Erdoğan: Asıl çevreci biziz be!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gölbaşı'nda 5 milyon fidanın dikim töreninde konuştu. Erdoğan, gençlere en büyük yatırımı yapan hükümet olduklarını söylerken, çevrecilikte de kimsenin kendileriyle yarışamayacaklarını söyledi.

GİRİŞ 15.11.2013 14:29 GÜNCELLEME 15.11.2013 17:29
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Başbakan'ın konuşmasından satır başları:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gölbaşı'nda 5 milyon fidanın dikim töreninde konuştu. Cumhuriyet tarihinin en büyük ağaçlandırma projelerinin AK Parti iktidarında hayata geçtiğini kaydeden Erdoğan, "Bütün bu rakamlar ortada, biz çevreciyiz be! Kimse bizimle çevrecilikte yarışamaz" dedi. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"GRİ BİNALARDAN GRİ DÜŞÜNCE..."
Dünyanın en iyi üniversiteleri kampuslerinin güzelliği ile de ön plana çıkıyor. Gençlerin yetişmesinde en az dersler kadar okul binalarının, kampuslerinin estetiği de önem arz ediyor. Gri binalardan, gri düşünceler doğar. Yeşille bezenmiş bir çevrede ise özgür düşünce doğar.

Sadece binalara, sadece köprülere ağırlık verirsek eksik olur. Bizim şehir anlayışımızın temelinde insan vardır, canlı hayatı vardır. Tarihi bugünle buluşturan şehirler imal ediyoruz. Şehirlerimizi güzelleştirirken insanlarımızın tabii hayattan kopmamasına, ağaçtan yeşilden ayrılmamasına önem gösteriyoruz.

"İMKANSIZLIKLAR İÇİNDE YAŞADIK"
Gençlerimizin, yaşı 15-25 arasında olan gençlerimizin bu hususu özellikle bilmelerini istiyorum. Türkiye'nin gençliği yüzyıllık süreçte zor zamanlarda yaşadı. 1. Dünya Savaşı'nda, Çanakkale'de, İstiklal Savaşı'nda şehitler verdik. 2. Dünya Savaşı yıllarında, tek parti döneminde en ağır koşulları yaşadılar. 60'lı yıllar baskıyla geçti. 70'li yıllarda gençler birbirlerine kıydılar. 80'lerde gençler ağır baskılara şahit oldular. Ardından terör olaylarında faili meçhullerde, kamplaşma ve kutuplaşma girişimlerinde gençlerimiz eziyet çektiler. Eğitimde, sağlıkta, istihdamda, demokratik hak ve özgürlükler noktasında gençlerimiz gelişmiş ülkelerin standartlarına kavuşamadı. Bizler gençliğimizi imkansızlıklar içinde yaşadık.

"GENÇLER BÜYÜKLERİNE SORSUN"
Bugünün genç nesli, abilerine, ablalarına, ninelerine sorsunlar. Onların nasıl bir gençlik yaşadıklarını öğrensinler. Daha yakın zamana kadar ilkokul bulmak bile zordu. Biz 11 yıl önce göreve geldiğimizde Türkiye'de 346 bin derslik vardı. 79 yılda, Osmanlı'dan alınanlarla birlikte 346 bine ulaşılmıştı. 11 yılda 188 bin derslik inşa etti. Dünyada internet varken bizim okullarımızda sınırlı sayıda internet vardı. Bugün her okulda internet var. Dünyada bilgisayar yaygınlaşmışken bizim okullarımızda sınırlı sayıda vardı. Bugünün genç nesilleri ders kitaplarına sıralarının üzerinde sahip oluyor.

Şu anda 81 ilimizin tamamında üniversite var. Üniversite harçlarını biz kaldırdık. Şu anda burs veya kredi almayan öğrenci yok. 1 milyon 300 bin öğrenciye burs veya kredi veriyoruz.

Geçmişin bugünden kötü olması bugünle yetineceğimiz anlamına gelmez. Gençler için çalışıyor, onlar için üretiyoruz. Bizim yaşadığımız meşakati gençlerimiz yaşamasın istiyoruz.

"EN FAZLA FİDANI BİZ DİKTİK"
Ağaç dikme konusunda kimse bizi eleştiremez. Çevrecilik konusunda cumhuriyet tarihinin en büyük projesini yürüttük. En fazla fidanı biz diktik. 2008-2012 yılları arasında Cumhuriyet tarihinin en büyük ağaçlandırma faaliyetini hayata geçirdik. Şimdi de 5 milyon öğrenciye 5 milyon fidan. Yani biz şu ana kadar Belçika büyüklüğünde bir alanı ağaçlandırdık.

