Başörtülü vekile destek yüzde kaç çıktı?

MAK Danışmanlık'ın Türkiye genelinde yaptığı ankete göre halkın yüzde 72'si başörtülü milletvekili olmasını destekliyor. Başörtülü memura verilen destek ise yüzde 74

Başörtülü vekile destek yüzde kaç çıktı?
Başörtülü vekile destek yüzde kaç çıktı?
GİRİŞ 31.10.2013 06:52 GÜNCELLEME 31.10.2013 06:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Siyaset başörtülü milletvekili tartışmasına kilitlenirken MAK Danışmanlık tarafından yapılan anket halkın yüzde 72'sinin başörtülü milletvekilini desteklediğini ortaya koydu.

MAK Danışmanlık'ın Türkiye genelinde 21 bin 600 kişiyle yaptığı ankette, deneklere kamuda ve TBMM'de başörtüsü serbestliğine ilişkin görüşleri soruldu. 'TBMM'de başörtülü milletvekili olmalı mıdır?' sorusuna ankete katılanların yüzde 72'si 'evet', yüzde 19 'hayır' cevabı verdi. Yüzde 9'luk bir kesim kararsız olduğunu ifade etti.

'Demokratikleşme paketiyle kamu kurumlarında kamu kurumlarında başörtüsünün serbest olmasını olumlu buluyor musunuz?" sorusuna ise ankete katılanların yüzde 74'ü 'evet', yüzde 16'sı 'hayır' yanıtını verdi. Yüzde 10'luk kesim bu konuda kararsız olduğunu belirtti.

Ankette "Hükümetin özel dershaneleri kapatma kararını nasıl yorumluyorsunuz?" sorusuna yüzde 22 "Kesinlikle yanlış buluyorum, kapatılmamalıdır" yanıtını verdi. Yüzde 48'lik kesimden ise "Bir program dahilinde (zamanla, eğitimde bir boşluk oluşmadan gerekli düzenlemeler yapılarak) kapatılabilir" görüşü geldi. Ankete katılanların yüzde 21'i 'kapatılmalıdır' derken, yüzde 9'u kararsız olduğunu dile getirdi.

YORUMLAR 1
  • Hürriyetçi 10 yıl önce Şikayet Et
    Aklıma takılan. Aklıma takıldı, bilen varsa cevaplasın: Dinim emrediyor diyerek başörtüsü takarak meclise gelecek milletvekillerimizin durumu caiz midir? Yani İslam inancında kadın çalışabilir mi? Hele hele hacı olmuş bir kadın çalışabilir mi? İkinci sorum : Müslümanız diye başörtüsüne gösterdiğimiz hassasiyeti, yarın yahudi inancında bir vekil meclise başında "kipa" ile girmeye çalıştığında da gösterebilecek miyiz? Yada hristiyan bir vekil haç ile meclise girmeye çalışırsa?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor