Sarıgül de çare olmadı! Kadir Topbaş fark attı

Son ankete göre, CHP'lilerin yüzde 27,4'ü Kılıçdaroğlu'nun 2009'daki yerel seçimlerde aldığı oyu geçemeyen Sarıgül'ün kazanamayacağını düşünüyor. İstanbulluların yüzde 38,4'ü ise Sarıgül'e inanmıyor.

Sarıgül de çare olmadı! Kadir Topbaş fark attı
Sarıgül de çare olmadı! Kadir Topbaş fark attı
GİRİŞ 13.02.2014 06:43 GÜNCELLEME 13.02.2014 09:50
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İstanbul'da yerel seçim çalışmaları hızla devam ederken Denge Araştırma şirketi, son anketiyle İstanbul'un nabzını tuttu.

Veriler 46 gün sonra başkanını seçecek İstanbul'da, Mustafa Sarıgül'ün de CHP'ye çare olamadığını ortaya çıkardı. Sarıgül, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranına dahi yetişemedi. 2009 seçimlerinde CHP'nin İstanbul adayı Kılıçdaroğlu, yüzde 37'lik bir oy oranına ulaşmıştı. 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak seçimde 'Sarıgül'e oy veririm' diyenlerin oranı ise ancak yüzde 33.3'te kaldı. Bu düşüş, son günlerde partide gündemden düşmeyen 'aday dayatması' tartışmaları nedeniyle Sarıgül'e parti tabanının tepkisi olarak yorumlandı. 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde İstanbul'da yüzde 31.2 oranında oy alan CHP'nin bugün yapılacak bir seçimde kararsızlar dağıtılmadan önceki oyu yüzde 29.8'de kaldı.

CHP'Lİ SEÇMEN DE İNANMIYOR

Mustafa Sarıgül'ün CHP içindeki konumunu gösteren en önemli ayrıntı ise CHP'lilerin Sarıgül'e inancını belli eden veriler oldu. Seçimde CHP'ye oy vereceğini söyleyen seçmenin sadece yüzde 72.6'sı CHP'nin kazanacağına olan inancını beyan ederken, partililerin yüzde 27.4'ü ise Sarıgül'ün belediye başkanı seçileceğine inanmadığını kaydetti. CHP tabanında 'Seçimleri Kadir Topbaş kazanır' diyenlerin oranı yüzde 12,1'i buldu. Fikir beyan etmeyenler ve diğer partilere mensup adayların kazanacağını düşünenlerle birlikte CHP'lilerin yüzde 30'a yakınının Sarıgül'e seçimlerde güvenmediği ortaya çıktı. İstanbullular, hangi partiye oy verecekleri ayırt edilmeksizin, '30 Mart 2014 seçimlerini sizce hangi parti kazanır?' sorusuna ise yüzde 55.8 oranında 'AK Parti' derken, yüzde 25.5 oranında ise CHP'yi tercih etti. AK Parti'ye oy vereceğini söyleyenlerin yüzde 92.3'ü Kadir Topbaş'ın kazanacağına inandığını dile getirdi. AK Parti'li seçmenin sadece yüzde 0.1'i CHP'ye şans verdi.

Vaat ve projeleri inandırıcı değil

Denge Araştırma, ankete katılan vatandaşlara İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylarının proje ve vaatlerine güvenip güvenmediklerini de sordu. Ortaya çıkan sonuçlara göre ankete katılan vatandaşlardan yüzde 53,3'ü Kadir Topbaş'ın proje ve vaatlerini inandırıcı bulduklarını, yüzde 22,4'ü ise inandırıcı bulmadığını belirtti. Mustafa Sarıgül'ün proje ve vaatlerinin de inandırıcılığını soran Denge Araştırma'nın verilerine göre, vatandaşların yüzde 30,7'si Sarıgül'ü inandırıcı bulduğunu belirtirken yüzde 38,4'ü inandırıcı bulmadığını kaydetti. Anket İstanbul'un 36 ilçesinde yapıldı. Ankete katılan 3 bin 66 kişiden yüzde 50'den fazlası 44 yaş altı kişiler oldu. Katılanların yüzde 54'ü erkek olarak belirtilirken yüzde 35,5'u ilkokul mezunu, yüzde 32,6'sı ise ev hanımı olarak kaydedildi.

Topbaş'a büyük destek

Denge Araştırma'nın şubat ayında 36 ilçede 3 bin 66 kişiyle görüşerek elde ettiği veriler ışığında hazırladığı anketinde halka İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri, olası genel seçimler, Kadir Topbaş'ın imajı, başarı profili ve kentin önemli sorunları soruldu. Vatandaşların yüzde 56,9'u Topbaş'ın eleştirilecek bir yönü olmadığını kaydederken, yüzde 65,8'i ise 'Topbaş'ı başarılı buluyorum' dedi. Topbaş'ın en beğenilen çalışmaları ise toplu taşıma ve ulaşım alanındaki çalışmaları oldu. Ankete katılan vatandaşların yüzde 58,1'i İstanbul'un çözülmesi gereken en acil sorununun trafik olduğunu ifade etti. Vatandaşların yüzde 50,8'i İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın en beğenilen icraatının ulaşım ve toplu taşımaya ilişkin çalışmaları olduğunu ifade etti. Ankete katılanların yüzde 49,8'i ise 'Başarısız hizmeti yok' dedi. 'Yarın bir milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?' sorusuna İstanbullu seçmenler içinde AK Parti diyenlerin oranı yüzde 47.7 oldu. CHP diyenler ise yüzde 35.6 da kaldı. Bu sonuçlara göre 2009 seçimleri baz alındığında AK Parti yüzde 7.7, CHP yüzde 2 arttı.

