Milyonların gördüğünü Sarıgül göremedi

Yerel seçim sürecinde oldukça malzeme veren Mustafa Sarıgül yine aynı şeyi yaptı hem de göz göre göre…

Milyonların gördüğünü Sarıgül göremedi
Milyonların gördüğünü Sarıgül göremedi
GİRİŞ 26.03.2014 12:00 GÜNCELLEME 26.03.2014 16:42
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Ömer Süt'ün haberi

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, bugün Zaman gazetesine verdiği röportajda seçmeni yanıltacak açıklamalarda bulundu.

Başkanlığını Kadir Topbaş'ın yaptığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin şeffaf olmadığını iddia eden Sarıgül, Biz göreve gelir gelmez İstanbul Belediyesi'nde bir durum tespiti yapacağız. Uluslararası geçerliliği olan firmalarımızla bir audit [denetleme] yapacağız. Bütün ihaleleri bütün gelir ve giderleri internetten bildireceğiz. Ben belediyemizin şeffaf, katılımcı, bütün yurttaşlara hesap verilebilir noktada olmasını arzu ediyorum, ifadelerini kullandı.

İBB'NİN SİTESİNDE HERŞEY ŞEFFAF!

Oysa Sarıgül milyonların bildiği ve gördüğü bilgileri görmemezlikten geldi. Çünkü İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesinde hem ihale ilanları, hem gelir giderler hem de yatırım programı yer alıyor. İbb.gov.tr adlı adresine girildiğinde 2003 yılından 2013 yılına kadar (2013 hariç) olan zaman dilimine ait gelir-gider dengesini belgeleyen bütçe kararnamelerine kolayca ulaşabiliyorsunuz. Ayrıca ‘Ödenek Cetveli' başlığı altında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ödenekleri vatandaşla paylaşılıyor.

ŞİŞLİ BELEDİYESİ'NDE O BİLGİLER YOK

İşin ilginç olan tarafı ise 1999 yılından beri yani 15 yıldır başkanlık yaptığı Şişli Belediyesi'nin internet sitesinde ne ihaleler ne gelir ne de gider tablosu var. Olaya bu açıdan bakıldığında Şişli Belediyesi'nin şeffaf olmadığı net bir şekilde görülecek.

AYNISINI KEMAL KILIÇDAROĞLU DA YAPMIŞTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da 24 Mart Pazartesi günü Kırıkkale'de yaptığı mitingde Kırıkkale Belediyesi'nin şeffaf olmadığını dile getirmiş, Kırıkkale Belediyesi ise Kılıçdaroğlu'nun ‘şeffaf değil' dediği hesapların belediyenin internet sitesinde yer aldığını açıklanmıştı.

omer.sut@haber7.com

Haber7

YORUMLAR 21
  • MUHAMMET ÇOKLUK 10 yıl önce Şikayet Et
    artık partiler degil PROJELER YARIŞIYOR . artık partiler degil PROJELER YARIŞIYOR projesi olmayanlar da kahvane siyaseti yapıyor
    Cevapla
  • memleket 10 yıl önce Şikayet Et
    morgülden inciler.... Bunlara 3 koyun versen, koyunlar geri gelir ama kendilerini kaybederler...
    Cevapla
  • ÖMER K 10 yıl önce Şikayet Et
    üzülüyor insan. acaba hayatta çok para kazanmak zengin olmak için bunun gibi mi olmak gerekiyor?
    Cevapla
  • mehmet cemal 10 yıl önce Şikayet Et
    vatansever. artık emin oldum ki bunlar gibi olmanın tek şartı belli bir IQ nun altında olmak gerek
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    Sarıgül Topbaş ,ın tırnağı bile olamaz?....... .....İstabulu ancak AK parti ve topbaş yönetir ......sarıgül ,Topbaş,ın istanbul için yaptığı projeleri rüyasında bile yapamaz!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?