Kamuda başörtüsü yasağı kaldırıldı

Başbakan Erdoğan tarafından açıklanan paketten, kamuda kılık kıyafete özgürlük geldi. Kamuda başörtüsü yasağı tamamen kaldırılırken, uygulama kapsamına TSK personeli ile hakim ve savcılar alınmadı.

GİRİŞ 30.09.2013 12:03 GÜNCELLEME 30.09.2013 13:48
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Kılık kıyafet yönetmeliğinin değiştirilerek, kamu kurumlarında başörtüsü yasağının kaldırılacağını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik, kadın ve erkekler için kısıtlayıcı hükümler içeriyordu. Bu kısıtlamalar, çalışma hakkını, din ve vicdan özgürlüğünü ihlal ediyor, ayrımcılık içeriyordu. Yönetmeliğin 5'inci maddesinde değişiklik yaparak, kadın çalışanların giyimleri üzerindeki ayrımcı ihlalleri kaldırıyoruz.

Resmi elbise giymek zorunda olan, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarını, emniyet mensuplarını, yargıda hakim ve savcıları bunun dışında tutuyoruz."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 58
  • sümbül nil 10 yıl önce Şikayet Et
    çoook harika. sırf bu başörtüsü yasağını kaldırdı diye oyumu ömür boyu AK partiye veririm.sonunda çektiğimiz sıkıntılar sona erdi.itilip kakılmak hakaret görmek yok.çok şükür.
    Cevapla
  • kerem erkan 10 yıl önce Şikayet Et
    olması gereken oldu. olması gereken oldu
    Cevapla
  • hasan yılmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    artık türbanlı bayanların. akp ye oy verme zorunluluğu kalmamıştır
    Cevapla
  • hasan yılmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    tsk ile hakimler,polisler neden yok. başörtüsü var çarşaf yok mu
    Cevapla
  • aygün çoksever 10 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel. yıllardır halkı kandırarak oy toplayanların meydanlarda esipte seçildikten sonra uğraşmadığı bu dönem olmadı siz birdaha oy verin yapacağız diyenlerin yapamadığını sayın başbakan nasıl da yapı verdi ondan ALLAH razı olsun sizler bekleyin ki daha neler göreceksiniz bu ülkede daha çok güzel şeyler olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Mehmet Şimşek duyurdu! 2020'den bu yana bir ilk! En düşük seviyeyi gördü
Bu şifreleri kullanıyorsanız hemen değiştirin! İşte en çok kullanılan o şifreler...