Belediye başkanı olduktan sonra ne yaptık biliyor musunuz? İSKİ'nin 3 milyon müşterisi için 3 milyon ağaç diktik. Bütün caddeleri ağaçlandırdık. Orta reflüjleri fidan değil, ağaçlarla güçlendirdik. Kokudan yanına yaklaşılmayan Haliç bugün yemyeşil. Bütün bu rakamlar ortada, biz çevreciyiz be! Kimse bizimle çevrecilikte yarışamaz.

Bugün Gazi Üniversitesi'nde başlattığımız 5 milyon öğrenciye 5 milyon ağaç kampanyası ile öğrencilerimizin çok daha huzurlu ortamda eğitim görmesini sağlayacağız.

"PEYGAMBERİMİZİN SÖZÜYLE NOKTALAMAK İSTİYORUM"

Şu ana kadar 125 şehir ormanı kurduk. 5 milyon öğrenciye 5 milyon ağaç kampanyasını özellikle tüm üniversitelerimizde yaygınlaştırarak öğrencilerimizin daha huzurlu bir ortamda eğitim görmesini sağlayacağız. Peygamberimizin şu sözle noktalamak istiyorum: Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikin. İşte biz bu emrin takipçisi olacağız

YORUMLAR 8
  • ALİ SÜMBÜL 10 yıl önce Şikayet Et
    LALE LALE HANIM'A. Ya düşünüyorumda bu hükümet 11 yıl boyunca hiç mi birşey yapmamış hiçmi hizmet etmemiş . nasıl bir anlayışa nasıl bir zihniyete sahipsiniz.Sizin gibilerin zihniyetini hiçbir teknoloji hiçbir üniversite çözemez. dünyanın siyasi tarihinin en kötü muhalefeti olan chp yi bile solladınız. sizi tebrik ederim.
    Cevapla
  • Mustafa Çelik 10 yıl önce Şikayet Et
    Devam. 2-Devlet inşaat sektöründen çekilemez. Devlet fakir insanlar için sosyal konut üretmekle mükelleftir. Bunda artniyetli olaylar yaşanıyorsa suç vatandaşındır. Ameller niyetlere göredir. Arsa konusunda ise tamamen tekel durumunda olması gerekir. Bir şehirin büyütülmesi gerekiyorsa bunu vatandaş değil devlet organize etmeli. Araziyi tarla fiyatından kamulaştırır. Şehir planlamasına uygun vaziyette imar planları hazırlar ve bölgeyi imara açar. Arsa fiyatlarını kendisi belirler, bütün rant geliri de devletin kasasına kalır. Aksi taktirde vatandaş gider arazisini parselleyip satar. Sonra tarım alanlarının ortasında lüks siteler görürsünüz. Üstelik vatandaş ranttan para kazanacak diye sosyal altyapısını tesis etmek de yine devlete kalır.
    Cevapla
  • Mustafa Çelik 10 yıl önce Şikayet Et
    Yunus Doğdu'ya. Söylediklerinin tek bir cümlesinde dahi mantık yok. Senin düşüncene göre 1-Ağaç kutsaldır kesilemez. Git bakalım sakarya'daki ormanlar, orman köylüleri sizin gibi düşünce fukaraları yüzünden ne halde. Orman köylüsünün tek geçim kaynağı ormandır ama adam ormana izinsiz giremiyor, tek bir çalı dahi kesemiyor. Devletin orman görevlileri yetersiz ormanlara bakımsızlıktan girilemiyor. Ağaç büyüyen bir canlıdır. Kesersin, budarsın, gerekirse sökersin, yerine yenisini dikersin o da büyür. Hiç birini sökme, hiçbir şey de dikme. Bak bakalım 100 yıl sonra "nitelikli" ormanın kalıyor mu ?
    Cevapla
  • ZiyaretÇi 10 yıl önce Şikayet Et
    buzlucalı'ya. Dikkatini çekerim bu sözü söyleyen sıradan bir insan değil Gelmiş geçmiş en mükemmel insan söylüyor. Bunu söylerken çok daha derin manaları vardır. Sadece yüzeysel okursak senin anladığın manayı çıkarmış oluruz. Bu hadis üzerinde çok düşündüm ve Bir müslümanın bulunduğu zaman şartları ne olursa olsun, dini vazifeleri üzerine hangi sorumluluğu yüklüyorsa onu yapmalıdır anlamını çıkardım. Kıyamet kopacak dahi olsa elinizdeki fidanı dikin'den kastının bu olduğunu düşünüyorum..
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ Bismillahirrahmanirrahim. rahberi 18 bin alemin efendisi olanın gittiyi yol sünneti seniye olan bir ikdidar samimi olduklarında ve yollarından şaşmayınca kim yanlarında olmazki .. rabbim yar yardımcınz olsun. başbakanımızn en güzel sözü hadisi şerifi bana hatırlatması oldu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!