AK Parti %51

Yerel seçimler öncesi İstanbul seçmeninin nabzını tutan Denge Araştırma'nın anket sonuçlarına göre AK Parti adayı Kadir Topbaş'ın oyu kararsızların dağıtılmasıyla yüzde 51.1, CHP adayı Mustafa Sarıgül'ün oyu ise yüzde 37,1 oldu. Anket sonuçlarına göre bir önceki seçimde CHP'ye oy veren seçmenlerin yüzde 6,2'si ile MHP'lilerin yüzde 19,5'i, oylarını Kadir Topbaş'a vereceklerini söylerken, MHP seçmeninin yüzde 23,4'ü ise Sarıgül'ü tercih edeceklerini belirtti. Bu durum, MHP'nin yarıya yakın seçmeninin oylarını Topbaş ile Sarıgül arasında dağıtacağını ortaya koydu.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 13
  • hüseyin keskin 10 yıl önce Şikayet Et
    SARIMI MORMU BELLİ OLACAK. Sarıgül önce Şişlinin hesabını versin.ondan sonra İstanbul BB.ye aday olsun.Twitter kullananlar TÜRKİYE GEÇEKLERİ @mustafaselanik3 diye twitter kullanıcısının yayınlamış olduğu belgelere cevap versin.
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ Bismillahirrahmanirrahim . bu seçimde sonuç başında belli idi . chp seçim aday gecen seçimde kadir bey k.k değil aynı zamanda gursel tekin ile müçadele etmişti özellikle bir çok yalan söylemil olsada çamur at izi kalsın eylemleri ve seçim çalışması çok hareketli idi . bu seçime bakıldında sarıgul gezi eylemlerin destekcisi ve gölgesinde aday olması . seçimden sonra büyük şehir adaylıgı degil genel başkan gececegi olunca söylemleri istanbul için deyil tüm yurt ilğilendiren siyaset yapması başbakana ayarsızca söylemde bulunması ve daha neler sarığül ümid ardındaki lobi hareketi ve darbeçi pareler yapı . seçimden önce bu yapıya vurulacak tüm hal ortaya cıkartılı ise son anda olsa sarıgul değil aday ülkeyi terkedecek kanaatindeyim . sarıgul üzeinde zırh kalkmasına baglı..
    Cevapla
  • mubinkoçal 10 yıl önce Şikayet Et
    istanbul. mhp nın desteklediği chp istanbuldan alacağı oy yuzde 30-32 arasındadır ,akp nın alacağı oy yuzde 51-53 arasıdır ama bu mhp desteği tepkiye donuşurse daha değişik olabilir bu durumda chp yuzde 30 u bile bulamıyabilir akp yuzde 55 i bile geçebilir ,bir seçimde yanılmıyorsam 87 de beykozde şimdiki başkan refahtan adaydı ,buna karşı tum partiler anap adayına birleşıp desteklediler ama sonuç refahın adayı anap adayının aldığı oyu ikiye katlamıştı boylede olabilir
    Cevapla
  • Yusuf KILIÇ 10 yıl önce Şikayet Et
    30 Mart akşamı. Sandıkların %50si açıldıktan ve sonuçlar belli olduktan, K. Topbaş farkı ortaya çıktıktan sonra; Sarıgül biryerlere saklanacak. Gazeteciler de onu arayacak, bulabilecekler mi?
    Cevapla
  • Murat Diniz 10 yıl önce Şikayet Et
    Sarıgül'ün projeleri. Kadınlar Sarıgül'le coşacak, gençler Sarıgül'le uçacak, insanlar Sarıgül'le mutlu olacak, trafik Sarıgül'le rahatlayacak Çünkü Sarıgül geliyor. Bunları nasıl yapacağını merak edenler Sarıgül'ü tanımıyordur. Sarıgül bereket, sarıgül mutluluk, sarıgül refah. Sarıgül'ün kendisi projedir. Projeye felan ihtiyacı yoktur. Sarıgül Sarıgül Sarıgül Sarıgül Sarıgül Sarıgül Sarıgül Sarıgül Sarıgül Sarıgül. Soyadından başka bir numarası yok. Bu adamdan proje hizmet bekleyenin aklına şaşarım adam dünyanın en büyük egosuna sahip 2 lafı bir araya getirip konuşamıyor. Hergün TV ye çıkarılması lazım halk ne kadar boş biri olduğunu görüp anlıyor. Adam kendine aşık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması
36 bin sağlık personeli alınacak!