Sözcü gazetesinin bir yalanı daha ortaya çıktı

Dışişleri Bakanlığı, Sözcü gazetesinin bir haberini yalanladı. Daha önce sayısız yalan habere imza atan Sözcü'nün bugün çıkan sayısında ‘Bakan oğlu fakirlik bursuyla okuyor' başlığıyla yayımlanan haberi de yalan çıktı. TED Koleji de yaptıgı açıklamada haberin asılsız olduğunu söyledi.

Sözcü gazetesinin bir yalanı daha ortaya çıktı
Sözcü gazetesinin bir yalanı daha ortaya çıktı
GİRİŞ 11.07.2013 10:16 GÜNCELLEME 11.07.2013 18:22
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Ömer Süt'ün haberi…

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Türk Eğitim Derneği Ankara Koleji'nden okuyan oğlu Mehmet Davutoğlu okuduğu okuldan fakirlik bursu alarak oğul Davutoğlu'nun yemek, servis, eğitim, kitap, kırtasiye ve tüm ihtiyaçlarının okuldan karşılandığı iddia edildi. Ancak bu iddialara cevap hiç gecikmedi.

Yapılan açıklamada "Mehmet Davutoğlu 4 yıldır aynı okula devam etmektedir ve okulca belirlenen ücreti düzenli olarak Sayın Bakan tarafından ödenmiştir. Bugüne kadar hiç bir şekilde bir burs talebi olmamıştır ya da burs almamıştır. Bu durum gelecek eğitim-öğretim yılı için de aynen geçerlidir." denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: 

"Okul yönetimi, her hangi bir burs talebi olmamasına rağmen, Mehmet Davutoğlu'nun gösterdiği başarı sebebiyle burs almaya hak kazandığını bildirmiş, ancak bunun için gelir seviyesi ile ilgili bir şarttan bahsetmemiştir. Bu konuda okul tarafından nihai bir bildirimde ya da aile tarafından kabulde de bulunulmamıştır. Haberde adı geçen bursun kullanımı söz konusu değildir. Mehmet Davutoğlu'nun 2013-2014 eğitim-öğretim yılı için de okul kaydı henüz yenilenmemiştir.

Sayın Bakan'ın ikisi yüksek lisansta olmak üzere dört çocuğu eğitim görmektedir. Sayın Davutoğlu, bugüne kadar hiç bir çocuğu için hiç bir dönemde hiç bir şekilde eğitim yardımı ya da burs talep etmemiş, böyle bir başvuruda bulunmamıştır."

TED'DEN BEKLENEN AÇIKLAMA

Haberle ilgili olarak görüştüğümüz Türk Eğitim Derneği yetkilileri ise, konuyla ilgili olarak araştırmanın devam ettiğini, gerekli açıklamayı gün içerisinde yapacaklarının altını çizdi. Öğleden sonra yapılan açıklamada Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun oğlu Mehmet Davutoğlu'nun ögrenim hayatı boyunca eğitim ücretinin yatırıldığını belirtirken, yatırılan paranın da makbuzlarını internet sitesine koydu.

HABERİ TARAF GAZETESİ DE SERVİS ETTİ

Bahsi geçen haberi Taraf gazetesi de bugün okuyucuları aktardı. Ancak Taraf, olayı geniş bir şekilde  ele alırken iddiaları hem TED Koleji yetkililerine sordu hem de Bakan Davutoğlu'nun bu bursu reddettiğini yazdı.  

omer.sut@haber7.com

Haber7

YORUMLAR 74
  • sadettin 10 yıl önce Şikayet Et
    bunların hayatı yalan.... yalan dünyanın peşine takılmışlar kendilerini uçurumlara sürüklemişler. gerçek dünyadan haberleri olmadıkları için bu yaptıkları normal.
    Cevapla
  • hüseyin 10 yıl önce Şikayet Et
    kimin sözcüsü.... Adı üstünde,sözcü.Kimin sözcüsü; yalancıların ihanet edenlerin,aymazların,İslam düşmanlarının,ahlaksızların,Patronların,kan emici sülüklerin,kul hakkı yiyenlerin,devlet malına zarar verenlerin,ortalığı kırıp döken ve yakıp yıkanların sözcüsü.kendine yakışan haberi yapmış.şaşırmadım doğrusu.Ama yalancının mumu yatsıya kadar bile sürmüyor.Utanmaz ahlaksızlar...
    Cevapla
  • Serdar Biricik 10 yıl önce Şikayet Et
    cam silme bezi. Bazı arkadaşların yorumlarına baktım.. haklı olarak bu gazeteye kızıyorlar.. Kızmayınız arkadaşlar bu gazeteyi ciddiye alıp, alanların kul hakkından falan bahsetmişsiniz. çok iyi niyetlisiniz arkadaşlar.. çok iyi niyetli... O bir gazete değil o Ergenekon terör örgütünün bildiri kağıdı.. habercilerini tanırım.. hepsi masada otururlar.. birbirleriyle sohbet ederken aaaa bu iyi bir haber olabilir haaa.. deyip haber uyduran kafalarla dolu.. Ben hiçbir zaman almıyorum ama , evimin yakınında ki gazete bayiinden cam silmek için alıyorum.. Sİze tavsiyem.. satın almadan, mümkünse bir yerlerden bulup cam silmeden önce biraz okumanız.. inanın çok gülecekseniz
    Cevapla
  • hikmet yarıcı 10 yıl önce Şikayet Et
    yalancıları karşı allahın uyarısı. Yâ eyyuhâllezîne âmenû in câekum fâsikun bi nebein fe tebeyyenû en tusîbû kavmen bi cehâletin fe tusbihû alâ mâ fealtum nâdimîn(nâdimîne.Ey âmenû olanlar! Eğer bir fasık size bir haber getirirse, o zaman araştırın. Yoksa cahillikle bir kavme kötülük edersiniz de sonra yaptığınız şeye pişman olursunuz.
    Cevapla
  • oğuzhan 10 yıl önce Şikayet Et
    BU GAZETEYİ OKUYANA. allah akıl fikir versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleymancıların hedefindeki Denizolgun kendisini bakanlıkta tehdit eden kişiyi ifşa etti!
Türkiye'deki banka kartlarının sayısı nüfusun 5 katına çıktı