasında dimdik bir AK Parti iktidarı vardır. Bu can bu tende olduğu sürece Allah'ın izniyle hiçbirşeyden yılmaz. Bizim bu dünyada sadece Rabbimize bir can borcumuz var kimseye değil. Biz bu milletin hizmetkarıyız dedik ve hizmetlerimizi 76 milyona verdik. Hiçbir zaman yüzde 50'nin partisi değil 76 milyonun partisi olduk. Siz bize hangi rotayı çizdiyseniz biz o rotada yürüdük ve yürümeye devam edeceğiz" diye konuştu. 

KÜFÜR EDECEK KADAR ALÇAKTIRLAR

Erdoğan, "Siz dimdik durun. Dik durun dikleşmeyin. Biz o birkaç çapulcunun yaptıklarını yapmayız. Onlar yakarlar, onlar yıkarlar çapulcunun tanımı budur zaten. Onlar kamunun mallarını yakıp yıkarlar. Sivil vatandaşın, esnafın dükkanlarını tarumar ederler. Onlar sivil vatandaşın araçlarını da yakarlar, yıkarlar. Onlar bu ülkenin başbakanına küfredecek kadar alçaktırlar. Eğer inancınıza güveniyorsanız inanç özgürlüğünden korkmayın. Bu olayların çevrecilikle alakası yok. Bu ülkede 10 yıl içinde 2 milyon 800 bin fidan diken iktidara kimse çevrecilik dersi veremez. Bunların yüzde 95'i bu olaylar çıkana kadar gezi parkı nerede diye sorun yerini bilmezler. Ben orada doğdum büyüdüm. Birlik ve beraberliğinize teşekkür ediyorum" dedi. 

BU ÜLKEDE ÇEVRECİ BİR BAŞBAKAN VAR

Erdoğan, "Eğer fikrinize güveniyorsanız fikir özgürlüğünden korkmayın. Söyleyeceğiniz bir şey varsa eğer çevreciyseniz bu ülkede çevreci bir başbakan var gelirsiniz başbakanla bunu görüşürsünüz" dedi. 

İLK DERSİ SANDIKTA VERİN

Sandıkta ders verileceğini ifade eden Erdoğan, "Sizden bir ricam var. İlk dersi demokratik yollarla 7 ay sonra sandıkta vermenizi istiyorum. Bu ülkede çok eşyler saptırıldı. 2014 mart'ı çok şeyler değişecek. Bu çevreci geçinenler Türkiye'de hiçbir yatırım yapılmasını istemezler. Bunlara sorun mensubu olduğunuz parti bu ülkede kaç ağaç dikti hangi yatırı mı yaptı? Ayrılık tohumları ekmeye çalışanlara fırsat vermeyin. Sizden şunu istiyorum kapı kapı dolaşıp anlatacağız. Gençlerden özel destek, ana kademeden özel destek istiyorum" diye konuştu. 

POLİSİMİZİ BUNLARA YEDİRTMEYİZ

'Polis, meydanları anarşistlere mi bıracaktı' diyen Erdoğan, "Bu ülkede hedefler saptırıldı. Anamuhalefetin haddini bilmez başbakanı çıkıyor benim polisime saldırıyor. Benim polisime hakaret ediyor. Bu polis kimin polisi. Bu polis bu milletin polisi... Bir başkomiserimizi şehit ettiler. Ahlaki değerlerden nasibini alamayanlar tirit atıyorlar. Hatay'da ölen genç için intikamın alındı diyorlar. Bunlar haddini aşmış siyasi parti. Biz bunlara aldırmayız, polisimizi de bunlara yedirtmeyiz! Polis, meydanları anarşistlere mi bırakacaktı" ifadelerini kullandı. 

ADANA'YA DEV MİTİNG İÇİN GELECEĞİM

Yeniden Adana'ya geleceğini söyleyen Erdoğan, "Sizlere daha sonra tekrar geleceğim. Adana'da dev Adana mitingimizi yapmak üzere geleceğim. Bu yoldan geçerken bir selamlamaydı. Birliğiniz ve beraberliğiniz daim olsun" dedi. 

