Akkiraz'dan önemli Alevi açıklaması

CHP'den istifa eden Sabahat Akkiraz, Solcular ile PKK'lıların Aleviliği kullandığını söyledi.

Akkiraz'dan önemli Alevi açıklaması
Akkiraz'dan önemli Alevi açıklaması
GİRİŞ 02.06.2014 09:26 GÜNCELLEME 02.06.2014 09:32
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Soma'daki maden faciasının ardından en sert tepkiyi CHP Milletvekili Sabahat Akkiraz koymuştu. Akkiraz, "Yitirdiğimiz canların yanında olmak için koltuğa ihtiyacımız yok" diyerek istifa etmişti. CHP'ye istifasını veren Sabahat Akkiraz, Habertürk'e verdiği röportajında, yeniden alevlenen Alevi tartışması hakkında konuştu. 

"SOLCULAR VE PKK HEP ALEVİLERİN ÜSTÜNE OYNADILAR"

Akkiraz, Habertürk'ten Kübra Par'a yaptığı açıklamada Solcular ve PKK'lıların Aleviliği kullandığını belirterek, "1980 öncesinde solcular cemevlerini basıp "din uyuşturucudur" derlerdi. Aleviler arada kalırdı. Babam abime "gelip cemevini dağıtacağına neden gidip camideki imama laf söylemiyorsun" diye kızardı. Solcular hep Alevilerin üstüne oynadılar. PKK da Alevi çocukları kullandı. Alevi toplumu mazlum bir halktır." dedi. 

"OKMEYDANI'NI RANT İÇİN DAĞITMAK İSTİYORLAR"

(Okmeydanı'nda neler oluyor?)

"Okmeydanı olayı aslında Alevi gettolarını dağıtma projesidir. Okmeydanı şehrin ortasında bir rant bölgesi olduğu için dağıtmak istiyorlar. Olayları çıkaran yüzü maskelilerin kim olduğunu bilmiyoruz. Polis görevini yapıp onları yakalamıyor.

"OLAYLAR ÇOK SİSTEMATİK YÜRÜYOR"

(Polis kasten mi yakalamıyor yani?)

Bu olaylar çok sistematik yürütülüyor. Eskiden hep Gazi Mahallesi'nde olurdu. Orayı dağıttılar. Yüzü maskelileri bahane ederek gariban aileleri yerinden etmek istiyorlar.

"BİR YERDE RANT VARSA ORADA SIKINTI VARDIR"

(Okmeydanı'nda içinde Alevilerin de olduğu radikal sol bir yapılanma yok mu? O bölgedeki protestolar barışçıl protestolar mı?)

Bir yerde rant varsa orada sıkıntı vardır. Güvercintepe'de cemevini taşladıklarında da bunu rant için yaptıklarını biliyorduk. Radikalleştirip boşaltmak istediler çünkü Başbakan'ın büyük projesi oradan geçiyormuş. Tesadüf değil, pek çok mahallede böyle oldu. Sol örgütler de bunu kullanıyorlar.

"CHP'LİLER ALEVİLİĞİ BAŞKA TÜRLÜ KULLANIYOR"

Aleviler şiddetin tarafıymış gibi bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Devlet görevini yapsın, güvenliği sağlasın. Küçücük bir mahalledeki şiddeti durduramıyorsa ülkeyi nasıl yönetecek? Alevilerin yaşadığı mahalleler karışıklık çıkarmak için biçilmiş kaftandır çünkü Aleviler hiçbir şeye karışmazlar. Yıllarca öldürülen Şafii PKK'lıların cenazeleri cemevlerinden kaldırıldı. O bir insan, ne şekilde ölürse ölsün o bir insan... Sonra "Aleviler PKK'lı" diye bir algı yaratıldı. CHP'liler Aleviliği başka şekilde kullanıyorlar, AKP'liler başka şekilde...

"SÜNNİ KESİMİN KENDİSİYLE YÜZLEŞMESİ LAZIM"

(Alevi gençlerin olaylara katıldığı doğru değil mi? Neden çıkıp "Okmeydanı'ndaki şiddet olaylarını Alevilere mal etmeyin" demiyorsunuz?)

Diyoruz ama kimse duymuyor. Akıl var mantık var. Adam cenazeye geliyor, alnından vuruyorlar. GBT'sinde bir şey olmadığı da çıkıyor ortaya. Neden onu vuran değil de Aleviler konuşuluyor? Yüzü maskeliler neden yakalanmıyor? Sünniler empati yapsın, bir cami taşlansaydı, bir genç namaz kılarken başından vurulsaydı ne tepki verirlerdi? Çıldırmazlar mıydı? Aleviler çok sabırlılar. Başbakan konuşmalarında Kemal Bey'in mezhebinden bahsediyor. Deniz Bey'in Sünniliği hiç konuşuldu mu? Sünni kesimin bir şekilde kendisiyle yüzleşmesi lazım...

