Kocaoğlu'ndan İzmir Valisi'ne veryansın

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Valisi'nin tarafsız olmak ve eşit davranmak zorunda olduğunu belirterek valinin İzmir'in trafik sorununu çözmekle yükümlü olduğunu söyledi.

Kocaoğlu'ndan İzmir Valisi'ne veryansın
Kocaoğlu'ndan İzmir Valisi'ne veryansın
GİRİŞ 15.02.2014 19:39 GÜNCELLEME 15.02.2014 19:39
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kocaoğlu, Ödemiş Belediyesi ile ortaklaşa yapılan otogarın açılış törenindeki konuşmasında, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın İzmir'e 7 bin 70 proje yaptıklarını söylediğini hatırlattı.

"Biz sayıyoruz, 10 taneyi bulamıyoruz" diyen Kocaoğlu, devletin rakamlarına göre de İzmir'e söylendiği gibi 21 milyar liralık değil, 5 milyar 300 milyon liralık yatırımın yapıldığını ileri sürdü.

Kocaoğlu, belediye bütçesinin yüzde 37'sini yatırıma harcadıklarını belirterek, "Adam gibi ihale yapıp, 70-80 kuruşa yaptırıyoruz. Karşı taraf 3 liraya yaptırıyor. Biz 3 iş yaparken, karşı taraf bir iş yaptırıyor. Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin aldığından daha düşük faizle borçlandım. Ayağı yere basmayan uçuk projelerle kent yönetilmez" diye konuştu.

Yerel seçimlerle ilgili anketlerin sonuçlarına değinen Kocaoğlu, şöyle konuştu:

"2009 seçimlerinde (CHP ile AKP arasında 6 puan fark var) dediler. Sonuç, 26 puan. Şimdi (4 puan fark) var diyorlar. 4 puan fark yok, 2 kat fark var. İzmir'de CHP'nin oyu İzmirli hemşehrilerimizin desteğiyle yüzde 60'ı bulacak, AKP'nin oyu yüzde 30'dan aşağı inecek. Bir kente, 'gavur' imasında bulunarak, 'eli yüzü kir içinde, sümüklü diyerek, faşist' diyerek, o kent kazanılamaz. 'Hicap duyuyorum' diyen aday, burada kazanamaz. Bir kente 'irfanı eksik' diyen adam, bu kentin gönlünü kazanamaz. (İzmir, Binali Yıldırım'a muhtaçtır) diyen Başbakan, burada seçim kazanamaz. Burası İzmir, efelerin diyarı. Burası, köpeksiz köy değil. Siz önce bunu bilecek, önce bizi sayacaksınız. Sevmeniz çok zor da önce sayacaksınız. İzmir dendiği zaman ayağa kalkacaksınız."

Kocaoğlu, arsasını Gaziemir Belediyesinin verdiği, Salih İşgören'in de yaptırdığını belirttiği Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesinin açılış törenine Binali Yıldırım'ın katıldığını anımsatarak, "Hükümet ne yaptı? Açılışı yaptı. Bu, siyasete sığmaz, bakanlığa sığmaz. Böyle memleket idare edilmez" görüşünü dile getirdi.

Aziz Kocaoğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak'ı ise şu sözlerle eleştirdi:

"İzmir'in bir valisi var, adayla açılışlara gidiyor, geceleri de kendine göre tweet'le uğraşıyor. İzmir'in trafik sorunu var. Vali, bununla ilgilenmek zorunda. İktidar partisinin il başkanı değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin valisidir. Tarafsız olmak, eşit davranmak zorunda. O zaman vali değildir, valiliği sorgulanır. Görevini yapacaksın. İl Özel İdaresinin malına el uzatmayacaksın. İzmirlinin malı, İzmir'de kalacak."

Eski Halk Bankası Genel Müdürü'nün 57 günde serbest bırakıldığını, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri'nin ise benzer bir davadah 22 ay cezaevinde yattığını ileri süren Kocaoğlu, "Bu ne biçim adalet? Biz, bunlara hesap sormak zorundayız. Öyle bir oyla gümbür gümbür gelmeliyiz ki bir daha İzmir'in adını anamasınlar. Hasan Tahsin, attığı ilk kurşunla nasıl kurtuluş mücadelesini başlattıysa, yine İzmir 30 Mart'ta AKP'den kurtulma mücadelesini başlatacaktır" diye konuştu.

Törende, ayrıca Yeni Hal Tesisleri 2. Etabı ve Saraçoğlu Toplu Konutları 4. Blok'un da temeli atıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • samet öztürk 10 yıl önce Şikayet Et
    samet öztürk. izmirde yaşamasam aziz beye inanırdım.ne yapmışlar acaba bugüne kadar,yaptılarsa biz niye göremiyoruz?benim gördüğüm her sene periyodik olarak sökülen ve yerine yenisi yapılan kaldırımlar,gereksiz yere yapılan ve ayyaş yuvasına dönen parklar.başka da bişey yok. ha bide bitmeyen metro....
    Cevapla
  • selçuk karaca 10 yıl önce Şikayet Et
    HEEE İSTANBUL TRAFİĞİNİ DE VALİ ÇÖZECEK. Söyleyin izmir valisine seyyar satıcıları şehirde barındırmasın, bakalların manavların temiz olup olmadığını kontrol etsin, sokakları asfaltlasın, Belediye başkanının başka işi yokmu bir de valinin işinemi bakacak !!!!!!!
    Cevapla
  • firtunali 10 yıl önce Şikayet Et
    vali ve trafik. ne zamandan beri trafik işleriyle valiler ilgilenmeye başladı.. Allahın izniyle ve izmirlilerin destegiyle çok KOLAY BY BİNALİ YILDIRIM
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'