Erdoğan'a çok ağır sözler: Dinin yarısı...

MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, "Binbir surat", "Dinin yarısı insaf diğer yarısı da sende yok", "Siyaset soykaları" sözleriyle eleştirdi.

Erdoğan'a çok ağır sözler: Dinin yarısı...
Erdoğan'a çok ağır sözler: Dinin yarısı...
GİRİŞ 01.11.2013 16:59 GÜNCELLEME 01.11.2013 17:06
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında dört milletvekilinin TBMM'ye başörtüsü ile girmesinin sevindirici olduğunu belirterek, protez bacağına rağmen etek giymek zorunda kalan CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey için içtüzükte pantolon düzenlemesi yapılmasını istedi. 

"KADINLARIN VARLIĞINI HİSSEDELİM"

MHP Grup Başkanvekili Vural, Meclis'te başörtüsüne destek verirken kadının ülke genelindeki konumunun da sorgulanması gerektiğini dikkat çekti. Vural, Dünya Ekonomik Forumu'nun raporuna göre Türkiye'nin kadın hakları ve uygulamalar bakımından 136 ülke arasında 120'inci sırada olduğunu, 2006 yılında 105'inci sırada bulunduğunu, ekonomiye katılım ve fırsat eşitliğinde 127, işgücüne katılımda 121'inci ücret eşitsizliğinde 79'uncu, politik güç bakımından 103'üncü sırada olduğunu anlattı. Vural, "Kılık kıyafeti siyaset aracı yapmak yerine kadınların varlığını hissedelim. Başörtüsü tartışması ekseninden politika oluşturmak isteyenler, kadınların içinde yaşadığı bu ortam üzerinden çözüm üretseler çok daha iyi olacak" dedi.

"BİNBİR SURAT ERDOĞAN"

Başbakan Erdoğan'nın İzmir ve Kuşadası'nda yaptığı konuşmalarda seçmene aba altıdan sopa gösterdiğini öne süren Vural, "Kalkmış 'Biz hizmet edelim kendimizi anlatalım. Vatandaş oyunu istediği yere versin' diyor. Kemal Unakıtan İzmir'de 'oy verirseniz size hizmet gelir' diye tehdit etti. Milleti tehdit eden sizsiniz. İktisat Kongresi'nin açılış konuşmasında 'Tüketim duygusu bizim içimizi acıtıyor' diyor. Diğer taraftan AVM açıyor. Bu halkı üretmeden tüketmeye alıştırdın, diğer taraftan 'Somali, Myanmar' diyorsun. Bunu gören de garip gureba babası sanacak. Bir yandan oda başına 7 bin dolar olan otelin sahibi ile iftihar ettiğini söylüyor, diğer taraftan Somali ve Myanmar'a ilgi gösterilmeden lüks tüketime girilmesini eleştiriyor. Hangi Erdoğan doğru? Piyasada çok Erdoğan dolaşıyor. Hangisine inanacağız ? Salla babam salla. Kimsede de kalkıp 'binbir surat Erdoğan' programı yapma cesareti gösteremiyor. Bunun reytingi olur. Yalan dizisi olur" diye konuştu.

"DİNİN YARISI İNSAF DİĞER YARISI DA SENDE YOK"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan'ın teşkilatına yönelik konuşmasında "Karalamaya ihtiyaç yok. Biz yaptıklarımızı anlatalım. Dilimiz hep yapıcı oldu" dediğini hatırlatarak, "İnandınız mı? Ey milletim inandınız mı ya! Bu söylediğine kendisi de inanmıyor, promterden okuduğu için böyle. Aynı konuşmada bizlere demediğini bırakmıyor, 'küfürbaz MHP, Türkçe'nin güzelliğinden yoksun MHP.' Husumet, ötekileştirme, gerilim siyaseti oluşturan kendileri. Şimdi kalkmış bizi kötülüyor. Dinin yarısı insaf, diğer yarısı da sende yok zaten" dedi.

"SİYASET SOYKALARI"

MHP Grup Başkanvekili Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için hazırladığı "Argo Terimler Sözlüğü"nün üçüncü baskısını yaptığını belirterek, şöyle konuştu:

"Ananı al git diyen sensin, ülkücüleri hayvana benzeten sensin. Bu milletin adına dil uzatan sensin, 'bunların kafası basmaz' diyen, şehide 'kelle' diyen sensin. Sunucuyu 'bana küfrettirmeyin' diye azarlayan sensin, kalkmış bize 'küfürbaz' diyor. Senin yüreğin varsa burada kullandığın sözleri açıkla. (Başbakan'ın bir açılışta "bana küfrettirmeyin' dediği videoyu IPad'inden göstererek). Gezi Parkı'na sahip çıkanları, evinde tencere tava çalanları terörist ilan eden sensin. İzmir'e gavurluk sıfatını layık gören sensin. Dili bir karış, kibir her türlü, tepeden bakıyor, sonra "ötekileştirmedik' diyor. Ayyaş, alkolik diye ayıran sen değil misin? Başbakan'a her konuşmasında yeni Erdoğanlar eklemek suretiyle bizi yalancı çıkarmadığı için teşekkür ediyoruz. Siyaset soykalarına millet olarak sandıkta cevap vereceğiz."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 9
  • ahmet dinç 10 yıl önce Şikayet Et
    SİZİ BİLİYORUZ. Kadınların varlığını hissedelim diyorsunuz,biliyoruz siz kadınların varlığını zevk toplantılarınızda çok iyi müşahade ediyordunuz kamera görüntüleriniz hala akıllarda,tutmuşta laf atarmış insanın dinine imanına kendi bataklığın içinde milletin eteğinin çamuru gözüne batıyor.hep meclisteydiniz yıllardır kim kapattı ağzınızı CHP hep meclisteydi korudu bu kendi yasakladıklarını , o zamanlar neredeydiniz CHP nin dinini imanını niye sorgulamadınız yoksa Chp müslüman insanlardan oluşmuyormu yada islamın tek bayrağı ak partimi ki onun müslümanlığına ölçü aranıyor önce kendi mücadelenizi bir gözden geçirin derim sonra etrafınıza tükürük fışkırtın
    Cevapla
  • Cafer UÇA 10 yıl önce Şikayet Et
    Sayın VUAR...! Atatürk ilke ve devrim yasalarının, Türk İslam tarihi, inancı ve yaşam kültürünü yok eden yasalardır. BU YASALARI SAVUNACAKSINIZ sonrada TÜRK İSLAM MİLLİYETÇİSİYİZ DİYECEKSİNİZ. HADİ CANIM SENDE.. Bizim prensiplerimiz: Gökten indiği sanılan kitapların doğmalarıyla asla bir tutulamaz. Biz, ilhamlarımızı gökten ve gaipten değil. Doğrudan doğruya yaşamdan alırız diyerek. Her türlü düşünce ve inanışın üzerinde gördüğünüz. TC Kuruluş ilke ve devrim yasalarına veya başka bir değimle, Atatürk ilke inkılâp yasaları olarak kabullenen bunun da İslamiyet öncesi Şaman inancını TURANCILIĞI içinde barındıran bu Atatürk Milliyetçiliği’ni korumak ve de yaşatmak, üstelik Anayasamızın değiştirilemez denilen maddesi haline getirip. Anıtkabiri ve heykelleri kutsal mekân haline getiren sizler. Her fırsatta sözde sizlerin değimi ile Anıtkabir’e atanın huzuruna “huzura çıkma bir makam veya mevkideki kişinin yanın gitmektir” çıkıp mozoleye, heykellere çelenk sunmak “arz etmek” ve ant içmeği Müslümanlık olarak halka dayatanlar. BUNU MÜSLÜMANLIK İÇİN Mİ YAPIYORSUNUZ? BUMU MÜSLÜMANLIK?
    Cevapla
  • metin akdağ 10 yıl önce Şikayet Et
    OKTAY VURRR- ALLL!!!. OKTAY EFENDİ!! SENİN NASIL BİRİ OLDUĞUN soy adında ŞİFRELENMİŞ!!! VURRR-ALLL!!! Evet aynen soy adın gibi VURUP ALIYOSUNUZ! Sizin kadınlara ne kadar önem ve değer (!) verdiğiniz, üç yıl önce istifa eden genel başkan yardımcılarınızın kasetlerinde gizlidir... Sizin ne mal olduğunuzu bu millet çok iyi bilir...
    Cevapla
  • Selim Can 10 yıl önce Şikayet Et
    Yahu Senin Başka İşin Yok mu?. Yahu senin başka işin yok mu? Sürekli Sayın Başbakana dil uzatıyorsun. O sana cevap bile vermiyor sürekli çelme atmaya çalışıyorsun. Derdiniz nedir? %50 nin seçtiği bir Başbakanla ne hakla böyle konuşabilirsin? Söylediklerinle Sayın başbakanın hiç bir alakası yok. Nerden uyduruyorsun bunları anlamak mümkün değil!
    Cevapla
  • abdulvahap yıldırım 10 yıl önce Şikayet Et
    oktay okus pokus devri alem dundu . merve hamında nerdeydin uzaydamıydın yoksa marstamıydın önüne bak sana ordan olemi görünüyor gelde burdan halkın içinden bak hata siz bir sdatyum tutun bahçeliyi elinizden kaçırmadan kurultay yapın bahçelinin yerini karantileyin siz anca bahçeliyi düşünüyorsunuz bu ülkeyi yünetemezsiniz bahçeliyi yünetin bu size uyar?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Karagümrük-Trabzonspor! CANLI
79 yıl sonra ibadete açılmıştı... Kariye Camii’ndeki Osmanlı eserleri kayıp!