Başbakan Erdoğan yaptığı önemli konuşma sonrası Mersin'e hareket etti. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 26
  • Yunus Gültürk 10 yıl önce Şikayet Et
    Burs ve Sosyal Yardımları Kesilsin. Sayın Yetkililer, Bu gezi parkı eylermlerine katılan öğrenci kesiminin kesin tespiti halinde anında bursları kesilmeli, yurtlarda kalanların o yurtlardan çıkarılmaları, sosyal yardımlaşmadan yararlananların bu yardımlardan anında saf dışı bırakılmaları gerekir. Çünkü bu devletin nimetlerinden yararlanıp bu devlete kafa tutup isyan bayrağı açanların bu tür yardımları almaya hiçmi hiç hakkı yok. Bunlara verilmiş en büyük ceza bu olacaktır.
    Cevapla
  • kazımm 10 yıl önce Şikayet Et
    bugün millet gerçek uyanışı gördü.... bu zamana kadar her yerde horlandı ülkem müslümanları. kendini muhafazakar gören yurttaşım her daim hor görüldü dışlandı. Hiçbir zaman bu milletin gerçek sakinlerini sokaklarda görmedi insanlar. Hakkı yendi taşkınlık yapmadı, diplamasını vermediler oturdu ağladı, okullara sokmadılar, başında ki başörtüsünü çekiştirdiler ALLAH'a havale etti. Üniversitede okuyamasınlar diye türlü oyunlar oynadılar, yobaz dediler, örümcek kafalılar dediler, yine yine duymazdan geldi bu insanlar. Çünkü şikayet edecekleri, haksızlığa uğradıklarını söyleyecekleri birilerini bulamadılar. Ama şimdi sizi temin ederim bu insanlar, başbakanı canları pahasına korur, onun kılına zara gelmesine müsade etmezler. bu insanların canına tak ettirmeyin, bu insanlar geçmişi unutmadı. sizin yaptıklarınızı size yapmayaklarını 10 senedir gösteriyor bu insanlar. Yoksa yemin ederim o selin karşısında kimse duramaz...
    Cevapla
  • mubinkoçal 10 yıl önce Şikayet Et
    taşımak. otobuslerle adam taşınıyormuş ama anlamadığım erdoğan her vilayete gitse aynı kalabalığı topluyor bu kadar insanı taşımak için otobuslerı nerde buluyor turkiyenın otobusleri yetmez
    Cevapla
  • Mustafa Kemal 10 yıl önce Şikayet Et
    keşke bunları duyabilseydik. Demokrasiye, çoğulculuğa ve hukukun üstünlüğüne inanan ve bu yolda daha fazla mesafe kat etme azminde olan Türkiye'de, pek çok farklı düşüncenin, bakış açısının olması, önemli konularda farklı yorumların, yaklaşımların, görüşlerin ortaya çıkması gayet tabidir. Bu, demokratik bir toplumun en büyük zenginliğidir. Esas önemli olan medeni bir şekilde tartışabilmektir: diyaloga açık olmak, farklı görüşlere kulak verebilmektir. Demokratik bir toplumda, tepkiler istismara mahal vermeyecek şekilde, kurallara uyarak, sağduyu ve sükunet ile verilebilmeli; buna mukabil, yönetenler de, farklı düşüncelere ve kaygılara kulak vermek için daha çok çaba sarf etmelidir.
    Cevapla
  • mrdirenis 10 yıl önce Şikayet Et
    fanatiklik. Bu olaylar tayyibi dahada büyyüttü bir siyasi görüşümün olmamasıyla beraber bu olaylardan sonra tayyibe bir sempatim olmaya başladı chp hep aldandı aldanmaya devam edecekler..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Apple yeni cihazlarını tanıttı! Sürpriz indirim kararı: Giriş seviyesi 15 bin 999'a düştü
H.K.G. davasında sürpriz gelişme... O avukat azledildi