Canan Arıtman: Kılıçdaroğlu'nu kullanıyorlar

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için partisinden aday gösteremeyen Kemal Kılıçdaroğlu’na tabanın tepkileri büyüyor.

Canan Arıtman: Kılıçdaroğlu'nu kullanıyorlar
Canan Arıtman: Kılıçdaroğlu'nu kullanıyorlar
GİRİŞ 24.06.2014 08:32 GÜNCELLEME 24.06.2014 08:37
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Partiyi “Atatürk’ün ekseninden kaydırmak” ile suçlanan Kılıçdaroğlu’na parti içinden sert eleştiriler gelmeye devam ediyor. Akit’e konuşan CHP’liler partide eksen kayması yaşandığını belirtirken, sorumlusunun da Kılıçdaroğlu olduğunu söylediler.

Canan Arıtman'a göre CHP lideri, birileri tarafından maşa olarak kullanılıyor. Esfender Korkmaz ise eleştiri dozunu bir seviye daha artırarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'yi bilmediğini ileri sürdü. 

CHP İzmir eski Milletvekili Canan Arıtman partinin bugünkü bulunduğu yerin Cumhuriyet devrimleriyle çeliştiğini söyledi. CHP’nin kendi değerlerine sahip çıkmadığını vurgulayan Arıtman, partideki eksen kaymasına dikkat çekti.

Arıtman, “CHP, eksen kaymasını uzun süredir yaşıyor. Kılıçdaroğlu yönetimi geldiğinden beri biz o eksen kaymasını yaşıyoruz. CHP, kuruluş amacından ve felsefesinden süratle uzaklaşmıştır. CHP bugün başka bir yerlerdedir. Yeni CHP denen şey, Atatürk’ün kurduğu CHP değildir. Bu başka bir şeydir” dedi.

CANAN ARITMAN: KILIÇDAROĞLU'NU MAŞA OLARAK KULLANIYORLAR

Birilerinin Kılıçdaroğlu’nu kullanarak CHP’yi değiştirdiğini savunan Arıtman, “Yapılanlar bilinçli yapılıyor. Kılıçdaroğlu’nu maşa olarak kullanıp CHP değiştirilmeye çalışılıyor. Kılıçdaroğlu’nu yönlendiren birilerinin ya da bir grubun olduğu çok açık bir şekilde görülüyor” açıklamasını yaptı.

“KILIÇDAROĞLU CHP GEÇMİŞİNİ BİLMİYOR”

CHP İstanbul eski Milletvekili Esfender Korkmaz ise partinin geldiği durumun içler acısı olduğu aktardı. Kılıçdaroğlu’nun “CHP 1930’ların CHP’si değil” söylemini sert bir dille eleştiren Korkmaz, Kılıçdaroğlu’nu lideri olduğu partinin geçmişini bilmemekle suçladı.

“Partide eksen kayması gibi bir imajı getiren Kılıçdaroğlu’dur. Kılıçdaroğlu geçicidir. Parti kalıcıdır” diyen Korkmaz, “Kılıçdaroğlu’nun birbirini tutmayan açıklamaları olağan hale geldi. ‘CHP 1930’lu yılların CHP’si değil’ söylemi o zamanki CHP’yi bilmediğini gösteriyor. CHP, o zamanın tek partisidir. O zamanki CHP özgürlüğü, demokrasiyi savunan bir CHP. Kılıçdaroğlu CHP’nin geçmişini eleştirerek hem partinin önünü kesmekte hem de kendi ayağına kurşun sıkmaktadır” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz hafta sonu Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır’daki konuşmasını da eleştiren deneyimli siyasetçi Esfender Korkmaz, “Diyarbakır’da partinin temel prensipleri olan ülkenin bölünmez bütünlüğü sorgulanmıştır. Genel Başkan’da olsa bunu yapmaya hakkı yoktur” dedi.

“CHP’NİN YOL VE YÖNTEMİ YANLIŞ”

Kılıçdaroğlu’nu parti içi demokrasiyi çalıştırmamakla suçlayan Korkmaz, “Aday konusunda uyguladığı yol ve yöntem çok yanlıştır. Bunu birkaç kişi ile paylaşmış parti tabanının ve yöneticilerinin adaydan haberi olmamıştır” şeklinde konuştu.

YORUMLAR 4
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Recep Tayyip Erdoğan: Üstü şişhane altı kaval bunların. Anlayan Anlar.. CHP,nin sözde lideri Kemal Kılıçdaroğlu ama son söz İSRAİL ve İNGİLTERE,DEN biter.
    Cevapla
  • mevlutyaman 9 yıl önce Şikayet Et
    CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı, Sayın(!) Canan Arıtman olmalıydı... CHP, Ekmeleddin İhsanoğlu'nu, Cumhurbaşkanı adayı göstermekle yanlış yaptı..Cumhurbaşkanı adayı,Canan Arıtman'ı göstermeli idi tam ve katıksız, Laik Cumhuriyet kadını.. Sayın,Ekmeleddin İhsanoğlu'nu,Cumhuruyetin (Balıkesir'de Hutbe okuyan, bir cuma günü, meclisi tekbirlerle açan) İlk yüzünü, Arıtman ise son (İlahi hukuku terk edip, beşeri hukuku (Laik) yüzünü temsil ediyor..
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Gerçi iyi adiyor ama, Boya küpüne düşmüş şu LAİK kadına bakın bi !. O boyalarla Rabbimin tokadını kapayabilmişmi? ben bunlara ve sözlerine hiç değer vermem !
    Cevapla
  • fetih1453 9 yıl önce Şikayet Et
    biz bunu ta seçildiği zaman söylemiştik.... bu ilericiler(!) daha yeni görmeye başlamışlar kullanıldığını....zavallı adamı kukla gibi oynatıyorlar...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Chelsea belgeleri gönderdi! Galatasaray transferi bitirdi
‘Liyakat’ reklam panolarında kaldı! Belediyelerde torpil furyası