Arınç'tan kahkaha eleştirilerine yanıt

Geçtiğimiz günlerde yaptığı 'kahkaha' açıklamasının ardından eleştirilen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç gündeme dair soruları yanıtladı.

Arınç'tan kahkaha eleştirilerine yanıt
Arınç'tan kahkaha eleştirilerine yanıt
GİRİŞ 30.07.2014 14:10 GÜNCELLEME 30.07.2014 14:12
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış


Bülent Arınç  'kahkaha' eleştirilerine şu sözlerle yanıt verdi "O konuşmamdan bir kısım alınmış. Sadece kadınlar kahkaha atmasın dediysem akıl dışı bir iş yapmışımdır. ama orada ahlak kurallarıyla ilgili bir konuşma yaptım. Kocasını bırakıp tatile çıkanlar, direği gördüğünde dayanamayıp direğe çıkanlar... Böyle bir hayatın içinde siz olabilirsiniz, size kızmanın ötesinde acıyabilirim' dedi.

"O KONUŞMADAN BİR KISMI ALARAK..."

Bir bayramlaşma töreni yapıldı. Şükrediyorum ki, 1,5 saate yaklaşan konuşmayı tamamen veren haber kanalları olmuş. Bazı insanlar 1,5 saatlik konuşmadan bir kısmı alarak eleştiri yapabiliyorlar. Ne kadar iğrenç ne kadar temelsiz bir yakıştırmadır o konuşmanın tamamını dinleyenler bunların farkına vardırlar.

"KADINLAR KAHKAHA ATMASIN DEDİYSEM..."

Bunlara cevap vermeyi kabul etmem. O sizlerinki de arkasında duruyorum.
Konuşmanın tamamını dinlesinler ve o konuşmamda insanların hayatına müdahale var mıdır karar veresinler. Faydalı bir konuşma yaptığımı düşünüyorum. Sadece Kadınlar kahkaha atmasın demişsem çok akıl dışı bir iş yapmışımdır. Ama orada görgü ve ahlak kurallarıyla ilgili bir konuşma yaptım.

"KADINLARI KÜÇÜMSEYECEK BİR ŞEY SÖYLEMEDİM Kİ"

Bazı davranışlar suç olmasa bile ayıp olur. Bunları da bana göre güzel misallerle anlattım. Sadece kadınlara yönelik birkaç hatırlatma değil. Ben orada asıl erkekleri de muhatap alıyorum kendime. Ben şu ana kadar gözyaşlarıyla telefon açıp ruh dünyamızı anlattınız diyenlerin yanında twitterda alay konusu yapanlar da var. Bu yaşıma geldim kadınları küçümseyecek bir şey söylemedim ki.

Benim orada söylediğim şey insanların etik davranışlar içinde bulunması gerektiğidir. Ama toplumda hiçbir şekilde sınır tanımayan cinsel özgülükten başlayıp her şeyi her yerde yapabileceğini savunanlar var. Beğenmediğim şeyler olsa da ben onların hayatlarını kendi özgürlük alanları olarak görüyorum.

"KOCASINI BIRAKIP TATİLE ÇIKANLAR, DİREK GÖRÜNCE DAYANAMANLAR"

Bazı sanatçılar var bunlar yapay kahkahalar atıyorlar. Bunun da fotoğrafını çekip bana gönderiyorlar. Gerçek kahkahalar var ve bunlar insanı rahatlatır. Ama bunlarınki yapay. Kocasını bırakıp sevgilisiyle tatile çıkanlar direği gördüğünde dayanamayıp direğe çıkanlar… Böyle bir hayatın içinde siz olabilirsiniz. Size kızmanın ötesinde size acıyabilirim. Sizin hayatınıza ancak ağlanabilirse yerini bulmuş olabilir diye düşünüyorum.

YORUMLAR 8
  • hasan özkan 9 yıl önce Şikayet Et
    akp zihniyeti. akp hükümeti herşeye karıştı da bir kadının gülmesine karışmamıştı sonunda oda oldu ayrıca Bülent arıncı övenler onun menemen olayında astsubayı öldüren adamın torunu olduğunu bilmiyorlar
    Cevapla
  • dudu durdu 9 yıl önce Şikayet Et
    saygının azaldığı bir ortamda. böyle polemiklere girmemek lazım. Özellikle ak partililere saygısız davranarak yıpratmaya çalışan belli bir kesim var. Başbakana o malum hareketi çeken izmirli de bir kadındı. Bu polemiklere girerseniz böyle insanlarla muhatap olursunuz.
    Cevapla
  • kadir tartar 9 yıl önce Şikayet Et
    sözcüyü okudum. sözcü herzamanki gibi bu haberide saptırmıştır.ayrıca bülent beyin kahkaha atan sanaççıdan kastı sanırım saba tümerdir.soruyorum arkadaş hangimiz bu kadın kahkaha attığı zaman iğrenmiyor.hangimize itici gelmiyor.dahada vahimi bu şahsa sempatik deniyor burdan saba tümere yalvarıyorum lütfen böyle kahkaha atma çünkü iticilikte hülya ve gülbenide geçtin yapma kurban olayım...
    Cevapla
  • adnan bulut 9 yıl önce Şikayet Et
    CEVAPCI. sayın ARINÇ zaten bir milleti çökerteceksen evvela değişik kılıflar içerisinde AHLAK EREZYONU yaptıracaksın milli ve manevi hislerinden uzaklaştıracaksın.MAALESEF bizim gençliğimizede bunu yapıyorlar.GENÇLER FARK EDEMİYORLAR.lütfen bununla ilgilenin MİNNETTAR OLURUZ.
    Cevapla
  • dudu durdu 9 yıl önce Şikayet Et
    maalesef kadına özgü nezaket yumuşak başlılık saygı. utanma duygusu gibi kavramlar bayağı aşındı. Kadın sesini yükseltmez çem çem çemkirmez herşeye cevap vererek erkeklerle yarışmaz. Kadın olun biraz yahu. Belki aile faciaları azalır. Kadın kadınlığını unuttu aile faciaları arttı. Kadın sabrını saygısını tevekkülünü kadına özgü hasletlerini unuttu. Üstelik kaba saygısız bir nesil yetiştiriyor. Kültür merkezlerinde kadınların geleneksel özelliklerine dair konferans verilmeli belki bir kısmı kadınlığı hatırlar. Kahkaha atmaz gülerken ya da tebessüm ederken başörtüsünün ucu ile ağzını kapatır yüzünü hafifce öne eğerdi kadın. Şimdi çenesini havaya iyice kaldırıp yüksek perdeden histerik kahkahalar atıyor. Su içerken bile başını büyüklerden tarafa değil diğer yana çevirerek içerdi kadın. Türkmen kadınlarına özgü büyüklere saygı yeni nesillere aktarılamamış.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli gazete Erdoğan fotoğrafıyla yayınladı: Türk planı
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!