Hasip Kaplan: Selamünaleyküm

CHP ve MHP'nin Köşk için İslami kimliği de olan Ekmeleddin İhsanoğlu'nu ortak aday göstermesi dalga konusu olmaya devam ediyor.

Hasip Kaplan: Selamünaleyküm
Hasip Kaplan: Selamünaleyküm
GİRİŞ 18.06.2014 07:35 GÜNCELLEME 18.06.2014 07:35
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun isminin açıklanmasından sonra CHP içinde büyük tartışmalar yaşanırken, gerek AK Partili gerekse HDP'li bazı milletvekilleri CHP'lilerle takıldı. 

Milliyet'ten Serpil Çevikcan'ın bugünkü yazısında aktardığına göre, Meclis koridorunda  
HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’le şakalaştı. 

Kaplan, Tekin'i görünce “Selamünaleyküm” diyerek merhabalaşması gülüşmelere sebep oldu. Çevikcan'a göre bu küçük şakalaşma, 'Muhafazakâr' kökenli bir cumhurbaşkanı adayıyla yola çıkmaya karar veren CHP yönetimine verilen mesajlardan sadece bir tanesiydi.

YORUMLAR 17
  • Hakan Aydemir 9 yıl önce Şikayet Et
    Seçim yaklaştı.. seçimin yaklaşmasıyla chpliler muhafazakar olmaya başladı
    Cevapla
  • müslüman kurtuldu 9 yıl önce Şikayet Et
    alay etmek maksadı ile söylemiş.. bundan başka amacı yoktur bunların.
    Cevapla
  • ayhandemir 9 yıl önce Şikayet Et
    hele şükür. va aleyküm selam hasip ağa
    Cevapla
  • Barışık hayat 9 yıl önce Şikayet Et
    “Selâm olsun hidayete tâbi olanlara.” (Tâhâ: 47). “Selâm olsun O’nun beğenip seçtiği kullarına.” (Neml: 59) Diğer bir Âyet-i kerime’de: “Şüphesiz ki Allah ve melekleri Peygamber’e salât ederler. Ey iman edenler! Siz de ona salât ve selâm getirin ve gönülden teslim olun.” (Ahzâb: 56) Müsafaha da bir selâmlaşma şeklidir. Şöyle ki: İki müslüman bir araya gelince birbirlerinin elini tutarlar, salât-ü selâm getirerek birbirlerinin hatırını sorarlar. Bu da sevgi ve dostluk nişanıdır. Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz: “Birbirine rastgelen iki müslüman musafahada bulundumu, onlar daha birbirinden ayrılmadan bağışlanırlar.” buyuruyorlar. (Ebu Dâvud
    Cevapla
  • Barışık hayat 9 yıl önce Şikayet Et
    “Ben size yaptığınız takdirde birbirinizi seveceğiniz bir şeyi haber vereyim mi? Aranızda selâmı yayınız.” (Müslim). “İşte ahiret yurdu! Biz onu yeryüzünde böbürlenmeyen ve bozgunculuğu istemeyenlere veririz. Âkıbet muttakilerindir.” (Kasas: 83) Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz Hadis-i şerif’lerinde şöyle buyurmaktadırlar: “İnsanların Allah yanında en makbul olanları selâmı önce verenlerdir.” (Ebu Dâvud)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe'den Fransa'da büyük zafer!
Avrupa'yı sallayan Türkiye açıklaması: Kendimizi bir Türk milleti olarak görüyoruz