Genelkurmay BDP'li vekilden özür diledi

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Genelkurmay Başkanlığı'nın kendisinden özür dilediğini açıkladı.

Genelkurmay BDP'li vekilden özür diledi
Genelkurmay BDP'li vekilden özür diledi
GİRİŞ 01.11.2013 15:46 GÜNCELLEME 02.11.2013 10:03
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan ve bir erin Şırnak'ın Cizre İlçesinde, Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi üyeleri tarafından bıçaklanmasıyla ilgili duyuru ile ilgili Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği'nden Tuğgeneral Metin Özbek'in kendisini aradığını söyleyen Hasip Kaplan, "Genelkurmay'ın internet sitesinde Cizre'de bir askerin yaralanmasıyla ilgili haber nedeniyle bir yanlışlık olduğunu ve olay nedeniyle ve internette yer alışı nedeniyle özür dilediklerini, bu haberi düzelteceklerini tarafımıza bildirdiler" diye konuştu.

BİR İLK

İlk defa Genelkurmay'dan böyle bir telefon aldıklarını belirten Kaplan, "2007'den beri Meclis'teyiz Genelkurmay'dan ilk kez böyle bir telefon görüşmesi oluyor. Doğru bir yaklaşım ve bilgilendirmelerin yanlışlıkları, anlaşmazlıkları çözeceği konusunda son derece önemli olduğunu ifade ediyoruz. Geldiğimiz noktada Genelkurmay'ın bu yaklaşım ve diyalog ve üslubunu çözüm sürecinde hükümetten de bekliyoruz. Çözüm sürecini zora sokan değil, süreci rahatlatan bir yaklaşım içine girmeleri gerektiğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

SİTEDEN KALDIRILDI

Olumsuz ifadelerin internet sitesinden kaldırıldığını beyan eden Kaplan, "Cizre'de izinli bir erin bıçaklanması olayında orada ‘terör örgütüne müzahir bir partiden' ifadesi geçmişti. Ben buna sosyal medyada talihsiz bir açıklama olduğu şeklinde cevap vermiştim. Bunun üzerine biraz önce internet sitesinden kaldırıldığını gördüm. Direk beni meclis telefonumdan aradılar, olay çünkü benim ilimde gerçekleşti. Olumsuz ibareler kaldırıldı. Özellikle 460 subayı cezaevinde olan Genelkurmay Başkanlığının bu dili kullanırken çok daha dikkatli olması yönünde bir tepkim olmuştu, onun üzerine beni aradılar ve düzelttiler. Bu bizim partimizle alakası olmayan bir durumdu. Cizre büyük bir şehir, O mahallede zaman zaman lokal olaylar oluyor" ifadelerini kullandı.

İŞTE DEĞİŞTİRİLEN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki haber ise şu şekilde değiştirildi:

"70'inci Mekanize Piyade Tugay 4'üncü Hudut Alayının Nusaybin'de konuşlu Hudut Tabur Komutanlığında görevli bir er, kanuni izinli olarak bulunduğu Şırnak'ın Cizre İlçesinde, Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi üyeleri tarafından bıçaklanmıştır. Olayı müteakip er, Cizre Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Hayati tehlikesi bulunmamaktadır."

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 9
  • İskender Melekli 10 yıl önce Şikayet Et
    ASLINDA DOĞRU İFADE EDİLEN GERÇEK DEĞİŞTİRİLMİŞTİR.. Kamuoyu tarafından iyi bilinmektedir ki BDP terör örgütünün siyasi ayağıdır.Genelkurmayın bunları bu şekil görmemesi düşündürücüdür.
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. yanlış yaptımı özür dilemek bir erdemdir .. genel kurmay başkanlığı egerki bir yanlış bilğilendirme yapmış ise fark edipde düzeltmek için gereğini yapması kadar güzel bir davranış olabilirmi . hata insanlara mahsustur.., genel kurmayın yaptığı erdemli duruşun karşılığında aynı erdemli duruşu yanlış yapanlardanda bekliyorum .. eyerki bu beyanlar doğru ise gercekden ülkemizde güzel şeyler oldugunun ispatıdır.. genel kurmay başkanlığımızın bu davranışından bazılarının rahatsız olması ve yıpratma calışmalarına girmeside kacınılmazdır ..
    Cevapla
  • ibrahim 10 yıl önce Şikayet Et
    terörist bdp gençlik kolları askeri yanlarına çağırıp bıçaklamışlar . teröristten ve onu savunanlardan özür dilenmez.dilersen birgün sen teröristsin diyene cevap veremezsin
    Cevapla
  • asabi_adam 10 yıl önce Şikayet Et
    bunda sakınca yok.. Sonuçta seçilmiş milletvekili. Temsil misyonu vardır. Demokrasinin gereği budur. Genelkurmay doğru olanı yapmıştır.
    Cevapla
  • POSTAL 10 yıl önce Şikayet Et
    Necdet Efendi ayakkabisini da cilalyip parlatsin!. Basindaki once Bush, simdi de Obama'ninkini her yil 2 defa Beyaz Saray'a umreye gidip parlatiyor nasil olsa!Imam-Cemaat!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
3. Dünya savaşı çıkarsa müttefikimiz kim olsun? İşte dikkat çeken Türkiye detayı...
Togg, SsangYong ve BMW X1'e fark attı