"ÇOK AYRIMCILIK VAR"

(Sol gruplar Alevileri kullanıyor mu yani?)

Alevi çocukları tercih yapmak zorunda kalıyor. Okmeydanı'nda ölen çocuğun işi neydi? Çöpçüydü. Bu tek örnek değil. KPSS'den 90 alan çocuklar da iş bulamıyor. Aleviler ilçe ilçe köy köy fişleniyor. Türkiye'de her beş kişiden biri Alevi ama bir tane Bakan, Bakan yardımcısı, genel müdür var mı? Hiç mi okumuş Alevi yok? Alevi köylerine cami yapmak, din adamı olarak imam atamak, cenazeleri cami dışından kaldırtmamak, Ramazan'da laf atmak suretiyle baskı yapılıyor. Bu haksızlıklar karşısında dışlanan Alevi gençler alana iniyor. Çok ayrımcılık var."

YORUMLAR 22
  • Mustafa DEMİREL 9 yıl önce Şikayet Et
    GÜNAYDIN. Ama her ne kadarda farkına varsanız vazgeçemezsiniz. Hadi istifa et chp den deseler edebilirmisin yok. söylersiniz her şeyi bilirsiniz ama yine vazgeçemezsiniz.
    Cevapla
  • Abdurrahman Çete 9 yıl önce Şikayet Et
    C.H.P mi DEDİNİZ ?. C.H.P mi dediniz euzü-billâh. Racim olan şeytan dahi kaçar C.H.P den. Çünkü ; Şeytan dahi hiçbir zaman kur'an-ı ve iman-ın şartlarını inkâr etmemiştir.
    Cevapla
  • ÖZCAN AYAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    SAÇMALIĞIN DANİSKASI.... Sayın AKKİRAZ, "Alevi"lerin hangi dinin mensubu olduklarını bize söyleyebilir mi? Ya da "Alevilik"in ne olduğunu bize söyleyebilir mi? "Mezheptir." diyorsa; hangi dinin mezhebi. "Alevileri solcular kullandı, CHP ve PKK kullanıyor." diyor. Solcular, CHP ve PKK inançsız kişileri (alevi - sünni diye bakmadan) kullanıyor. İnançsızlık, maalesef SOL'un da, CHP'nin de PKK'nın da, TİKKO, DHKPC, DEV-SOL, TKP/ML'nin de işine geliyor. Sebahat AKKİRAZ biraz araştırırsa şunu görür. "Hz. Osman'ın, Hz. Ali'nin daha sonra Peygamber Efendimizin torunlarının şehit edilmeleriyle ortaya çıkan fitne; müslümanları farklı gruplara böldü. Hz. Ali taraftarları (Ki dört dörtlük müslümanlardı.) yıllar geçtikçe İslam Dini'nden uzaklaştırıldı ve ateistleştirildi. Büyük çoğunluğu ideolojilerini ve kültürlerini din olarak görmeye başladı. (Alevi dernek temsilcisi olup da, "Aleviler müslüman değildir" diye bas bas bağıranlar var)" Şunu bilmekte yarar var. Hiçbir gruba bir ülkede yeni bir din tahsis edilemez.
    Cevapla
  • Ali Amca 9 yıl önce Şikayet Et
    Günaydın.... Geç te olsa anlaması hayra alamet ! Bundan sonra ne yapacaklar?
    Cevapla
  • Ali Gürbüz 9 yıl önce Şikayet Et
    çok geç olmadı mı?. ablacım daha yeni mi anladınız kullanıldığınızı, ne işiniz var Alevi katili CHP'de? hiç alevi bakan yok demişsin. ak partiye oy veren Alevi oranı %5-6 onlar da gariban kesimi. karnı bu iktidar döneminde doyuyor diye oy veriyor. sen gir bakalım Akpartiye. %50-60 oy ver bak bakalım Alevi bakan var mı yok mu? takıldınız 3-5 dinsiz komünistin peşine (lafta komünist aslında hepsi abd uşağı) adamlar gariban alevi gençlerini heba etiler. neyse bu kadarını da anlamanız iyi. haaaa bu arada cem evleri İslam Tarihinde birer tekkedir, zaviyedir. nasıl diğer mezhep ve tarikatler (yollar) camini yerine ikame edilmezse Cemevleri de öyledir. tabiiki Cemevine gideceksiniz ama bu camiye gelmeyeceksiniz demek değildir fonksiyonları farklı. Nakşiler kadiriler gibi Alevilik de Muhammed (SAV) 'e giden bir yoldur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı