Öcalan'dan süreç ve Kobani mesajı

HDP heyeti dün İmralı Adası’nda gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından, Abdullah Öcalan’ın mesajını açıkladı.

Öcalan'dan süreç ve Kobani mesajı
Öcalan'dan süreç ve Kobani mesajı
GİRİŞ 02.10.2014 11:17 GÜNCELLEME 02.10.2014 13:55
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Abdullah Öcalan yapılan görüşmelerden sonra Çözüm Süreci'nde yol haritası ve eylem planının belli olduğunu söyledi. Öcalan IŞİD'i Ortadoğu'nun JİTEM'i olarak tanımladı.

HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken ve HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder'den oluşan HDP heyeti dün İmralı Adası’nda gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından, PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın mesajını açıkladı.

Öcalan'ın mesajı şöyle:

Son derece ciddi gelişmelerin yaşandığı kritik bir dönemdeyiz.

Sadece bölge açısından değil, insanlığın geleceği açısından da bıçak sırtı olarak tanımlanabilecek günlerden geçmekteyiz.

YOL HARİTASI VE EYLEM PLANI BELLİ OLDU

Burada dar anlamda yürütülen görüşmelerden, müzakere yanı ağır basan bir kararlılık ortaya çıkmış ve bu düzeyde mutabakata varılmıştır. Gelinen noktada yol haritasının eylem planı da ortaya çıkmış bulunmaktadır.

BAKANLAR KURULU KARARLARI İLE MÜZAKERELERİN ÖNÜNDE HİÇ BİR ENGEL KALMAMIŞTIR

Artık birincil öneme haiz olan şey bu yol haritası ve eylem planının anlamlı bir ilkeler bütünlüğü ile çerçevelenmesidir. Çünkü en ideal eylem planı bile ilkesel bir bütünlükle ele alınmazsa kuru bir metin olmaktan öteye geçemez. Bu ilkelerin belirleneceği zemin ise, başta kurullar ve komisyonlar olmak üzere müzakere organlarının oluşmasıyla mümkündür. Bu çerçevede, bakanlar kurulu kararı haline gelen müzakere iradesinin pratikleşmesinin önünde hiçbir engel kalmamıştır. Resmileşen bu metin doğrultusunda ve metnin içeriğine uygun olarak resmi müzakerelerin zaman kaybetmeksizin başlaması oldukça önemlidir. Ciddiyetle ve büyük fedakarlıklarla bu noktaya getirmeyi başardığımız sürecin geleceği ve selameti atılacak adımların hızı ve ciddiyetiyle doğrudan bağlantılı hale gelmiştir.

IŞİD ORTADOĞU'NUN JİTEM'i

Nitekim, Ortadoğu’nun JİTEM’i olarak da ifade edebileceğimiz IŞİD gibi vahşi bir örgütün neler yapabileceğine bütün dünya tanıklık ediyor. Kobanê kuşatması sıradan bir kent kuşatması olmanın çok ötesinde, sadece Kürt halkının demokratik kazanımlarını hedeflemekle kalmayıp Türkiye’yi de yeni bir darbe sürecine sokacaktır. Bu katliam girişimi amacına ulaşırsa hem süreci sonlandıracak, hem de yeni ve uzun sürecek bir darbenin temellerini atacaktır.

Kobanê ve Rojava meselesini doğru anlamak isteyen herkes bu gerçekliği iyi kavramalıdır. Türkiye’de sürecin ve demokrasi yolculuğunun çökmesini istemeyen herkesi Kobanê’ye gereken ciddiyet ve sorumlulukla sahip çıkmaya çağırıyorum.

KOBANİ VE SÜREÇ BİR BÜTÜNDÜR

Devlet içinde de halen çözüm odaklı davrananlarla imha sığlığından medet umanlar arasında bir gel git yaşandığı gözlenmektedir. Çözümden yana olanların sürece ve sorunlara zamanında ve aktif müdahaleler geliştirmesi hayati önemdedir. Bu itibarla Kobanê gerçekliği ile sürecin ayrılmaz bir bütün olduğu gerçeğini bir kez daha hatırlatarak, herkesi büyük bedellere mal olan bu demokratik yolculuğumuz ve insanlık mücadelemizi sahiplenmeye çağırıyorum.

Kobanê başta olmak üzere Şengal, Cezaa, Rabia ve Mahmur’da vahşi IŞİD saldırılarına karşı büyük bir direniş gösteren tüm halkımızı, yine ülkenin dört bir tarafında bu direnişle dayanışma ve destek tutumunu ortaya koyan tüm çevreleri selamlıyorum. "

YORUMLAR 17
  • nizam-ı cedit 9 yıl önce Şikayet Et
    daltonlar :). hem de cuk diye
    Cevapla
  • Bahane 9 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar pkk live pyd li varsa . hepsini gebertsin isid..Ee dunya gorsun ki oyle avrupa abilerinin sozuyle ulke kurulmuyormus..
    Cevapla
  • FUAT KOCA 9 yıl önce Şikayet Et
    resim e iyi bakın. o soldan ikinci kim tanıyamadım
    Cevapla
  • revaha 9 yıl önce Şikayet Et
    777777. Çözüm süreci , askere pusu kurarak mı oluyor ya da hangi evresini yansıtıyor... Bunlar bizle resmen dalga geçiyor...Birde Kobaniyi kattı işin içine ...Pyd nin başkanı Finlandiyaya kaçmış ne söyleyeceksen ona söyle....Artık hakkınıza razı oldun sizin payınızada IŞİD düştü, afiyet bal şeker olsun..
    Cevapla
  • La Diyebilmek 9 yıl önce Şikayet Et
    @Metin Türkoğlu. Eğer atların müslüman ise o söz doğru değil !!! Seni müsülman sanıp soruyorum.. Rum ve diğer iparaorlukarı fet ederken karşı taraf diniz sizin kiler de imansız mıdı? benim atarım de şunu der; Dinsizin hakkkından İMANLı gelir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alçakça anlaşmayı duyurdu!
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...